Εξοικονομώ Αυτονομώ ερωτήσεις - Προετοιμάσου έγκαιρα

Εξοικονομώ Αυτονομώ ερωτήσεις

Εξοικονομώ

Greenbuilding

Εξοικονομώ αυτονομώ ερωτήσεις: Ένα video με ερωτήσεις για το πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ.

Εξοικονομώ Αυτονομώ ερωτήσεις

Θα δούμε δικές σας ερωτήσεις για το πρόγραμμα εξοικονομώ ερωτήσεις που μας κάνατε και στο κανάλι μας στο YouTube και θα σας απαντήσουμε έτσι ώστε να ενημερωθείτε καλύτερα για το υπάρχον πρόγραμμα και να προετοιμαστείτε για το επόμενο το Εξοικονομώ 2021.  Ξεκινάμε λοιπόν - Αν έχετε καποια επιπλέον ερώτηση γράψτε την στα σχόλια.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-αμεα

Εξοικονομώ σε άτομο ΑΜΕΑ

Ερώτηση: Στην περίπτωση που το διαμέρισμα ανήκει σε άτομο ΑΜΕΑ με 80% αναπηρία έχει κάποιο ποσοστό επιδότησης επιπλέον σε σχέση με αυτά που προσφέρονται.

Απάντηση: Στο εξοικονομώ αυτό το δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ΑΜΕΑ. Όλα τα ποσοστά που δίδονται είναι τα ίδια για όλους τους δικαιούχους, όμως από ότι ακούγεται στο επόμενο πρόγραμμα του εξοικονομώ που θα γινει το φθινόπωρο του 2021 θα υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη για ΑΜΕΑ.

Ασανσέρ σε Πολυκατοικίες

Ερώτηση: Όσον αφορά τις πολυκατοικίες παραδείγματος χάρη και την αναβάθμιση του ασανσέρ απαιτείται να βγει ΑΦΜ πολυκατοικίας και τραπεζικό λογαριασμό κοινόχρηστο ποια είναι η διαδικασία αυτή;

Απάντηση: Στο Εξοικονομώ Αυτονομώ για τα άτομα τα οποία έχουν δει ήδη μπει για πολυκατοικίες προφανώς ήταν αυτές οι απαιτήσεις. Δηλαδή για ΑΦΜ πολυκατοικίας, με μία διαδικασία η οποία βγαίνει αρκετά εύκολα προσκομίζοντας το καταστατικό της πολυκατοικίας. Παράλληλα θα πρέπει να υπήρχε και ένας κοινόχρηστος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος. Όμως από ότι ακούγεται στα επόμενα εξοικονομώ η κοινόχρηστη αυτή παρέμβαση για αντικατάσταση αναβάθμιση του ανελκυστήρα δεν θα είναι πλέον επιλέξιμη.

Εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας

Ερώτηση: Στο εξοικονομώ αυτόνομο οι εργασίες για εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα στις μετατροπές που χρειάζονται στον εξωτερικό χώρο;

Απάντηση: Στο Εξοικονομώ Αυτονομώ και στα προηγούμενα εξοικονομώ η γεωθερμία είναι μία επιλέξιμη δαπάνη. Είναι μία επιλέξιμη εργασία από αυτές που μπορεί να γίνει είναι όμως μία εργασία η οποία συνηθίζεται; Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Πρέπει να υπάρχουν τετραγωνικά μέτρα σε οικόπεδο διαθέσιμα τα οποία να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Θα πρέπει να περάσουν πολλά μέτρα σωληνώσεων - εναλλάκτες θερμότητας για να συνδεθούν με τις αντλίες θερμότητας . Οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν κάτω από την γη, οι οι ιδιαιτερότητες με σύνθετες μηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι κάτι το οποίο κάνει την γεωθερμία πολυπλοκη ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Δεν συνηθίζεται λοιπόν ιδιαίτερα στα προγράμματα εξοικονομώ.

Εξοικονομώ ταυτόχρονα με εργασίες ανακαίνισης

Ερώτηση: Καλησπέρα σας μπορεί ένα ακίνητο να μπει στο εξοικονομώ και ταυτόχρονα με τις εργασίες να γίνει ανακαίνιση δηλαδή νέα διαρρύθμιση και επέκταση. Δεν εννοώ η ανακαίνιση να πληρωθεί από το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα θα ήθελα να αλλάξω τα παράθυρα μέγεθος κλπ.

Εξοικονομώ αυτονομώ ερωτήσεις ανακαίνιση

Απάντηση: Ένα ακίνητο μπορεί να μπει το εξοικονομώ και ταυτόχρονα να γίνουν και άλλες εργασίες ανακαίνισης. Είναι κάτι το οποίο συνηθίζεται μιας και εφόσον θα μπει κάποιος στον κόπο να αναβαθμίσει το σπίτι του θα κάνει τις υπόλοιπες εργασίες που χρειάζεται στο σπίτι.

Ο κόσμος βλέπει ότι είναι καλή χρονική στιγμή για να ανακαινίσει και το υπόλοιπο μέρος του σπιτιού του. Άδειες οι οποίες θα χρειαστούν μπορούν να μπουν από κοινού. Δηλαδή αν είναι να γίνει μία εξωτερική θερμομόνωση σε ένα χώρο με χρήση σκαλωσιάς θα χρειαστεί άδεια μικρής κλίμακας.  Τώρα αν ταυτόχρονα σε κάποιο διαμέρισμα πρέπει να γίνουν και άλλες εργασίες όπως αλλαγή διαστάσεων σε κουφώματα ή να πέσει κάποιος τοίχος τότε μπορεί να γίνει συνδυαστικά μία άδεια μικρής κλίμακας. Η άδεια αυτή μπορει να συνδυάζει όλες τις εργασίες για την αναβάθμιση-την ενεργειακή ανακαίνιση του σπιτιού αλλά και την συμβατική ανακαίνιση του σπιτιού.

 

Μονοκατοικία που έχει διαμορφωθεί σε 3 διαμερίσματα

Ερώτηση: Καλημέρα στην περίπτωση μονοκατοικίας η οποία έχει διαμορφωθεί σε τρία διαμερίσματα μπορεί να γίνει το πρόγραμμα σε ένα εξ αυτών ή σε ολόκληρη την μονοκατοικία;

Απάντηση: Αν αυτή η αλλαγή στην μονοκατοικία το σπάσιμο δηλαδή στα τρία ξεχωριστά διαμερίσματα έχει γίνει με άδειες, έχει αλλαχτεί το ρεύμα και έχουνε γίνει όλες οι απαραίτητες και σωστές κινήσεις ναι θα μπορούσε να μπει στο πρόγραμμα.

Αν αυτά τα τρία διαμερίσματα να έχουν καταγραφεί να είναι τρία ξεχωριστά διαμερίσματα με Ε9, Ε1 συμβολαιογραφικές πράξεις κλπ. και οι τρεις θα μπορούσαν να μπουν στο Εξοικονομώ Αυτονομώ. Από ότι φαίνεται όμως το επόμενο εξοικονομώ το 2021 οι εργασίες που θα μπορούν να γίνουν θα είναι μόνο για ένα διαμέρισμα.

Νέος καυστήρας αερίου

Ερώτηση: Αν υπάρχει ήδη καυστήρας αερίου που είναι παλιός, έχει βλάβες είναι δηλαδή προβληματικός μπορεί να γίνει παρέμβαση εγκαταστάσεις νέου καυστήρα αερίου;

Απάντηση: Σε περίπτωση που μιλάμε για διαμέρισμα που είναι και το 99% των περιπτώσεων η αλλαγή, η αντικατάσταση του λέβητα αερίου ή του καυστήρα δεν θα ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανεβάσει το ακίνητο 3 ενεργειακές κλάσεις. Άρα ουσιαστικά η απάντηση είναι ότι η αναβάθμιση και η αλλαγή μόνο αυτού του λέβητα δεν θα μπορούσε να περάσει το εξοικονομώ. Τώρα αν γινόταν μαζί με κάποιες εργασίες συνδυαστικά τότε ναι θα μπορούσαν να εγκριθεί και να μπει στο εξοικονομώ αυτονομώ και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Υποχρεωτική εγκατάσταση ηλιακού

Ερώτηση: Με το νέο πρόγραμμα η εγκατάσταση ηλιακού είναι υποχρεωτική. Εγώ που μένω στον πρώτο όροφο 6ο οροφής οικοδομής θα μου βγει "Κούκος αηδόνι" - η επιδότηση δεν καλύπτει ούτε τα μισά.  Μπορώ να εξαιρεθώ κάπως;

Απάντηση: Το πρόγραμμα είναι ξεκάθαρο. Λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση ηλιακού στο συγκεκριμένο χώρο στο διαμέρισμα. Όμως σε περίπτωση που υπάρχουν κάποια προβλήματα όπως αν το καταστατικό της πολυκατοικίας το απαγορεύει ή είναι μία πολύ-όροφη πολυκατοικία και θα πρέπει να κατατεθούν πάρα πολλά μέτρα σωλήνα στο διαμέρισμα , τότε είναι προφανές ότι δεν θα είναι ενεργειακά αποδοτικό. Θα πρέπει να πετιέται πάρα πολύ νερό, μέχρι να έρθει και ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα το ζεστό νερό στο διαμέρισμα. Υπάρχει μία πρόβλεψη. Θα μπορεί να γίνει κάποια έκθεση του μηχανικού η οποία να λέει ότι δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και να εξηγεί τους λόγους.

Εξοικονομώ Αυτονομώ ερωτήσεις - Συνέχεια

Ερώτηση: Τριώροφο με τρεις άδειες '70 '80.  Έχουν γίνει παρεμβάσεις, αλλαγή στην κάτοψη των διαμερισμάτων, κλείσιμο σκάλας και ένωση 2 ορόφων ως μεζονέτα, κλείσιμο φωταγωγού κλπ. Μπορώ να μπω στο πρόγραμμα;

Απάντηση: Όχι αν υπάρχουν αυθαιρεσίες δεν μπορεί να μπει κάποιος στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών ειδικά αν η αυθαίρετη επιφάνεια ξεπερνά τα 7 τ.μ. Η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών είναι κάτι το οποίο αργεί - δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται άμεσα. Παράλληλα θα πρέπει να γίνουν αρκετές διαδικασίες πριν το πρόγραμμα να έχει προνοήσει ο ιδιοκτήτης και να έχει πει ότι υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις έτσι ώστε να τακτοποιηθούν κατά την διάρκεια του προγράμματος.  Μετά τη ολοκλήρωση των κατασκευών,  θα πρέπει να το έχετε κατά νού ότι γίνεται ο σχετικός έλεγχος από τους αρμοδίους φορείς για την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών.

Αλλαγή και παράθυρα που βλέπουν φωταγωγό

Ερώτηση: Καλημέρα και μεμονωμένο διαμέρισμα μπορώ στην αλλαγή και παράθυρα που βλέπουν φωταγωγό;

Απάντηση: Ναι φυσικά το πρόγραμμα επιδότησης την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων ενός σπιτιού. Δεν έχει καμία σημασία αν αυτά βλέπουν σε φωταγωγό. Αυτά που δεν επιδοτούνται είναι η εξώπορτα σε κάποιο διαμέρισμα.  Άρα το να αντικατασταθούν τα κουφώματα του φωταγωγού είναι καθόλα επιλέξιμο.

Φυσικά πρόσωπα και επαγγελματικά ακίνητα

Ερώτηση: Ο ιδιοκτήτης ΑΕ έχει κατοικία στο όνομά του και η κατοικία έχει άδεια ΕΟΤ και νοικιάζεται. Σε αυτή την περίπτωση τι ισχύει;

Εξοικονομώ αυτονομώ και επαγγελματικά ΑΦΜ και ακίνητα

Απάντηση: Στο πρόγραμμα μπορούν να μπούνε μόνο φυσικά πρόσωπα. Δεν μπαίνουν τα ΑΕ, δεν μπαίνουν επαγγελματικά ακίνητα. Αν μιλάμε για μία κατοικία η οποία είναι μία συμβατική κατοικία όχι κάποιο επαγγελματικό ακίνητο και ο ιδιοκτήτης κάνει την αίτηση όχι σαν εταιρεία αλλά σαν φυσικό πρόσωπο ναι τότε θα μπορούσε να μπει στο πρόγραμμα.

Εξοικονομώ αυτονομώ ερωτήσεις για ημιτελές διαμέρισμα

Ερώτηση: Ισχύει αυτό το πρόγραμμα και για ημιτελές διαμέρισμα

Απάντηση: Αν μία κατοικία δεν έχει ολοκληρωθεί της λείπουν κουφώματα της λείπουν σοβάδες λείπουν πόρτες και τα λοιπά όχι δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα. Τώρα αν είναι μία κατοικία η οποία είναι ημιτελής αλλά έχει όλα τα άλλα τα κριτήρια δηλαδή:

 • είναι ένα κανονικό σπίτι
 • μπορεί να εκδοθεί ενεργειακό πιστοποιητικό
 • υφίσταται νόμιμα
 • είναι στο Ε9 στο Ε1 και είναι κύρια κατοικία

και μπορεί  απλά να μην έχει ολοκληρωθεί το σπίτι - ναι τότε θα μπορούσε να μπει στο πρόγραμμα εξοικονομώ αυτόνομο αλλά το πιθανότερο και στα επόμενα προγράμματα. Τώρα αν σπίτι είναι γιαπί η απάντηση είναι όχι δεν θα μπει ποτέ σε κανένα επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Αντλία θερμότητας αυθαίρετα και 50% έκπτωση του προστίμου.

Ερώτηση: Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω για ένα σπίτι στα Χανιά το οποίο έχει καλοριφέρ. Πόσο μπορεί να κοστίσει η αντλία θερμότητας αερόθερμη και  γεωθερμική περίπου. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για τα αυθαίρετα ισχύει ότι το 50% του προστίμου συμψηφίζεται όταν γίνει ενεργειακή αναβάθμιση;

Απάντηση:  Το κόστος για την εγκατάσταση μιας τέτοιας αντλίας θερμότητας μπορεί να είναι μεταξύ τεσσάρων και έξι χιλιάδων ευρώ εξαρτάται τι εγκατάσταση ήδη υπάρχει και τι μοντέλο θέλει να επιλέξει κάποιος. Τώρα τα μοντέλα αλλά είναι πάρα πολλά και ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τα βαλάντια του αλλά και τι μηχάνημα θέλει να βάλει στο σπίτι. Τι αξιοπιστία θέλει έχει και τι τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτή είναι μία μέση ενδεικτική τιμή για αυτά τα τετραγωνικά.

Τώρα ναι όντως ισχύει ότι 50% του προστίμου που μπορεί να υπάρχει σε ένα ακίνητο για πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες έχουν γίνει μπορεί να συμψηφιστεί. Το 50% του προστίμου πρακτικά αυτό δεν το βλέπουμε πολλές φορές. Θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο πρόστιμο - τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα δεν έχουν τόσο μεγάλα πρόστιμα γιατί πάρα πολλές παραβάσεις ή είναι μικρές και έχουν γίνει σε παλαιότερες χρονολογίες ( που πλέον τα πρόστιμα είναι πολύ πιο ήπια) Άρα για να μπορεί να γίνει αυτή η απόσβεση ενός μεγάλου κόστους θα πρέπει το πρόστιμο να είναι πάνω από 10.000 ευρώ και μιλάμε για νεότερα σπίτια και σοβαρότερες παραβάσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουνε γίνει.

 

Κλίμακες των επιδοτήσεων

Ερώτηση: Ποια είναι τα ποσά και κλίμακες των επιδοτήσεων

Εξοικονομώ 2020

Απάντηση:  Εδώ επισυνάπτουμε μία φωτογραφία που μπορείτε να δείτε τις κλίμακες των επιδοτήσεων του εξοικονομώ. Πάντα αυτές οι κλίμακες των επιδοτήσεων έχουν να κάνουν με τα οικονομικά κριτήρια, με τα έσοδα δηλαδή των ιδιοκτητών των σπιτιών και πάντα θα έχετε κατά νού ότι το πιθανότερο είναι ότι στο επόμενο εξοικονομώ κατοίκων το οποίο θα βγει το 2021 θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές το πιθανότερο προς τα κάτω.

Άνεργος

Ερώτηση: Καλησπέρα για να ενταχθείς αν είσαι άνεργος και δεν μπορείς να βγάλεις το δάνειο που πρέπει να πληρώσεις υπάρχει περίπτωση να δεχτούν τη διαφορά σε μετρητά

Απάντηση: Ξεκάθαρο το ερώτημα - ξεκάθαρη και η απάντηση. Κάποιος μπορεί να μπει στο πρόγραμμα και να λάβει χρηματοδότηση από τράπεζες στην οποία μάλιστα θα υπάρχει και επιδότηση του επιτοκίου άρα δηλαδή ουσιαστικά θα είναι σαν ένα άτοκο δάνειο. Όμως μπορεί να καλύψει και ο ίδιος με ίδια κεφάλαια το επιδοτούμενο  αυτό πρόγραμμα.  Άρα κάποιος μπορεί να μπει ναι, δεν έχουν σημασία τα οικονομικά κριτήρια. Τα οικονομικά κριτήρια έχουνε μόνο σημασία ως προς το ποσοστό της επιδότησης αλλά όχι με τον τρόπο τον οποίον θα καταβάλει ο ιδιοκτήτης τα κεφάλαια.

Όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στο πρόγραμμα

Ερώτηση: Τι γίνεται με αυτούς που πληρούν τις προϋποθέσεις για το εξοικονομώ αλλά λόγω μεγάλης ζήτησης δεν κατάφεραν να μπουν στο πρόγραμμα. Με το επόμενο πρόγραμμα θα έχουν προτεραιότητα ή θα απορριφθούν πάλι;

Απάντηση: Τώρα στο εξοικονομώ αυτό, αυτοί που μπήκαν μπήκαν. Ήταν ένα τεράστιο πρόγραμμα - ήταν ένα φανταστικό πρόγραμμα γιατί δόθηκαν αρκετά χρήματα με πολύ μεγάλες επιδοτήσεις. Δεν ήταν σπάνιο να βλέπουμε διαμερίσματα να επιδοτούνται με 30-40.000€ προϋπολογισμό έργου μέχρι και 50.000€. Γίνονται συνθέτες εργασίες, μπαίνουν αντλίες θερμότητας, μπαίνουν φωτοβολταϊκά κλπ. Το πιθανότερο ειναι ότι αυτό   δεν θα γίνει στο επόμενο,  θα μικρύνουν τα ποσά και τα ποσοστά επιδότησης. Στο επόμενο πρόγραμμα το πιθανότερο είναι να υπάρχουν κάποια διαφορετικά κριτήρια πλέον της χρονικής προτεραιότητας που υπήρχε στα προηγούμενα προγράμματα εξοικονομώ. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα με τις ανακοινώσεις μέχρι να βγει καινούργιος οδηγός είτε σε μορφή προδημοσίευσης είτε σε μορφή τελικής δημοσίευσης.

Πηγή : Greenbuilding  ΥΠΕΝ

7 απαντήσεις στο “Εξοικονομώ Αυτονομώ ερωτήσεις - Προετοιμάσου έγκαιρα”

 1. Καλησπέρα!
  Πήραμε την έγκριση για το εξοικονομώ τον Μάιο στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούλιο χωρίς να έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες. Δυστυχώς η μηχανικός δεν είχε βάλει κανέναν ως διάδοχο. Τώρα χάνουμε το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα;

  • Τα συλλυπητήρια μας πρώτα από όλα. Απαντώντας στην ερώτηση σας - Το πρόγραμμα ζητάει καποια στιγμή να ορισθεί ο διάδοχος. Το πρόγραμμα σε καποια σημεία αναφέρει:

   "Τίθεται υπόψη ότι για να θεμελιώνονται εκατέρωθεν δικαιώματα και υποχρεώσεις στο Πρόγραμμα θα πρέπει να έχει συντελεστεί η Υπαγωγή σε αυτό, δηλαδή θα πρέπει να έχει γίνει και η αποδοχή της Υπαγωγής από τον ωφελούμενο."
   "Τυχόν αλλαγή του επιλεγμένου διαδόχου θα γίνεται, κατόπιν αιτήματος του Ωφελούμενου, από το του Δικαιούχο του Προγράμματος (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε)."
   Προτείνουμε να επικοινωνήστε με το call center του Εξοικονομώ & ΕΤΕΑΝ στο 210745400.

 2. Καλησπερα!
  Πηραμε την εγκριση για το εξοικονομω και θελουμε να κανουμε καποιες αλλαγες στα παραθυρα ( να κλεισουμε καποιες μπαλκονοπορτες και να ανοιξουμε καινουργια παραθυρα). Ειναι εφικτο εφοσον εχουμε καταθεσει τα σχεδια και την αδεια βαση του αρχικου σχεδιου;
  Ευχαριστω εκ τον προτερων.

 3. Καλησπέρα, μονοκατοικία διώροφη με εξωτερική σκάλα δηλωμένη στην εφορία ως ένα σπίτι και στην ΔΕΗ επίσης χωρίς αυθαιρεσίες, με σωστά δηλωμένα τμ όλα τακτοποιημένα γίνεται να μπει ολόκληρη στο προγραμμα;

 4. ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ VOUCHER ΓΙΑ
  AIR CONDITION ΣΤΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΟΠOΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η
  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2 AIR CONDITION ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟ AKINHTO, EINAI ΕΤΣΙ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.