Δώσε μου 3 λεπτά και θα σου πω γιατί πρέπει να φτιάξεις την Διαρροή στο Καζανάκι

Διαρροή στο Καζανάκι

Video

Greenbuilding

Διαρροή στο Καζανάκι: Ένα πολύ συνηθισμένο σε όλα τα σπίτια σε όλα τα νοικοκυριά. Βλέπουμε το καζανάκι να στάζει και δεν κάνουμε τίποτα μέχρι να έρθει ο λογαριασμός. Και τότε τι γίνεται;


Διαβάστε όλο το άρθρο μας και δείτε το video για την Διαρροή στο Καζανάκι. Στην συνέχεια κάντε εγγραφή στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν τις κατασκευές, την ενέργεια και το σπίτι.


Θα καλύψουμε λοιπόν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να καταλάβετε το ότι πρέπει να γίνεται άμεσα η αποκατάσταση στις διαρροές του νερού μέσα στο σπίτι. Μια διαρροή δεν μπορεί να την αφήνουμε έτσι. Δεν μπορούμε να πούμε το αφήνουμε αυτό και θα δούμε τι θα γίνει, αν θα σταματήσει μόνο του.

Γιατί το κόστος μιας διαρροής πραγματικά μπορεί να είναι πολύ μεγάλο.

Στο σπίτι διαρροές εκτός από το καζανάκι μπορούμε να έχουμε και διαρροές από τις σωλήνες. Το δίκτυο ύδρευσης ειναι ακόμα ένα επικίνδυνο σημείο για διαρροές. Λεπτομέρειες για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και πιθανά προβλήματα, μπορείτε να το δείτε στο σύνδεσμο που παραθέτουμε.

Διαρροή στο Καζανάκι

Ξεκινάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά για τη διαρροή στο καζανάκι. Αυτό που μπορείτε να δείτε στο video και για αυτό που θα μιλήσουμε στο άρθρο ειναι η κατανάλωση, μια πραγματική κατανάλωση. Στο βίντεο θα δείτε τους λογαριασμούς από ένα διαμέρισμα, για να μάθετε πραγματικά πόσο πλήρωσαν οι ένοικοι του διαμερίσματος την διαρροή από το καζανάκι.

ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ

Μικρή διαρροή - Μεγάλο κόστος

Για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, με τη συγκεκριμένη συγκεκριμένη διαρροή, μιλάμε για μία μικρή διαρροή. Μια διαρροή που δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο, γίνεται όμως οπτικά αντιληπτή. Μία τέτοια διαρροή που δεν επισκευάστηκε, που δεν κάλεσαν έγκαιρα οι ένοικοι τον υδραυλικό να έρθει να ελέγξει, με αποτέλεσμα να έρθει ένας τεράστιος λογαριασμός.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον αναλυτικό λογαριασμό ενός διαμερίσματος 65τ.μ. Βλέπουμε τι πλήρωσαν οι ενοικιαστές σε ένα διαμέρισμα με πραγματικά στοιχεία και πραγματικές καταναλώσεις που μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε.

Ποιο ήταν το κόστος αυτής της διαρροής; Εδώ έχουμε τον αναλυτικό λογαριασμό και όπως βλέπουμε στην καρτέλα της παροχής από την εταιρεία ύδρευσης του ακινήτου από τις αρχές Ιουλίου του 17 για πέντε μήνες ήρθε ένα συνολικό ποσό το οποίο ήταν 620 ευρώ. Ο 1ος λογαριασμός είχε μικρή συνηθισμένη  κατανάλωση για ένα μικρό διαμέρισμα γύρω στα 64 ευρώ. Όμως μετά, με το που εμφανίζει το καζανακι διαρροη η κατανάλωση εκτοξεύεται.

Ο Λογαριασμός ειναι υπέρογκος. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι καλούνται να πληρώσουν 620 ευρώ.  410 περίπου ευρώ κόστισε η διαρροή για ένα διάστημα το οποίο ήταν ουσιαστικά από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο. 410 ευρώ extra να πληρωθούν για διαρροή από το καζανάκι.

ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΔΙΑΡΡΟΗ & Επισκευή

Η επισκευή της διαρροής στο καζανάκι ειναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Οι γνώστες του DIY και όσοι πιάνουν τα χέρια τους μπορούν εύκολα να αποκαταστήσουν την βλάβη. Η βλάβη συνήθως προέρχεται από φθορά ή κακή χρήση.

Για τον μέσο χρήστη προτείνουμε να φωνάξετε τον Υδραυλικό της γειτονιάς σας. Το κόστος επισκευής ειναι αρκετά χαμηλό και θα σας γλυτώσει από περιττές επισκέψεις σε καταστήματα για την προμήθεια υλικών που μπορει και να μην ταιριάζουν στην δίκη σας τουαλέτα.

Όπως και να έχει όμως, επισκευάστε το καζανάκι γιατί μια διαρροή μπορει να σας κοστίσει όσο και ένας μισθός.

Πηγη: Ευρωπαϊκή Ένωση & ΥΠΕΝ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.