ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ σε Διαμέρισμα στην Αθήνα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Video

Greenbuilding

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ: Σε αυτό το άρθρο θα  δούμε μια κατασκευή για ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ που κάναμε ως Greenbuilding, για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης Εξοικονομώ κατ Οίκον στο Μενίδι. Το πρόγραμμα αφορά το Εξοικονομώ κατ οίκον του 2019. Κάντε Subscribe στο κανάλι μας για να ενημερώνεστε και για άλλα σχετικά video.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν να δούμε πως προχώρησε και πως ολοκληρώθηκε η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Η εγκατάσταση υγραερίου αφορά ένα διαμέρισμα σε διπλοκατοικία στο Μενίδι που έχουμε κάνει εργασίες για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ 2 το πρόγραμμα που ξεκίνησε και μπήκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2019 και οι εργασίες ολοκληρωθήκαν τον Μάιο του 2020 με απόλυτη επιτυχία. Στο εν λόγω ακίνητο η βασική εργασία που χρειαζόταν το σπίτι ήταν η εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με υγραέριο.

 

Δείτε αναλυτικότερα το βίντεο για την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ λέβητας, κόστος, εργασίες κλπ. Στην συνέχεια διαβάστε όλο το άρθρο για να ενημερωθείτε πλήρως για ότι ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ στο σπίτι.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ στο Μενίδι

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση έγινε για μπουκάλες υγραερίου μιας και δεν υπήρχε η δυνατότητα για σύνδεση και εγκατάσταση με δεξαμενή υγραερίου. Προφανώς όλα αυτά έγιναν γιατί στην συγκεκριμένη περιοχή δεν περνούσε το φυσικό αέριο το οποίο θα ήταν ίσως και η ιδανική λύση για το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Παράλληλα με την εγκατάσταση θέρμανσης έγινε και εγκατάσταση για ζεστό νερό χρήσης στο διαμέρισμα.

Με την ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ, μπορεσε να παραχθεί και ζεστό νερό χρήσης για την κουζίνα, για το μπάνιο και για τις λοιπές χρίσεις του συγκεκριμένου διαμερίσματος. Έγινε εγκατάσταση ηλιακού θερμοσιφώνα Nobel 3 τ.μ. επιλεκτικής επιφάνειας στην στέγη της διπλοκατοικίας. Ταυτόγχρονα έγινε και ο παραλληλισμός με το σύστημα θέρμανσης. Έτσι όταν δεν υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια, μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα του ζεστού νερού χρήσης από τον λέβητα υγραερίου. Όταν όμως η ηλιοφάνεια είναι αρκετή, ο ηλιακός παράγει το ζεστό νερό χρήσης για τις ανάγκες του συγκεκριμένου διαμερίσματος.

Τέλος έγινε και η εγκατάσταση κλιματιστικών καινούργιας τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής κλάσης. Αφού περιγράψαμε τις εργασίες που έγιναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, θα δούμε και τους υπολογισμούς, θα δούμε τι περιμέναμε και τι πετύχαμε σε εξοικονόμηση ενέργειας στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Δείτε και σκεφτείτε και εσείς τι εργασίες μπορείτε να κάνετε για το δικό σας σπίτι. Σκεφθείτε το ενδεχόμενο μιας εγκατάστασης υγραερίου με λέβητες που μπορείτε να αγοράσετε από την Greenbuilding.

 

ΘΕΡΜΑΝΣΗ με ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Πάμε να δούμε τους υπολογισμούς να δούμε τι πετύχαμε και και στο τέλος θα πούμε και τι πληρώνουν πλέον οι ιδιοκτήτες για θέρμανση στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Στην αριστερή μεριά της οθόνης βλέπουμε την ενεργειακή κλάση που είχε το ακίνητο. Το ακίνητο ήταν ενεργειακής κλάσης Ε και με τις παρεμβάσεις με τις οποίες είχαμε προϋπολογίσει πριν από την κατασκευή του έργου που είχαμε αναλάβει, έβγαινε να γίνει Β.

 

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

 

Άρα δηλαδή θα ανέβαινε μια, δυο, τρεις ενεργειακές κλάσεις. Τώρα όπως βλέπουμε δεξιά, βλέπουμε τι έγινε αφού κάναμε τις παρεμβάσεις. Το ακίνητο αυτό το ισόγειο διαμέρισμα, πλέον έχει ενεργειακή κλάση Β και έγινε αρκετά μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από ότι είχαμε προϋπολογίσει.

Εδώ βλέπουμε δηλαδή ότι έχουμε κατανάλωση 83,4 κιλοβατώρες πρωτογενούς ενέργειας ανά τ.μ. ενώ είχαμε προϋπολογίσει ότι θα έχουμε 92,4. Άρα έχουμε μια αρκετά μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και πετύχαμε καλύτερα τους στόχους μας. Όπως βλέπουμε έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στην συγκεκριμένη κατασκευή.

Άρα το σπίτι το συγκεκριμένο που κατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε, ενεργειακά είχαμε προϋπολογίσει ότι θα έχει εξοικονόμηση ενέργειας, εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 52%. Όμως με τις παρεμβάσεις τις οποίες γίνανε η εξοικονόμηση ενέργειας ήταν αρκετά μεγαλύτερη. Έγινε εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 57% Άρα βλέπουμε ότι ο λέβητας του υγραερίου τα κλιματιστικά τα καινούργια που μπήκαν και ο ηλιακός, είναι μια πάρα πολύ καλή λύση που ανέβασε ενεργειακά το σπίτι από κλάση Ε σε ενεργειακή κατηγορία Β.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ και ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

 

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε κατανάλωση σε υγραέριο περίπου 7€ την ήμερα με το διαμέρισμα να θερμαίνεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Δηλαδή τον θερμοστάτη συνέχεια στο On. Είναι μια κατανάλωση η οποία είναι αρκετά πιο κάτω από το πετρέλαιο, όμως δεν είναι προφανώς τόσο οικονομική όσο θα ήταν το φυσικό αέριο ή αν μπορούσαμε να βάλουμε στην συγκεκριμένη εγκατάσταση δεξαμενή προπανίου, ούτως ώστε να έρχεται πιο οικονομικά η τιμή της καύσιμης ύλης.

Η διαστασιολόγηση, μελέτη και επιλογή του συστήματος θέρμανσης έγινε από τους μηχανολόγους μηχανικούς της Greenbuilding. Η συγκεκριμένη επιλογή με την εγκατάσταση υγραερίου στο σπίτι, έγινε με σκοπό την αποσύνδεση του σπιτιού από το πετρέλαιο . Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με το νέο ατομικό σύστημα υγραερίου και η εγκατάσταση του δικτύου θέρμανσης με υγραέριο καλύφθηκε εξολοκλήρου από το Εξοικονομώ II

Μελέτη φυσικού αερίου για μια σωστή εγκατάσταση με απόδοση

•Η μελέτη βασίζεται στην νομοθεσία και τους κανονισμούς του φυσικού αερίου.
•Οι μελετητές μας θα προτείνουν την βέλτιστη συσκευή φυσικού αερίου λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες.
•Εμείς στην Greenbuilding εκτός εκτός από τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία θα μελετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε για εσάς το νέο σας σύστημα θέρμανσης με αέριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.