ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ σε ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ γίνεται;

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ σε ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Video

Greenbuilding

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ σε ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ γίνεται; Μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα μια κατοικία που δεν έχει ολοκληρωθεί; Πάμε λοιπόν να δούμε ένα παράδειγμα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ
να δούμε για ένα σπίτι αν μπορεί να μπει, αν μπορεί να ενταχθεί μέσα στο πρόγραμμα.


Δείτε με προσοχή το  video για να μάθετε για το αν γίνεται ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ σε ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. Στην συνέχεια διαβάστε όλο το άρθρο για να ενημερωθείτε για ότι αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση ιδιοκτησίας


 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ σε ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Δεν είναι το συνηθισμένο σπίτι, το συνηθισμένο διαμέρισμα, είναι ένα διαφορετικό διαμέρισμα, ένα σπίτι το οποίο ειναι ηλεκτροδοτούμενο αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε να δούμε τι εργασίες μπορούμε να κάνουμε και αν μπορούμε να μπούμε. Οι εργασίες που έχουν γινει στο  ένα ημιτελές αυτό διαμέρισμα ειναι:

 • Υπάρχει μια στέγη, με τα ραμποτέ , υπάρχουν τα κουφώματα παλιάς τεχνολογίας αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, το σπίτι δεν είναι κατοικήσιμο.
 • Aναμονές για ένα μπάνιο, υπάρχουν οι αναμονές για το μπάνιο το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και εδώ μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διαρρύθμιση θέλει ο ιδιόκτητης.
 • Όπως είπαμε το διαμέρισμα αυτό ηλεκτροδοτείται. Έχει ηλεκτρικό πίνακα ο οποίος είναι σε ισχύ όπως βλέπουμε εδώ, αλλά οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Πιθανές εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα μπορούσαν να γίνουν πάμπολλες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

 • Μία εργασία η οποία θα μπορούσε να μπει είναι η θερμομόνωση της οροφής. Το διαμέρισμα έχει την ξύλινη στέγη, που ουσιαστικά έχει μόνο αυτές τις ξύλινες τάβλες. Δεν έχει καθόλου θερμονμ9νωση. Αυτό καθιστά όλον αυτόν τον χώρο πάρα πολύ ζεστό ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Θα μπορούσε να γίνει θερμομόρφωση αυτού εδώ του χώρου, όχι όμως επισκευή της κεραμοσκεπής. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να φτιάξει την κεραμοσκεπή του σπιτιού του
  με το πρόγραμμα αυτό. Δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα κάποιος ο οποίος θέλει να φτιάξει τα κεραμίδια του σπιτιού του, όμως να βάλει θερμομόνωση στο σπίτι, στην στέγη του σπιτιού του και να καλύψει πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις ανάγκες σε θέρμανση και κλιματισμό.
 • Παράλληλα με τις εργασίες θερμομόνωσης της οροφής μπορούμε κάλλιστα να θεμομονώσουμε
  και τους τοίχους του σπιτιού πιάνοντας έτσι όλες τις απώλειες. Με την θερμομόνωση στους τοίχους και την θερμομόνωση στην οροφή το σπίτι πλέον θα αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά
  Θα ανέβει ενεργειακά και θα έχουμε τεράστια εξοικονόμηση σε ενέργεια.
 • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κουφώματα του αλουμινίου και να βάλουμε νέα κουφώματα ενεργειακά είτε αλουμινίου είτε ξύλου είτε PVC ότι επιθυμούμε.
 • Μπορεί να μπει ηλιακός θερμοσίφωνας και να μπει σύστημα θέρμανσης. Στο σύστημα θέρμανσης θα επιδοτηθεί, μόνο η μονάδα. Δηλαδή είτε ειναι αντλία θερμότητας, είτε ειναι σύστημα με θέρμανση φυσικού αερίου δεν θα επιδοτηθούν οι εσωτερικές εγκαταστάσεις για την θέρμανση του σπιτιού. Στο πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί μονο η προμήθεια και εγκατάσταση του μηχανήματος που θα παράξει την θερμότητα για το σπίτι.

Εντάσσεται;

 

Αυτές ειναι κάποιες εργασίες που θα μπορούσαμε να κάνουμε με επιτυχία στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στον συγκεκριμένο αυτόν εδώ χώρο.  Όμως μπορεί να μπει; Μπορεί να ενταχθεί στο Εξοικονομώ Αυτονομώ αυτό το ημιτελές διαμέρισμα;

 

Στο ερώτημα η πρώτη εντύπωση θα ήτανε ότι όχι δεν μπορεί, γιατί ειναι ένα σπίτι το οποίο ειναι ημιτελές. Ειναι ένα σπίτι το οποίο έχει γίνει η τοιχοποιία, η σκεπή και δεν έχει ολοκληρωθεί η εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού και δεν ειναι ένα σπίτι το οποίο ειναι λειτουργικό.

Όμως το σπίτι αυτό ηλεκτροδοτείται, δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες θα πρέπει να ταχτοποιηθούν και αυτό ειναι ένα σπίτι το οποίο σε περίπτωση που δηλωθεί η σε περίπτωση που κάποιος το δηλώνει σαν κύρια κατοικία, ναι θα μπορούσε να ενταχθεί στο Εξοικονομώ Αυτονομώ.

Όλα αυτά ορίζονται από τον οδηγό του προγράμματος όπως φαίνεται και από τις παλαιότερες οδηγίες του Υπουργείου. Στην μια αντίστοιχη περίπτωση αν κάποιος το ήθελε, ήταν κυρία κατοικία και δηλώνονταν σαν κύρια κατοικία, ένα τέτοιο διαμέρισμα με αυτά τα χαρακτηριστικά ναι θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ.

Δείτε τις Υπηρεσίες και τα Προϊόντα μας

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Greenbuilding Ηλιακός Θερμοσίφωνας Nobel Classic 200 λίτρων 200lt με επιφάνεια συλλέκτη 2.6m²

Ηλιακός Θερμοσίφωνας  Nobel Classic 200 λίτρων - 200lt/2.6m²

Ηλιακός Θερμοσίφωνας 200 λίτρων - 200lt/2.6m², με Δεξαμενή αποθήκευσης νερού GLASS από χάλυβα ψυχρής εξέλασης, πάχους 3.0mm, με εσωτερική διπλή επίστρωση σμάλτου, ψημένου στους 860°C κατά DIN 4753. Η επισμάλτωση πραγματοποιείται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας. Τα μπόιλερ ελέγχονται ένα προς ένα κατά την έξοδό τους από τη μονάδα επισμάλτωσης, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα του σμάλτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.