Εξοικονομώ και άδειες μικρής κλίμακας.

Άδεια μικρής κλίμακας και εξοικονομώ: Υπάρχουν πάρα πολλές εργασίες στο Εξοικονομώ (Εξοικονομώ 2021, Εξοικονομώ Αυτονομώ και Εξοικονομώ Κατ Οίκον) που χρειάζονται άδεια μικρής κλίμακας. Πότε απαιτούνται και πότε όχι οι Άδειες Μικρής Κλίμακας ή αλλιώς η Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. Πιθανότεροι λόγοι οι οποίοι χρειάζονται στο Εξοικονομώ είναι στις εργασίες θερμομόνωσης όψεων, στις εργασίες θερμομονώσεις που χρειάζονται σκαλωσιές όπως και σε όλες τις εργασίες που χρειάζονται σκαλωσιές, στην εγκατάσταση αντλίας θερμότητας, στις αυτονομίες συστημάτων θέρμανσης κλπ.

Άδεια μικρής κλίμακας και εξοικονομώ

Νέα για το Εξοικονoμώ 2021

Greenbuilding

Άδεια μικρής κλίμακας και εξοικονομώ

Η διαδικασία για την έκδοση της Άδειας είναι ότι ο Μηχανικός εκδίδει την άδεια μικρής κλίμακας όπως ορίζει η νομοθεσία με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μετά μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή και την αποπεράτωση του Εξοικονομώ. Αυτό εφαρμόζεται σε όλα τα Εξοικονομώ ανεξαρτήτως και είναι και ένα από τα δικαιολογητικά τα οποία είναι απαραίτητα για το κλείσιμο του έργου και την ολοκλήρωση των πληρωμών.

Πολλές φορές είτε από αμέλεια, είτε επειδή το έργο δεν το αναλαμβάνει τεχνική εταιρεία αλλά προσπαθεί ο ιδιοκτήτης να το κάνει μόνος του, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Έτσι εκτελούνται εργασίες οι οποίες χρειάζονται άδεια χωρίς άδεια. Εν συνεχεία πηγαίνει ο ιδιοκτήτης να κλείσει το πρόγραμμα και το πρόγραμμα δεν μπορεί να κλείσει. Τότε θα πρέπει να βγει Άδεια Μικρής Κλίμακας εκ των υστέρων, όπως μας ενημερώνει έγκαιρα και το site b2green . Μπορεί να γίνει εκ των υστέρων η διαδικασία για έκδοση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για το πρόγραμμα Εξοικονομώ. Παρακάτω παραθέτουμε την διαδικασία αυτή:

Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. - εκ των υστέρων

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο υλοποίησης αίτησης των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» Α’ & Β’ Κύκλος και «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» και στις περιπτώσεις εκείνες που απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) για την εκτέλεση των εργασιών (σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρ. 29 του Ν.4495/2017), η έκδοση της ΕΕΔΜΚ γίνεται πριν την υλοποίηση των παρεμβάσεων.
- Advertisement -

Σε περίπτωση που εκδοθεί εκπρόθεσμη ΕΕΔΜΚ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (παρ. 3 του άρθρου 81 του Ν.4495/2017 για την οποία προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 94 του ίδιου νόμου όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), απαιτείται να ακολουθηθεί η κατωτέρω διαδικασία νομιμοποίησης των εργασιών , προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της αίτησης και εν συνεχεία η εκταμίευσή της.

Η διαδικασία που ακολουθείται έχει ως εξής:

Ενημερώνεται η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) για τη λανθασμένη έκδοση της ΕΕΔΜΚ, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επιβολής προστίμου και χρηματικό κατάλογο για το πρόστιμο, ο οποίος βεβαιώνεται στη ΔΟΥ (το τελικό ποσό προστίμου για τη νομιμοποίηση ανέρχεται σε 200 €).

Α. Σε περίπτωση που η ΥΔΟΜ προβεί σε ανάκληση της εκδοθείσας ΕΕΔΜΚ, εκδίδεται από το e-Άδειες, κατόπιν υποβολής από τον μηχανικό, Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας. Ο μηχανικός, στη στήλη “Επιμέρους περιπτώσεις» επιλέγει «Νομιμοποίηση», οπότε ζητείται η επισύναψη του αρχείου «Απόφαση επιβολής προστίμου, Χρηματικός κατάλογος βεβ. σε ΔΟΥ». Επιπλέον, ο τίτλος της πράξης αναφέρει «Νομιμοποίηση εργασιών….».

Β. Σε περίπτωση που η ΥΔΟΜ δεν προβεί σε ανάκληση της εκδοθείσας ΕΕΔΜΚ, εκδίδεται από το e-Άδειες, κατόπιν υποβολής από τον μηχανικό, Αναθεώρηση Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας, σε συνέχεια της εκδοθείσας ΕΕΔΜΚ. Ο μηχανικός, στη στήλη «Επιμέρους περιπτώσεις» επιλέγει «Νομιμοποίηση», οπότε ζητείται η επισύναψη του αρχείου «Απόφαση επιβολής προστίμου, Χρηματικός κατάλογος βεβ. σε ΔΟΥ». Επιπλέον, ο τίτλος της πράξης αναφέρει «Νομιμοποίηση εργασιών….».

Ενημερώνεται η ΥΔΟΜ για να βεβαιωθεί στην εφορία το τελικό πρόστιμο προς πληρωμή.
Αναρτώνται στην πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος του προγράμματος η εκδοθείσα ΕΕΔΜΚ για την αίτηση, ο χρηματικός κατάλογος που έχει εκδοθεί και το αποδεικτικό πληρωμής του προστίμου.

Υπηρεσίες Greenbuilding

Τεχνική Εταιρεία Εξοικονομώ 2021 στην Αθήνα

Εξοικονομώ 2021 και ενεργειακή αναβάθμιση με επιδότηση έως 75%. Όπως και τα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ έτσι και το Εξοικονομώ 2021 επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση για κατοικίες - σπίτια μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Εμείς στην Greenbuilding αναλαμβάνουμε τη μελέτη, την κατασκευή και το σύνολο των εργασιών του προγράμματος Εξοικονομώ 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τακτοποίηση αυθαιρέτων

Ελέγξτε με την Greenbuilding την ορθότητα της κατασκευής του ακινήτου σας.
Τακτοποιήστε άμεσα το ακίνητο σας με τον νέο νόμο και επωφεληθείτε των εκπτώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συμπληρώστε την Φόρμα για Κατασκευή

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.