προϊόντα

Greenbuilding Ηλιακός Θερμοσίφωνας Nobel Classic 200 λίτρων 200lt με επιφάνεια συλλέκτη 2.6m²

Ηλιακός Θερμοσίφωνας  Nobel Classic 200 λίτρων - 200lt/2.6m²

Nobel Classic 200 λίτρων 200lt/2.6m²: Επιλέγουμε για τις εγκαταστάσεις και τα έργα μας τους καλύτερους ηλιακούς θερμοσίφωνες της Αγοράς. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες που χρησιμοποιούμε στην Greenbuilding έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι αξιόπιστοι και έχουν εγγύηση εγκατάστασης.

Ηλιακός Θερμοσίφωνας  Nobel Classic 200 λίτρων – 200lt/2.6m²

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι συσκευές που χρησιμοποιούν τον ήλιο για τη θέρμανση του νερού. Επιτρέπουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ο ήλιος αντικαθιστά σε μεγάλο ποσοστό το ηλεκτρικό, το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο που χρειάζονται για ζεσταθεί το νερό. Και μην ξεχνάμε την ηλιοφάνεια που διαθέτουμε στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του νερού που χρησιμοποιείται στην κουζίνα και το μπάνιο, μπορεί να θερμανθεί με αυτόν τον τρόπο. Εκτός από την χρήση στο λουτρό και τον νεροχύτη το ζεστό νερό του ηλιακού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλου. Το πλυντήριο ρούχων και πιάτων, μπορούν να συνδεθούν με τον ηλιακό εξοικονομώντας την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για τη θέρμανση του νερού και τη συντόμευση των κύκλων πλύσης.

ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Nobel Classic 200 λίτρων 200lt/2.6m²

Στατιστικά υπολογίζεται ότι η μέση κατανάλωση σε μια οικογένεια είναι 35 έως 50 λίτρα ημερησίως κατ’ άτομο. Αν
προσθέσουμε την κατανάλωση από το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων στην περίπτωση που αυτά είναι
συνδεδεμένα με το ηλιακό σύστημα, τότε απαιτούνται περίπου 20 λίτρα ημερησίως για το κάθε ένα (για μία πλύση).

Έτσι, για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια με μέση κατανάλωση 40 λίτρων ζεστού νερού κατ’ άτομο, χρειάζεται
ένα ηλιακό σύστημα 160lt. Αν προσθέσουμε οικιακές συσκευές συνδεδεμένες με το ηλιακό σύστημα, τότε οι ανάγκες
αυξάνονται τουλάχιστον κατά 40 λίτρα ημερησίως. Προκειμένου να εκμεταλλευόμαστε πλήρως τη λειτουργία του
ηλιακού συστήματος, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ζεστό νερό κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε
το σύστημα να έχει τη δυνατότητα συνεχούς αναπαραγωγής ζεστού νερού όσο έχει ηλιοφάνεια, διατηρώντας την
απόδοσή του στο μέγιστο.

 

Nobel Classic 200 λίτρων 200lt/2.6m²

Δεξαμενή αποθήκευσης νερού GLASS από χάλυβα ψυχρής εξέλασης, πάχους 3.0mm, με εσωτερική διπλή επίστρωση σμάλτου, ψημένου στους 860°C κατά DIN 4753. Η επισμάλτωση πραγματοποιείται σε ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας. Τα μπόιλερ ελέγχονται ένα προς ένα κατά την έξοδό τους από τη μονάδα επισμάλτωσης, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα του σμάλτου.

Θερμική μόνωση από διογκωμένη οικολογική πολυουρεθάνη υψηλής πυκνότητας (>50kg/m3), που καθιστά ελάχιστες τις θερμικές απώλειες διατηρώντας τη θερμοκρασία του ζεστού νερού.
Εξωτερικό περίβλημα από κράμα ναυπηγικού αλουμινίου, ειδικό κατά της διάβρωσης.

Καθοδική προστασία του Nobel Classic 200lt/2.6m² , με δύο ανόδια μαγνησίου για αποτελεσματικότερη εσωτερική προστασία κατά της διάβρωσης και της επικάθησης αλάτων που προκαλούνται από τις αντιδράσεις ηλεκτρόλυσης.

Μεγάλη στρογγυλή φλάντζα (5τρυπη) έξυπνης και πρωτοποριακής σχεδίασης για εύκολο καθαρισμό από τα άλατα, ταχεία αντικατάσταση του ανοδίου και άμεση πρόσβαση στα ηλεκτρικά μέρη.
Ολόσωμο λάστιχο στεγανοποίησης από σιλικονούχο, μη τοξικό υλικό, το οποίο δεν επιτρέπει την επαφή του νερού με την φλάντζα, προστατεύοντάς την από την ηλεκτρόλυση και τη διάβρωση.
Ηλεκτρική αντίσταση ισχύος 4kW. Όλα τα ηλεκτρικά μέρη φέρουν τη σήμανση CE σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 60335-1 και ΕΝ 60335-2-21.
Αυτόματος, ρυθμιζόμενος θερμοστάτης διπολικής προστασίας με εφεδρική ασφάλεια. Όλα τα ηλεκτρικά μέρη φέρουν τη σήμανση CE σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 60335-1 και ΕΝ 60335-2-21.
Προστατευτικό καπάκι σχεδιασμένο ώστε να εξασφαλίζεται ο σωστός εξαερισμός του ηλεκτρολογικού τμήματος και η προστασία του από τις καιρικές συνθήκες. Με στυπιοθλίπτη για τη στεγανή διέλευση του καλωδίου σύνδεσης της ηλεκτρικής αντίστασης.

Εναλλάκτης καλοριφέρ (προαιρετικός) με ακροσωλήνια σύνδεσης 3/4″ BSP αρσενικού σπειρώματος για χρήση της θερμότητας που παρέχεται μέσω των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 

 

 

Συλλέκτης Apollon

Εξωτερικό μονοκόμματο κάσωμα από ειδικό κράμα ναυπηγικού αλουμινίου, πλούσιου σε μαγνήσιο, ειδικό κατά της διάβρωσης. Στιβαρή Κατασκευή – Απόλυτη Στεγανοποίηση – Υψηλή Αισθητική.

Ισχυρή θερμική οικολογική μόνωση προσυμπιεσμένου πετροβάμβακα, πάχους 60mm, επικαλυμμένου με μαύρο υαλοΰφασμα, για ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών. Θερμική αγωγιμότητα μόνωσης πετροβάμβακα: λ=0,035 W/mK (DIN 56612, μέτρηση στους 0°C).

Οι σωλήνες επιστροφής και τροφοδοσίας (headers) είναι τρυπημένοι με εκτόνωση προς τα έξω, για την απόλυτη προσαρμογή των σωλήνων θερμοαπορρόφησης (manifolds) και αποφυγή της πτώσης πίεσης στους συλλέκτες.
Απόσταση μεταξύ σωλήνων (tube pitch)=93mm (EN 1652).
Ενιαίος επιλεκτικός απορροφητής από επιλεκτικό μεταλλικό φύλλο (Sun-Selective, Complete area absorber), υψηλής απορροφητικότητας και χαμηλής εκπεμψιμότητας, που καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του παραθύρου καθώς και τους σωλήνες τροφοδοσίας και επιστροφής, αυξάνοντας την απορροφητική ικανότητα του συλλέκτη. Η συγκόλληση πραγματοποιείται με υπερσύγχρονο ρομποτικό εξοπλισμό τεχνολογίας laser.

Ειδικό κρύσταλλο ασφαλείας (Tempered) υψηλής διαπερατότητας και αντοχής, χαμηλής περιεκτικότητας σε οξείδια σιδήρου (extra clear / Low-iron), ανθεκτικό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες (π.χ. χαλαζόπτωση, ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές).
Μονωτικό λάστιχο υαλοπίνακα EPDM με UV προστασία.
Προφίλ αλουμινίου (Al Mg Si 05), για την εφαρμογή και στήριξη του υαλοπίνακα. Φέρει ειδικά ανοίγματα προς αποφυγή διείσδυσης του νερού μέσα στον συλλέκτη για απόλυτη στεγανότητα.

Ειδικά πλαστικά στήριξης και στεγανοποίησης του απορροφητή με το εξωτερικό κάσωμα, ειδικά σχεδιασμένα για τον αερισμό του συλλέκτη, με δυνατότητα στήριξης αισθητηρίου θερμοκρασίας. Ειδικά σιλικονούχα λάστιχα που επιτρέπουν την αυξομείωση του μήκους του απορροφητή (συστολή-διαστολή) σε όλο το φάσμα των θερμοκρασιών από -40 °C έως +200 °C.

Τέσσερα εσωτερικά σπειρώματα Μ8 ενσωματωμένα στο κάσωμα του Nobel Classic 200 λίτρων 200lt/2.6m² , για την εύκολη και ασφαλή πρόσδεση του συλλέκτη στη βάση στήριξης.