🎉 Εξοικονομώ 2023 - Μεταμορφώστε το σπίτι σας! 🌿

Είσαστε έτοιμοι να ξεκλειδώσετε τον κόσμο της άνεσης και της εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι σας; Σας παρουσιάζουμε το Δ Ο Κ Ι Μ Α Σ Μ Ε Ν Ο πλέον πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης το Εξοικονομώ 2023. Πιστό στο ραντεβού του κάθε χρόνο το Εξοικονομώ 2023, το πρόγραμμα επιδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών ειναι εδώ.

Ετοιμαστείτε να μάθετε για τα απίστευτα οφέλη που σας περιμένουν.

Αναλαμβάνουμε την Αίτηση και Κατασκευή του δικού σας σπιτιού.

Εξοικονομώ 2023 προϋποθέσεις

Προϋποθέσεις για ένταξη στο Εξοικονομώ 2023: Τα απαραίτητα και βασικά που θα πρέπει να γνωρίζετε για την ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ του 2023 είναι τα παρακάτω:

 • Το σπίτι θα πρέπει να είναι νόμιμο. Θα πρέπει να υφίσταται νόμιμα και όλη η κατασκευή του να έχει γίνει όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στα αρχικά σχέδια που έχουν κατατεθεί στην πολεοδομία. Θα πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνα με αρχικά σχέδια αλλά και με την οικοδομική άδεια. Δεν θα πρέπει να έχει γίνει καμία αυθαίρετη αλλαγή, δεν θα πρέπει να έχει γίνει καμία διαφοροποίηση ως προς τα σχέδια, αλλαγή χρήσης ή οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη εργασία. Αν αυτό έχει γίνει τότε θα πρέπει όλες αυτές οι αυθαίρετες αλλαγές να έχουν τακτοποιηθεί ή να γίνει τακτοποίηση αυθαίρετων 4495/2017 ή κάποιο προγενέστερο νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.
 • Η κατοικία θα πρέπει να έχει να είναι κύρια δηλαδή δεν μπορεί να μπει κάποια εξοχική κατοικία, κάποιο ακίνητο δεύτερο ή τρίτο που μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης στην κατοχή του. Το ακίνητο αυτό θα πρέπει να κατοικείται και να μπορεί να πιστοποιηθεί με το αντίστοιχο φορολογικό παραστατικό ότι είναι κύρια κατοικία.
 • Δεν θα πρέπει η κατοικία να έχει κριθεί κατεδαφιστέα αυτό είναι στις σπάνιες περιπτώσεις που κάποιο ακίνητο μπορεί να είναι Παλαιό να μην μπορεί πλέον να κατοικηθεί. Παλιές κατοικίες με προβλήματα από σεισμούς ή άλλες καταστάσεις που  ουσιαστικά δεν είναι κατοικήσιμες δεν είναι επιλέξιμες.
 • Θα πρέπει το ακίνητο να είναι ενεργειακής κλάσης κατηγορίας γ ή χαμηλότερη. Το ενεργειακό πιστοποιητικό προκύπτει από τη μελέτη που θα κάνει ο Μηχανικός – Ενεργειακός Επιθεωρητής και θα κατηγοριοποιήσει το ακίνητο. Η ενεργειακή κλάση του σπιτιού προκύπτει μετά την έκδοση το ΠΕΑ και μαζί με την κατηγοριοποίηση σε Γ, Δ, Ε, Ζ, Η αποτυπώνεται και η ενεργειακή κατανάλωση της κατοικίας.
 • Βραχυχρόνια μίσθωση. Το συγκεκριμένο ακίνητο που ενδιαφέρεστε για να εντάξετε στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι να μην είναι επιλέξιμο με χρήση βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δηλαδή αν μισθώνετε το σπίτι σας σε πλατφόρμες τύπου Airbnb, Booking κλπ. τότε το ακίνητο αυτό δεν θα μπορέσει να ενατχθει στο πρόγραμμα Εξοικονομώ του 2023

Εξοικονομώ 2023 Αιτήσεις

✨✅Συναρπαστικά νέα! Ετοιμαστείτε για μια απίστευτη ευκαιρία με το  Εξοικονομώ 2023

Ποσοστά Επιδότησης

Ατομικό Εισόδημα (€)Οικογενειακό Εισόδημα (€)Ποσοστό Επιχορήγησης ΙδιοκατοίκησηΠοσοστό Επιχορήγησης Δωρεάν Παραχώρηση - Ενοικίαση
≤5.000≤10.00075%65%
>5.000 – 10.000>10.000 – 20.00070%60%
>10.000 – 20.000>20.000 – 30.00055%45%
>20.000 – 30.000>30.000 – 40.00045%40%
>30.000>40.00040%40%

Προϋποθέσεις ένταξης στο Εξοικονομώ

Ποιοι έχουν Δικαίωμα συμμετοχής;

 • Φυσικά πρόσωπα που ε΄χουν δικαίωμα πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα στο συγκεκριμένο ακίνητο.
 • Δεν μπορούν να κάνουν αίτηση οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους».
 • Για κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο είναι δυνατή η υποβολή μόνο μίας αίτησης.
 • Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα Προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» δεν έχει δικαίωμα υποβολής στο παρόν πρόγραμμα.”

🏡🌱 Φτιάξτε το σπίτι των ονείρων σας! 🌟💰

💡 Φανταστείτε να μπείτε στο νέο ανακαινισμένο και μεταμορφωμένο σπίτι σας, όπου τα νέα υλικά και οι νέες τεχνολογίες, θα το έχουν κάνει πια ενεργειακά αποδοτικό, ζεστό και άνετο. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2023 σάς δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε την διαφορά, δημιουργώντας ένα θετικό ενεργειακό αποτύπωμα με όφελος τόσο στο πορτοφόλι σας όσο και στην Χώρα μας.

Πιθανότατα να είστε πολύ εξοικειωμένοι με τις προκλήσεις του να ζει κανείς σε ένα σπίτι παλιό – με πολύ ζεστά καλοκαίρια και ένα χειμώνα που να τσακίζει τα κόκαλα. Ανύπαρκτη ή ελλιπής μόνωση, ενοχλητική υγρασία στους τοίχους, κουφώματα που δεν κλείνουν σωστά, παλιός κλιματισμός και  συστήματα θέρμανσης που δεν ζεσταίνουν αλλά κοστίζουν κιόλας. Έχετε μια συνεχή μάχη με τους λογαριασμούς αλλά η λύση πολλές φορές φαντάζει άπιαστη.

Αλλά μη φοβάστε! Το Εξοικονομώ 2023 ειναι η απάντηση με επιδοτήσεις έως 75%. Φανταστείτε να μπείτε σε έναν διαμέρισμα όπου η ζέστη και το κρύο γίνονται μακρινές αναμνήσεις και που έχετε  άνεση όλο το χρόνο.

GreenBuilding για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας.

Είστε ιδιοκτήτης κατοικίας και θέλετε να μετατρέψετε ενεργειακά το σπίτι σας εξοικονομώντας χρήματα; Μην ψάχνετε άλλο! Η GreenBuilding είναι ο κορυφαίος προορισμός σας για όλα όσα σχετίζονται με την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας.

Γιατί να επιλέξετε την GreenBuilding; Εδώ είναι οι 3 βασικοί λόγοι:

Εξειδίκευση στο πράσινο κτίριο

Έχουμε εξειδίκευση στο πράσινο κτίριο. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της εξοικονόμησης ενέργειας. Η ομάδα της GreenBuilding απαρτίζεται από επαγγελματίες εξειδικευμένους στις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και διαθέτει γνώση και εμπειρία σε τέτοια έργα. Επιλέγοντας την εταιρεία μας έχετε πλέον πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο ειδικών και τεχνικών που θα σας καθοδηγήσουν το κάθε Βήμα της ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού σας.

Ξεκλείδωμα των επιδοτήσεων

Στην GreenBuilding Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας την ενεργειακή ανακαίνιση και το τι σημαίνει στον ιδιοκτήτη. Γνωρίζουμε και έχουμε εμπειρία από τα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ, πως έχουν λειτουργήσει και αντίστοιχα εφαρμόζουμε την γνώση μας στο καινούργιο πρόγραμμα που ξεκίνησε. Γνωρίζουμε την νομοθεσία, τα ΦΕΚ, τις ΚΥΑ και όλες τις διατάξεις που συνδέονται με τα προγράμματα χρηματοδότησης που βγάζει η κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίσουμε πως θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μία ενεργειακή κατοικία.

Προσαρμοσμένες λύσεις για το σπίτι σας:

Στην GreenBuilding.gr, αναγνωρίζουμε ότι κάθε σπίτι είναι μοναδικό. Γι’ αυτό προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του δικού σας σπιτιού. Κάνοντας μια μελέτη και ενεργειακή επιθεώρηση θα αξιολογήσουμε την τρέχουσα απόδοση του σπιτιού σας και θα εντοπίσουμε που θα χρειαστεί βελτίωση. Μετά θα συνεργαστούμε στενά μαζί σας για να αναπτύξουμε ένα σχέδιο προσαρμοσμένο, για εσάς που να ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τους στόχους που θέτει το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023

Εξοικονομώ 2023 στην Αθήνα

 • Αναλαμβάνουμε το δικό σας σπίτι.
 • Αναλαμβάνουμε Εξοικονομώ 2023 σε πολυκατοικίες, διαμερίσματα και μονοκατοικίες.
 • Αναλαμβάνουμε το σύνολο εργασιών του προγράμματος
 • Οι μηχανικοί μας επιβλέπουν τις εργασίες σε όλες τις φάσεις της κατασκευής του σπιτιού σας.
 • Παραδίδουμε το έργο με όλα τα πιστοποιητικά.
 • Σας εκπαιδεύουμε για την σωστή χρήση του εξοπλισμού.

Δείτε το σχετικό Video

Εργασίες Εξοικονομώ 2023

Εμείς σαν Greenbuilding αναλαμβάνουμε την μελέτη και κατασκευή του δικού σας σπιτιού με το πρόγραμμα. Μελετάμε, ελέγχουμε και σχεδιάζουμε τις αλλαγές του σπιτιού και υλοποιούμε την κατασκευή μόλις αυτή εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιδοτείται η ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες.
Το πρόγραμμα επιδοτεί εργασίες θερμομόνωσης, αντικατάστασης κουφωμάτων, θέρμανσης και κλιματισμού, συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης για το σπίτι καθώς και συστημάτων σκίασης.

Κουφώματα

Πιο συγκεκριμένα επιδοτούνται οι εργασίες για αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα κουφώματα ενεργειακά με διπλά τζάμια. Τα κουφώματα μπορεί να είναι ξύλινα, PVC ή αλουμινίου. Επιδοτούνται και η αντικατάσταση σε ρολά και παντζούρια αλλά και η αντικατάσταση μόνο σε στα τζάμια.

Θέρμανση – Κλιματισμός

Το πρόγραμμα  θα επιδοτήσει την αντικατάσταση του παλιού συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα υγραερίου, φυσικού αερίου, λέβητα πετρελαίου συμπυκνώσεως, αντλία θερμότητας, ξυλολέβητα και ενεργειακό τζάκι. Οι εργασίες αναβάθμισης του συστήματός θέρμανσης φέρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και CE. Τέλος μπορεί να γίνει εγκατάσταση ή αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών.

Ζεστό νερό χρήσης.

Αναλαμβάνουμε τις εργασίες εγκατάστασης ηλιακού συλλέκτη για την παραγωγή ζεστού νερού. Επίσης μπορεί να επιδοτηθεί και η εγκατάσταση συστηματος boiler για ζεστό νερό αλλά και υποβοήθηση στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού. Οι εγκαταστάσεις πάντα είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θερμομόνωση.

Η θερμομόνωση μπορεί να γίνει εκ των υστέρων στο σπίτι. Στην Greenbuilding επιλέγουμε τα κατάλληλα υλικά για κάθε σύστημα θερμομόνωσης. Πετροβάμβακας, εξιλασμένη και διογκωμένη πολυστερίνη μαζί με τα κατάλληλα υλικά προστασίας και τελικής επιφάνειας απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης.

Για Επιδότηση

Συμπληρώστε την Φόρμα

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Υπηρεσίες Εξοικονομώ

Καλέστε μας σήμερα! στο 210-6209258

Εξοικονομώ 2023 Β' ΚΥΚΛΟΣ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης υπέγραψε την απόφαση προκήρυξης για το Εξοικονομώ 2023 Β’ ΚΥΚΛΟΣ. Το πρόγραμμα ανοίγει για υποβολή αιτήσεων από τις 7.2.2024 έως τις 29.3.2024, με προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ, που κατευθύνονται, αποκλειστικά, σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

Έτσι ενώ το πρόγραμμα του 23 προχωράει, ο βρέθηκαν κονδύλια έτσι ώστε να ξανανοίξει το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2023 με μία δεύτερη φάση, μόνο για δικαιούχους με χαμηλά εισοδήματα.

Εξοικονομώ 2023 Β’ ΚΥΚΛΟΣ καλύπτουν τις ίδιες ακριβώς εργασίες όπως όλα τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών. Το πρόγραμμα έχει τις ίδιες απαιτήσεις και την ίδια διαδικασία.

Τι αλλάζει όμως; Το βασικό είναι τα οικονομικά κριτήρια: έτσι σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μόνο δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα κάτω των 5000 € και δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.000 €.

Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2024 έτσι ώστε να ενταχθούν όσο περισσότερο συμπολίτες μας που μπορούν στο πρόγραμμα αυτό και να το αξιοποιήσουν για τα σπίτια τους.  Οι αιτήσεις γίνονται πάντα όπως και σε όλα τα προγράμματα από τον δικαιούχο σε συνεργασία με τον σύμβουλο έργου. Ο ενεργειακός επιθεωρητής αφού εκδώσει το ενεργειακό πιστοποιητικό συμπληρώνει όλες τις απαραίτητες εργασίες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού.

Η αίτηση για τον Β’ ΚΥΚΛΟ θα γίνει ηλεκτρονικά με κωδικούς taxisnet.

Συμμετοχη:  Η συμμετοχή για την υλοποίηση των παρεμβάσεων μπορεί να καλυφθεί από τους δικαιούχους του προγράμματος είτε με ίδια κεφάλαια είτε με δανειακή σύμβαση είτε με συνδυασμό.

Σε περίπτωση σύναψης δανειακής σύμβασης, παρέχεται η δυνατότητα εγγυοδοσίας του προγράμματος για την εξασφάλιση του δανείου προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Η εγγυοδοσία καλύπτει το ποσό της δανειοδότησης στο 100% για τις περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης και στο 80% για τις περιπτώσεις ενοικίασης/δωρεάν παραχώρησης, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων.

Το επιτόκιο της δανειακής σύμβασης για τις ανάγκες του προγράμματος είναι σταθερό και επιδοτούμενο, σε ποσοστό 100%.

Εξοικονομώ & Ε.Ε.

Πλέον τα προγράμματα Εξοικονομώ αποτελούν μία σταθερή συνισταμένη εξοικονόμησης ενέργειας για τα νοικοκυριά αλλά και ανάπτυξης για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και το 2023 θα υπάρξει πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Ενέργειας στα τέλη του χρόνου θα βγει η προκήρυξη για το Εξοικονομώ του 2022.

Θα περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αλλαγές Αλλά όπως και σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα οι βασικοί άξονες είναι σταθεροί. Όπως πάντα επιδοτούνται η θερμομόνωση, η αντικατάσταση των κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης , ο ηλιακός, τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού καθώς και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

Εξοικονομώ & Παγκόσμια ενεργειακή κρίση

Μετά από τα τελευταία γεγονότα η εξοικονόμηση ενέργειας είναι απαραίτητη. Η Αμερική και η Ευρώπη δίνουν πολύ σημαντικά κονδύλια και επιδοτήσεις σε μορφές ενέργειας που δεν θα εξαρτώνται από το φυσικό αέριο αλλά και προφανώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Κίνητρα τέτοια προφανώς θα δοθούν και για την ενεργειακή αναβάθμιση και αναπαλαίωση των σπιτιών. Μία μορφή τέτοιων δανείων και κονδυλίων είναι τα προγράμματα Εξοικονομώ που θα συνεχίσουν πολύ έντονα και δυναμικά τα επόμενα χρόνια.

Είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να γίνουν πολύ σημαντικά βήματα για εξοικονόμηση ενέργειας. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να γίνει για να απενεργοποιηθούν από το φυσικό αέριο είναι να μειωθεί η κατανάλωση της ενέργειας να γίνει δηλαδή μία πολύ σοβαρή εξοικονόμηση. Έτσι η κυβέρνηση βγαίνει στοχευμένα δείχνει οδηγίες για τρόπος που μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια στο σπίτι.

Το ενδιαφέρον του κόσμου όμως για όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα Εξοικονομώ είναι τεράστιο. Έτσι ύστερα από την πολύ καλή πορεία που έχουν τα Εξοικονομώ Αυτονομώ αλλά και το Εξοικονομώ 2021 σίγουρα το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2022 είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε αλλά και κάτι το οποίο θα δώσει μεγάλη ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά.

Εξοικονομώ και smarthome

Εξοικονομώ και smarthome: Εμείς στην Greenbuilding τα αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση smart home στα πλαίσια του προγράμματος . Οι εφαρμογές smart home είναι η νέα Τάση των πραγμάτων στις κατασκευές στις ανακαινίσεις και στην εξοικονόμηση ενεργειας.

Το  smart home δεν θα μπορούσε να λείπει και από το πρόγραμμα Εξοικονομώ. Εμείς αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση και την προμήθεια συστημάτων έξυπνης διαχείρισης για “Έξυπνα σπίτια”. Οι εγκαταστάσεις οι οποίες κάνουμε δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να προσαρμόζει και να διατηρεί την κατανάλωση ενέργειας ανάλογα με τον τρόπο ζωής του. Γίνεται η εγκατάσταση και τοποθετούνται συσκευές έτσι ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση του φωτισμού της θέρμανσης του κλιματισμού και του ζεστού νερού χρήσης.