ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ & Ερωτήσεις

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ

Video

Greenbuilding

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ: Καλεσμένος ο κύριος Διονύσης Κοκκολιάς στο onetv Μηχανολόγος Μηχανικός και Ενεργειακός Επιθεωρητής σε συνέντευξη με την κα Λάσκαρη για την θέρμανση με φυσικό αέριο.

 

Δείτε αναλυτικότερα το βίντεο για το φυσικό αέριο λέβητας, κόστος, εργασίες κλπ. Στην συνέχεια διαβάστε όλο το άρθρο για να ενημερωθείτε πλήρως για ότι αφορά το φυσικό αέριο για ζέστη στο σπίτι.

 

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ με ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ερ. Μια πρώτη ερώτηση είναι αν προλαβαίνω τώρα να σώσω την παρτίδα της θέρμανσης για τον χειμώνα. Προλαβαίνω δηλαδή να κάνω κάποιες δουλείες για να περιορίσω το κόστος θέρμανσης του σπιτιού μου;

Απ. Μια πολύ γρήγορη δουλειά που μπορούμε να ξεκινήσουμε και άμεσα να την κάνουμε και να ολοκληρωθεί σε να δυο μήνες να έχει τελειώσει αυτό είναι η εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Ερ. Το φυσικό αέριο πιστεύει ο περισσότερος κόσμος ότι κοστίζει πολύ ακριβά να έρθει στην πόρτα σου από την ώρα που δεν περνάει κάτω από την πολυκατοικία.

Απ. Κοιτάξτε είναι γεγονός ότι αν το φυσικό αέριο δεν έχουμε στον δρόμο μας άλλες ζητήσεις για γραμμή φυσικού αερίου είναι ακριβό αλλά μπορούν να συνεννοηθούν 2 ή 3 γείτονες 2 ή 3 μεγάλες πολυκατοικίες να πιάσουν αυτήν την κατανάλωση η οποία ζητείται, αλλά το σημαντικό με το φυσικό αέριο που πάντα το λέω στους πελάτες άλλα και στις δουλειές τις οποίες κάνουμε δεν είναι το να πάμε να πάρουμε μια πολυκατοικία, η οποία έχει παλιό σύστημα με κεντρική θέρμανση πετρελαίου και να πάμε να το κάνουμε νέο με φυσικό αέριο.

Ερ. Γιατί ατομικό λέβητα φ.α.;

Απ. Γιατί, γιατί ουσιαστικά έχεις έναν λέβητα, ο οποίος είναι σε ένα υπόγειο το οποίο είναι στο -1 το νερό φεύγει φτάνει στον 4ο όροφο ώσπου να φτάσει εκεί έχει πέσει η θερμοκρασία του, έχεις απώλειες.
Έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση λοιπόν. Έχεις κατανάλωση και δεν έχεις το optimum της λειτουργίας την οποία μπορείς να πετύχεις με ένα ατομικό λέβητα φυσικού αερίου. Μεγάλη επιτυχία, που προτείνουμε και θα είναι η τάση τα τελευταία χρόνια είναι ο καθένας να βάζει ατομικό λέβητα φυσικού αερίου για το σπίτι του.

Ερ. Που βάζουμε τον ατομικό λέβητα φυσικού αερίου στην βεράντα μας; Ποιο το κόστος;

Απ. Ναι. Τι κόστος έχει αυτό; Κοιτάξτε ένα μέσο κόστος για να το βάλουμε στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας με λογικά περάσματα, έτσι όχι να είναι τίποτα super δύσκολες καταστάσεις μπορεί να μιλάμε για τρεις τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ max. Προμηθεύομαι ξανά κεντρικά από την εταιρεία φυσικού αερίου το καύσιμο απλώς έρχεται και κουμπώνει στην δική μου παροχή στο δικό μου διαμέρισμα. Ακριβώς στο δικό σας διαμέρισμα και μπορούμε να στο βάλουμε στο μπαλκόνι.

Ερ. Έχει όγκο μεγάλο o ατομικός λέβητας;

Απ. Όχι είναι ένας όγκος ο οποίος μπορεί να είναι 1 μέτρο στο ύψος 40-50 πόντους στο φάρδος και 40 βάθος Είναι σε διάσταση κάτι σαν αυτές τις αντλίες θερμότητας που είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια και μπαίνουν στις βεράντες. Είναι περίπου σε αυτήν την διάσταση και το μεγάλο αβαντάζ το οποίο δίνουν , είναι πέρα από την θέρμανση που θα έχουμε για τον χώρο μας είναι και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τι σημάνει αυτό; Ότι αντί να ανάβουμε το ηλεκτρικό για να θερμάνουμε στο boiler, στο δοχείο ας πούμε που έχουμε ζεστό νερό χρήσης για το σπίτι το λεβητάκι αυτό με την θερμότητα που έχει, έχει ένα μικρο εναλλάκτη και μας δίνει την δυνατότητα να παράγουμε ζεστό νερό χρήσης την στιγμή που εμείς το θέλουμε. Εκείνη την στιγμή. Δεν έχουμε μπόιλερ πια.

Ο μικρός εναλλάκτης θερμότητας μέσα στον λέβητα φυσικού αερίου παράγει άμεσα ζεστό νερό. Έτσι ακριβώς το οποίο έχουμε το φυσικό αέριο και εκείνη την στιγμή που το θέλουμε αυτό μας δίνει ζεστό νερό. Θέλω να κάνω ντους δεν κάνω τίποτα άλλο, έχω ζεστό νερό, σταματάω τελειώνει το ζεστό νερό δεν χρειάζεται να μου φταίξει άλλο το σύστημα

meleti gia diktio solinoseon fysikou aeriou

Ερ. Άρα περιορίζω το κόστος δραστικά με αυτήν τη λύση.

Απ. Ναι γιατί δεν είναι μόνο το ότι έχεις την θέρμανση, την οποία δεν την έχεις αυτό που λέγαμε στο παράδειγμα πριν -1στο +5 στον πέμπτο, έτσι να έχουμε όλες αυτές τις απώλειες και μπορεί να θερμάνουμε 1-2 μόνο διαμερίσματα και όλος ο λέβητας ο μεγάλος να δουλεύει για αυτά. Έχουμε μόνο το λεβητάκι δεν έχεις απώλειες γιατί ουσιαστικά ποια είναι η απώλεια; όταν τρυπάς από τον τοίχο για να μπεις μέσα στο σπίτι. Αυτό και ταυτόχρονα το μεγάλο αβαντάζ το οποίο δεν το βλέπουμε τόσο πολύ, όχι δεν το βλέπουμε δεν έχει ακουστεί τόσο πολύ το ζεστό νερό χρήσης. Έχουμε μια οικονομία 50% με την εγκατάσταση και χρήση φυσικού αερίου μπορεί να λέω και λίγο

Ερ. Μπορώ να έχω με το σύστημα αυτό που μου περιγράφετε και ψύξη; ή όχι.

Απ. Όχι για τα συγκεκριμένα πράγματα όχι. Θα ήταν πολύ κάλο για να είναι αληθινό. Σε πράγματα σύνθετα θα μπορούσε να είναι όμως αυτά που δουλεύουν μέσα στα σπίτια όχι. Ωραία. Είναι θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης και άλλο καπέλο να το πω έτσι η ψύξη. Και την πολύ καλή εφαρμογή που έχουμε είναι στα σπίτια που κατασκευάστηκαν από το  1985-90 και μετά που έχουμε τις αυτονομίες. Έρχεται αυτό το σύστημα και κουμπώνει πολύ εύκολα. Στα πιο παλιά θα χρειαστεί να κάνουμε και κάποιες μετατροπές.

Συμπέρασμα

Όπως είδατε στο σχετικό για το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ,ειναι μια γρήγορη παρέμβαση που μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα, να έχουμε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και εξοικονόμηση σε πάγια και κοινόχρηστα. Αυτά εν συντομία! Ελπίζουμε ότι τώρα μετά από το παραπάνω ΒΙΝΤΕΟ για το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΒΙΝΤΕΟ, εχετε περισσότερη γνώση για το εν λόγω θέμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φυσικό αέριο μιλήστε μάς στην Greenbuilding

Σχετικές Υπηρεσίες

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μελέτη φυσικού αερίου για μια σωστή εγκατάσταση με απόδοση

•Η μελέτη βασίζεται στην νομοθεσία και τους κανονισμούς του φυσικού αερίου.
•Οι μελετητές μας θα προτείνουν την βέλτιστη συσκευή φυσικού αερίου λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες.
•Εμείς στην Greenbuilding εκτός εκτός από τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία θα μελετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε για εσάς το νέο σας σύστημα θέρμανσης με αέριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.