Θερμομόνωση με την Greenbuilding

Θερμομόνωση με τον σχεδιασμό της Greenbuilding

Η ομάδα μας καταρτισμένη πλήρως με Μηχανικούς, Σχεδιαστές και Εργοδηγούς αναλαμβάνει πλήρως την θερμομόνωση του σπιτιού σας. Μελέτη, σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών και Κατασκευή.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνουν τα σπίτια σπαταλιέται για θέρμανση και κλιματισμό(φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νυχτερινό ρεύμα, ξύλα, πέλετ κ.λ.π.). Αν όμως προστατεύσετε το εξωτερικό του σπιτιού από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και από τις θερμικές απώλειες τότε η κατανάλωση αλλά και το κόστος θέρμανσης και κλιματισμού μπορεί να πέσει κατακόρυφα.

Εργασίες Θερμομόνωσης στην Αθήνα

 • Εκπονούμε την μελέτη της Θερμομόνωση του σπιτιού σας.
 • Επιλέγουμε τα κατάλληλα υλικά΄.
 • Οι μηχανικοί μας επιβλέπουν τις εργασίες εργασίες θερμομόνωσης του σπιτιού σας.
 • Σας παραδίδουμε το έργο με όλα τα πιστοποιητικά.

Κάνετε την Θερμομόνωση του σπιτιού σας με την Greenbuilding

Μηχανολόγοι Μηχανικοί και σχεδιασμός για Θερμομόνωση

Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας. Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.

Άδεια Μικρής Κλίμακας

Η εγκατάσταση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης αλλά και οι εργασίες τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης ή θερμομόνωση στεγών στο πλαίσιο του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ή του Εξοικονομώ Αυτονομώ, απαιτούν Άδεια Μικρής Κλίμακας.

 

Θερμομόνωση υλικά

Επιλέγουμε για εσάς τα κατάλληλα υλικά. Θερμομόνωση υλικά, προδιαγραφές και εφαρμογή. Το κάθε υλικό έχει την δικιά του εφαρμογή και χρήση. Άλλη η χρήση του πετροβάμβακα άλλη την πολυστερίνης.

Σκαλωσιές

Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση των σκαλωσιών στο ακίνητο σας. Οι περισσότερες εργασίες θερμομόνωσης απαιτούν την εγκατάσταση σκαλωσιάς. Μαζί με την τοποθέτηση της σκαλωσιάς αναλαμβάνουμε και τη

Εξειδικευμένο συνεργείο

Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας. Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

Τι είναι η θερμομόνωση;

Θερμομόνωση είναι ο τρόπος, η μέθοδος και τα υλικά που χρησιμοποιούμε για προστατεύσουμε τα κτίρια από την απώλεια ή την προσθήκη θερμότητας. Θερμομόνωση είναι η προστασία ενός κτιρίου από την ζέστη και το κρύο. Είναι η μέθοδος που μας επιτρέπει, να περιορίσουμε την θερμότητα που χάνεται μέσα από το σπίτι τον χειμώνα, αλλά και την ζέστη να μπαίνει μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι.

Η θερμομόνωση εφαρμόζεται σε τοίχους, οροφές και πυλωτές καθώς και σε δίκτυα σωληνώσεων θέρμανσης και κλιματισμού. Με τον σωστό σχεδιασμό και την χρήση των κατάλληλων υλικών μπορούμε να έχουμε μια καλή και σωστή θερμομόνωση , μειώνοντας σημαντικά τα έξοδα θέρμανσης (είτε μιλάμε για θέρμανση με ρεύμα , πετρέλαιο ή φυσικό αέριο) και ψύξης του σπιτιού.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για μόνωση και προστασία του σπιτιού είναι η προστασία των εξωτερικών τοίχων, ταράτσας και στέγης από την απώλεια θερμότητας. Η θερμομόνωση είναι υποχρεωτική στα νέα κτίρια μιας και έχει ενσωματωθεί στη σχετική νομοθεσία για κατασκευές μετά το 1979.

Τα συνήθη υλικά που χρησιμοποιούνται για τη μόνωση των δομικών στοιχείων (τούβλα και μπετόν) είναι η διογκωμένη πολυστερίνη, η εξηλασμένη πολυστερίνη, ο πετροβάμβακας και ο υαλοβάμβακας.

Πως λειτουργεί.

Η θερμομόνωση λειτουργεί όπως ακριβώς και ένα θερμός ή ένα ψυγείο(χωρίς την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας) για την συντήρηση των τροφίμων. Το θερμός κρατά το ποτό ζεστό με την δημιουργία ενός μονωτικού στρώματος μεταξύ του ποτού και της εξωτερικής ατμόσφαιρας.

Η θερμομόνωση στις κατοικίες λειτουργεί με ένα παρόμοιο τρόπο.  Τα θερμομονωτικά υλικά έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν αέρα μέσα τους. Ο αέρας που είναι κακός αγωγός της θερμότητας εμποδίζει την θερμότητα να φύγει μέσα από το σπίτι.

Θερμομόνωση στην Ελλάδα.

Τα κτίρια στη Ελλάδα άρχισαν να κατασκευάζονται με θερμομόνωση από το 1979 και μετά όπου μπήκε σε εφαρμογή ο κανονισμός θερμομόνωσης κτιρίων. Ο κανονισμός θερμομόνωσης κτιρίων, όριζε τις ελάχιστες απαιτήσεις τα υλικά και των τρόπο κατασκευής των κτηρίων. Έτσι βλέπουμε ότι τα κτίρια που έχουν φτιαχτεί μετά το 1980 είναι πολύ πιο ευχάριστα και άνετα στην διαβίωση αλλά και οικονομικά στην λειτουργία.

Ο δεύτερος κανονισμός θερμομόνωσης έγινε με την εφαρμογή του Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) στις νέες κατασκευές αλλά και στις ριζικές ανακαινίσεις. Ο ΚΕΝΑΚ αναθεωρήθηκε μέσα στο 2017. Έτσι λοιπόν όλα τα κτίρια πλέον θα πρέπει να κατασκευάζονται με τον αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης.

Θερμομόνωση Χειμώνα – Καλοκαίρι.

Συνήθως όταν σκεφτόμαστε τη θερμομόνωση έχουμε στο νου μας τα οφέλη που θα αποκομίσουμε τη χειμερινή περίοδο. Όμως, η θερμομόνωση έχει σημαντική απόδοση και τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς εμποδίζεται η είσοδος της θερμότητας στο εσωτερικού του σπιτιού μέσω των θερμομονωτικών υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Αυτό οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας , καθώς γίνεται μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τη χρήση του κλιματιστικού μηχανήματος.

Οι τοίχοι και οι ταράτσες απορροφούν όλη τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να αυξάνεται πολύ η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού. Στην προσπάθειά μας λοιπόν να δροσιστούμε χρησιμοποιούμε πολλές ώρες το κλιματιστικό καταναλώνοντας έτσι μεγάλες ποσότητες ενέργειας και χρημάτων.

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε δει σε οικοδομές να μπαίνει ένα άσπρο, γαλάζιο ή και γκρι υλικό σε πάχος 5-10 πόντων έξω η μέσα από τούβλα άλλοτε επικαλύπτοντας το μπετό. Τα υλικά αυτά μπορεί να είναι διογκωμένη πολυστερίνη, εξιλασμένη πολυστερίνη, σε άλλες περιπτώσεις υαλοβάμβακας η πετροβάμβακας. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για θερμομόνωση εμποδίζουν την θερμότητα να περάσει μέσα από τα μπετό η τα τούβλα και τοποθετούνται στην οικοδομή αφού έχουν μπει το μπετό και τα τούβλα.

Μπορεί να γίνει εκ των υστέρων;

Ναι θερμομόνωση μπορεί να γίνει εκ των υστέρων π.χ. σε ένα παλιό σπίτι της δεκαετίας του 60 μονοκατοικία η πολυκατοικία, μπορεί να γίνει μόνωση των τοίχων είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά. Η εξωτερική θερμομόνωση είναι πιο ενδεδειγμένη και γίνεται πάρα πολύ απλά.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: η επιφάνεια καλύπτεται με μια ειδική κόλλα πάνω στην οποία τοποθετείται το μονωτικό υλικό. Στη συνέχεια εφαρμόζεται πάλι, σε όλη την επιφάνεια, κόλλα και πλέγμα, διαμορφώνοντας την τελική επιφάνεια. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η προστασία του κτιρίου από τις εξωτερικές συνθήκες (υγρασία, παγετός κτλ.).

Ακόμη, οι καλοκαιρινοί μήνες ενδείκνυνται περισσότερο για τις εργασίες της θερμομόνωσης καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται στεγνώνουν γρηγορότερα και αποφεύγεται η συγκέντρωση υγρασίας στο εσωτερικό τους. Καλό θα είναι βέβαια να αποφεύγονται οι ημέρες καύσωνα με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Καλέστε μας σήμερα! στο 210-6209258

Που μπαίνει θερμομόνωση;

Θερμομόνωση μπορεί να γίνει στους τοίχους στην ταράτσα και στην πυλωτή.

Στους τοίχους.

Οι τοίχοι του σπιτιού (Διαμέρισμα, Μονοκατοικία αλλά και Πολυκατοικία) έχουν την μεγαλύτερη εκτεθειμένη επιφάνεια στην ζέστη και το κρύο. Από τους τοίχους διαφεύγει περίπου το 60% της θερμότητας από το σπίτι. Οι τοίχοι μπορούν να μονωθούν εσωτερικά, εξωτερικά, αλλά και ενδιάμεσα της τοιχοποιίας εφόσον η κατασκευή του τοίχου έχει γίνει με διπλό τούβλο.

Πολύ σημαντικό είναι ότι ένα σπίτι που δεν είναι μονωμένο, είτε είναι παλιό είτε δεν έχει εφαρμοστεί και υλοποιηθεί η μελέτη θερμομόνωσης, μπορεί εύκολα και οικονομικά να μονωθεί εκ των υστέρων. Υπάρχουν 2 τρόποι έτσι ώστε να μπορέσει να μονωθεί μια τέτοια κατασκευή: η εξωτερική θερμομόνωση όπου πλάκες του υλικού τοποθετούνται με μια ειδική κόλλα στο εξωτερικό μέρος του τοίχου ή της οροφής και η εσωτερική θερμομόνωση όπου τα υλικά τοποθετούνται στο εσωτερικό μέρος του τοίχου.

Τα πλεονεκτήματα που δίνει η εξωτερική μόνωση είναι η ευκολία και η τάξη στον τρόπο κατασκευής (δεν «ανοίγουμε δουλειές» μέσα στο σπίτι) αλλά και η θερμική συμπεριφορά του κτιρίου, μιας και η διαφυγή της θερμότητας μπλοκάρεται στο εξωτερικό σημείο του τοίχου. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η μόνωση μπορεί να γίνει μόνο εσωτερικά ( σε διατηρητέα, σε χώρους που δεν μπορεί να μπει σκαλωσιά, όπου δεν υπάρχει το σύμφωνο της πολυκατοικίας κα.), μικραίνοντας όμως τους χώρους του σπιτιού.

Στην ταράτσα.

Η θερμομόνωση όπως γίνεται στους τοίχους μπορεί να γίνει και την ταράτσα. Η θερμομόνωση της ταράτσας είναι πολύ σημαντική για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στο εσωτερικό του σπιτιού μας καθώς η ταράτσα είναι όλη την ημέρα εκτεθειμένη στον ήλιο με αποτέλεσμα να συλλέγει μεγάλες ποσότητες θερμότητας οι οποίες αυτόματα μεταφέρονται στο εσωτερικό του σπιτιού. Μια σωστά μονωμένη ταράτσα λοιπόν βοηθά και μειώνει την καταπόνηση του κτιρίου από τις καιρικές συνθήκες.

Η θερμότητα όπως ξέρουμε ανεβαίνει. Έτσι λοιπόν η θερμότητα διαφεύγει ακόμα πιο εύκολα από την ταράτσα παρά από τους τοίχους. Η εγκατάσταση θερμομόνωσης σε ρετιρέ-ταράτσα είναι από τους ποιο αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες. Ο τρόπος θερμομόνωσης και τα υλικά είναι πολλά και διάφορα και διαφέρουν ανάλογα με την απαίτηση της συγκεκριμένης εγκατάστασης.

Στην πυλωτή.

Η πυλωτή είναι μια ακόμα επιφάνεια των σπιτιών που η θερμομόνωση βρίσκει άριστη εφαρμογή. Κατοικίες που έχουν πυλωτή είναι πολλές φόρες παγωμένες τον χειμώνα. Η τοποθέτηση εξωτερικής θερμοπρόσοψης είναι μια άριστη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης τέτοιων διαμερισμάτων.

Θερμομονωτικά Υλικά.

Υπάρχουν πάρα πολλά θερμομονωτικά υλικά που βρίσκουν πεδίο σε διαφορετικές εφαρμογές ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε έργου. Τα συνηθέστερα υλικά είναι:

 • Πετροβάμβακας
 • Υαλοβάμβακας
 • Διογκωμένη Πολυστερίνη
 • Εξηλασμένη Πολυστερίνη
 • Πολυουρεθάνη
 • Φελλός
 • Μαλλί

Ποιο το όφελος;

Τα οφέλη της θερμομόνωσης είναι πολλά. Για πολλά χρόνια η θερμομόνωση ήταν κάπου ξεχασμένη. Όμως με τα πλεονεκτήματα που έχει και ιδιαίτερα για τις κατοικίες είναι σίγουρο ότι θα μπει παντού. Κάποια από τα πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης είναι:

 • Οικονομία σε ενέργεια που απαιτείται για θέρμανση και κλιματισμό.
 • Λόγω της καλής μόνωσης ο χώρος παραμένει θερμός τον χειμώνα και δροσερός το καλοκαίρι. Έτσι υπάρχει αίσθηση θερμικής άνεσης στο σπίτι και ιδιαίτερα στους ενοίκους
 • Είναι εύκολη στον τρόπο κατασκευής.
 • Δεν απαιτείται συντήρηση
 • Είναι φιλική προς το περιβάλλον.
 • Αν μια κατοικία είναι ενεργειακής κλάσης Δ ή χειρότερη, έχει οικοδομική άδεια και δεν έχει παρανομίες – αυθαίρετες κατασκευές, τότε μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον . Μπορεί να υπάρξει οικονομικό όφελος έως και 70% ενώ το υπόλοιπο 30% του συνολικού κόστους μπορεί να το αποπληρώσει ο ιδιόκτητης στην τράπεζα άτοκα σε 5-6 χρόνια.
 • Η θερμομόνωση καθαρά σαν επένδυση είναι ένας άριστος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα. Τα κόστη που βαραίνουν την επένδυση αυτή είναι η μελέτη, τα κόστη προμήθειας και εγκατάστασης των υλικών. Τα κέρδη προκύπτουν από τη εξοικονόμηση ενέργειας.

Θα πάρουμε για παράδειγμα ένα πραγματικό σπίτι 1ου ορόφου 75 τ.μ. ελεύθερο από όλες τις μεριές και με ταράτσα. Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αυτού του σπιτιού είναι τελευταίας κατηγορίας δηλαδή Η. Αν μονώσουμε τους τοίχους και την ταράτσα μπορούμε να αναβαθμίσουμε το σπίτι και να έχουμε όφελος στην ενέργεια που καταναλώνεται έως 65 % από μια επέμβαση που κοστίζει 50€ το τ.μ. και στο σύνολο της φτάνει τα 3,750€. Η απόσβεση θα είναι  σε 5-6 χρόνια.

Θέλετε ένα ζεστό σπίτι τον φετινό χειμώνα;

Αφήστε τα στοιχεία σας ή περάστε από το γραφείο μας.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.