Αντίσταση Θερμοσίφωνα

αντίσταση θερμοσίφωνα

Αντίσταση θερμοσίφωνα: Το βασικό είδος ηλεκτρικού θερμαντήρα που χρησιμοποιείται για την προθέρμανση του ζεστού νερού χρήσης του σπιτιού. Η χρήση της ηλεκτρικής αντίστασης είναι μια αξιόπιστη και αποδεδειγμένη τεχνολογία θέρμανσης του νερού που χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες. Η θέρμανση του νερού με ηλεκτρική αντίσταση είναι πολύ συνηθισμένη σε θερμοσίφωνες, ΜΠΟΙΛΕΡ. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες σχεδόν σε όλα τα μοντέλα έχουν και μια ηλεκτρική αντίσταση για τις μέρες χωρίς ηλιοφάνεια.

Οι αντιστάσεις που χρησιμοποιούνται στους θερμοσίφωνες έχουν σχεδιαστεί για άμεση εμβάπτιση μέσα στο νερό, με σκοπό την μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε παραγωγή θερμότητας μέσα στο δοχείο. Αυτά λοιπόν τα ειδικά θερμαντικά στοιχεία μπορούν να εγκατασταθούν και να συνδεθούν σε όλα τα μοντέλα ηλιακού και ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και boiler.

 


Διαβάστε το άρθρο μας για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ. Στην συνέχεια κάντε εγγραφή στο Newsleeter μας για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν τις κατασκευές την ενέργεια και το σπίτι.


Αντίσταση Θερμοσίφωνα

Θα εξηγήσουμε τα βασικά για την αντίσταση του θερμοσίφωνα τι είναι, πώς λειτουργεί αλλά και και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους που μπορεί να έχουν ανάλογα με την χρήση τους.

Οι αντίσταση του θερμοσίφωνα είναι ένα θερμαντικό στοιχείο για Θερμοσίφωνες και ΜΠΟΙΛΕΡ. Εάν έχετε θερμοσίφωνα ή σκέφτεστε να αποκτήσετε και θέλετε να μάθετε σχετικά με την αντίσταση θερμοσίφωνα διαβάστε για να μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε. Θα εξηγήσουμε τι ειναι ποιος τις χρειάζεται, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ύπαρξης της αντίστασης και γιατί μπορεί να σας κοστίζει περισσότερο για τη θέρμανση του νερού σας.  Θέλετε να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας; Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές που θα σας δώσουμε.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Τι είναι οι αντιστάσεις που χρησιμοποιούνται στον Θερμοσίφωνα;

Η ηλεκτρική αντίσταση του θερμοσίφωνα τοποθετείται και βρίσκεται μέσα στο δοχείο του ζεστού νερού. Το δοχείο-ΜΠΟΙΛΕΡ λειτουργεί λίγο σαν το βραστήρα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική αντίσταση, για τη θέρμανση του περιβάλλοντος νερού. Η αντίσταση του θερμοσίφωνα συνδέεται με το δικό της τροφοδοτικό μέσω ενός καλωδίου. Μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί, καθώς λειτουργεί μέσω θερμοστάτη και έτσι δεν χρειάζεται να ζεσταίνει συνεχώς το νερό στον θερμοσίφωνα του ζεστού νερού. Οι αντιστάσεις χρησιμοποιούνται σαν κύριο θερμαντικό μέσο στους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και σαν εφεδρικό σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και ΜΠΟΙΛΕΡ.

Ποιος χρειάζεται τις αντιστάσεις του θερμοσίφωνα;

Πολύ απλά τα περισσότερα νοικοκυριά θα χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή την αντίσταση για το ζεστό νερό χρίσης του σπιτιού. Είτε από λέβητα κεντρικής θέρμανσης με ΜΠΟΙΛΕΡ ζεστού νερού, είτε από ηλιακό θερμοσίφωνα είτε από έναν απλό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Στα περισσότερα λοιπόν νοικοκυριά η επιλογή της αντίστασης σαν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης του νερού ειναι σχεδόν δεδομένη. Άλλα νοικοκυριά, ιδίως εκείνα σε διαμερίσματα χωρίς παροχή αερίου, χρησιμοποιούν τους θερμαντήρες βύθισης ως τη μόνη πηγή ζεστού νερού.

Υπέρ

  • Η αντίσταση ελέγχεται από θερμοστάτη και άρα θα σβήσει αυτόματα όταν φτάσει στη θερμοκρασία που έχετε ορίσει στον θερμοστάτη.
  • Εάν ο το  μπόιλερ ή ηλιακός παρουσιάσει προβλήματα, εσείς μπορείτε ακόμα να έχετε  ζεστό νερό για το σπίτι σας.
  • Οι πελάτες με νυχτερινά τιμολόγια μπορούν να ρυθμίσουν με χρονοδιακόπτη κατάλληλα, ώστε η αντίσταση  να ανάβει σε φθηνότερες ώρες εκτός αιχμής.
  • Ευκολία στη χρήση: καθώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αντίσταση με ένα διακόπτη on/off.
  • Χαμηλό κόστος αγοράς.

Κατά

  • Η θέρμανση του νερού με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας είναι ακριβότερη από όλες τις άλλες μορφές ενέργειας.
  • Ένας τυπικός θερμαντήρας χρησιμοποιεί αντίσταση 3 κιλοβάτ. Έτσι η κατανάλωση ηλεκτρικού την ώρα θα ειναι 3 κιλοβατώρες, οπότε θα κοστίσει το μέσο σπίτι περίπου 55 λεπτά του ευρώ την ώρα για να λειτουργήσει.
  • Έτσι το κόστος θέρμανσης του νερού με ηλεκτρική αντίσταση μπορεί να θτασει τα 300€ τον χρόνο.

Calpak mark 4 160lt_2.6m² συλλέκτης

Εναλλακτικές λύσεις για μεγαλύτερη οικονομία

Γενικά το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ακριβό. Το ζεστό νερό με χρήση φυσικού αεριού, υγραερίου, αντλίας θερμότητας  ακόμα και πετρελαίου θεωρείται πολύ φθηνότερο από το ηλεκτρικό . Για αυτόν τον λόγο αν μπορείτε, χρησιμοποιείστε αν τον έχετε ή αλλιώς κάντε μια σωστή εγκατάσταση λέβητα αερίου για οικονομικότερο τρόπο παραγωγής ζεστού νερού.

Εάν έχετε ένα παλιό λέβητα με χαμηλή απόδοση, ίσως αξίζει να το σκεφθείτε για να τον αναβαθμίσετε με έναν νέο λέβητα που θα παρέχει ζεστό νερό και θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Αν δεν περνάει φυσικό αέριο από την πολυκατοικία σας θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα ή μια αντλία θερμότητας που μαζί με την θέρμανση του σπιτιού να ζεσταίνει και το κύκλωμα του ηλιακού.

Γενικά όλες οι εργασίες που αναφέραμε παραπάνω μπορούν να επιδοτηθούν από το το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ. Γα περισσοτέρους λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε την σελίδα των υπηρεσιών μας για το Εξοικονομώ-Αυτονομώ.

Calpak mark 4 160lt/2.6m²

Calpak mark 4 160lt/2.6m² Επιλεκτικός

Calpak mark 4 160lt/2.6m² Επιλεκτικός Ηλιακός Θερμοσίφωνας Calpak Mark 4 160λίτων επιλεκτικής επιφάνειας 2.6m² για ζεστό νερό από τον ήλιο. Τζάμι ασφαλείας Low-Iron υψηλής διαπερατότητας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Greenbuilding Ηλιακός Θερμοσίφωνας Nobel Classic 160 λίτρων 160lt με επιφάνεια συλλέκτη 3.0m²

Ηλιακός Θερμοσίφωνας  Nobel Classic 160 λίτρων - 160lt/3.0m²

Ηλιακός Θερμοσίφωνας  160 λίτρων - 160lt/3.0m², με Δεξαμενή αποθήκευσης νερού GLASS από χάλυβα ψυχρής εξέλασης, πάχους 3.0mm, με εσωτερική διπλή επίστρωση σμάλτου, ψημένου στους 860°C κατά DIN 4753. Η επισμάλτωση πραγματοποιείται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας. Τα μπόιλερ ελέγχονται ένα προς ένα κατά την έξοδό τους από τη μονάδα επισμάλτωσης, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα του σμάλτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.