Boiler ή μπόιλερ: Δοχείο για ζεστό νερό με την χρήση θέρμανσης

Boiler ΜΠΟΙΛΕΡ

Video

Greenbuilding

,

Boiler ή ΜΠΟΙΛΕΡ: τι είναι πως λειτουργεί και γιατί συμφέρει. Το Boiler πολύ άπλα είναι ένα δοχείο μέσα στο οποίο θερμαίνεται ή και αποθηκεύεται το νερό χρήσης του σπιτιού. Το ζεστό νερό χρήσης είναι το νερό για την κουζίνα το μπάνιο το πλυντήριο κ.λ.π.

 


Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο και κάντε εγγραφή στο Newsletter στην ενότητα που βρίσκεται στο τέλος αυτής της ανάρτησης.


 

Το ζεστό νερό είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι όχι μόνο για προσωπική χρήση αλλά και για την καθαριότητα του σπιτιού. Πώς όμως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο εύκολα και οικονομικά για εμάς και την οικογένειά μας;

Boiler λεβητοστασίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση

BOILER

Το boiler είναι ένα δοχείο στο οποίο αποθηκεύεται ζεστό νερό, το οποίο είναι στη διάθεσή μας όποτε το θελήσουμε διατηρώντας πάντα την επιθυμητή θερμοκρασία. Τα boilers χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: διπλής και τριπλής ενέργειας.

Το boiler διπλής ενέργειας χρησιμοποιεί είτε την ηλεκτρική αντίσταση είτε τους ηλιακούς συλλέκτες για να αντλήσει ενέργεια και να μας διαθέσει ζεστό νερό. Το boiler τριπλής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού αντλεί ενέργεια και αυτό από την ηλεκτρική αντίσταση ή από τους ηλιακούς συλλέκτες, μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει και το λέβητα (υγρών, αέριων ή στερεών καυσίμων).

Υπάρχουν διάφοροι τύποι boiler: παταριού, οριζόντιο και κάθετο τοίχου, οριζόντιο και κάθετο λεβητοστασίου. Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και καλύπτει τις δικές σας ανάγκες είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

Δείτε αναλυτικότερα το video για να μάθετε για το boiler σε λεβητοστάσιο ποσά εργασίες κλπ. Στην συνέχεια διαβάστε όλο το άρθρο για να ενημερωθείτε πληρως για ότι αφορά το ΜΠΟΙΛΕΡ για ζεστό νερό στο σπίτι.

Ο Μηχανολόγος Μηχανικός κος Διονύσης Κοκκολιάς από την Greenbuilding, στο σύντομο video για το boiler ενημερώνει για το μπόιλερ στα λεβητοστάσια, το οποίο μπορεί να μπει να ζεστάνει το νερό χρήσης για το σπίτι , δηλαδή το νερό για το οποίο θα πλένουμε τα πιάτα θα πλυθούμε και μπορεί να μας δώσει πολύ μεγάλη οικονομία.

Ένα boiler τοποθετείται σε λεβητοστάσια, στην συγκεκριμένη εφαρμογή είναι σε ένα λεβητοστάσιο πετρελαίου
και τροφοδοτείται με ζεστό νερό από το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού. Δηλαδή από τον λέβητα φεύγει σωλήνα και μέσω του κυκλοφορητή θα στείλει το νερό του κυκλώματος θέρμανσης, θα περάσει μέσα από μια σερπαντίνα που υπάρχει στο ΜΠΟΙΛΕΡ  και θα ζεστάνει το νερό το οποίο έρχεται
από το δίκτυο.

 

boiler μπόιλερ για λεβητοστάσιο

 

Γιατί όμως μας συμφέρει το boiler;

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της τοποθέτησης boiler στο σπίτι ή στον επαγγελματικό μας χώρο είναι το γεγονός ότι μας παρέχει ζεστό νερό ανά πάσα στιγμή εμείς θελήσουμε εξοικονομώντας ενέργεια καθώς αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια( εάν είναι τριπλής ενεργείας) αλλά και το ζεστό νερό από τη λειτουργία του λέβητα. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε τις ανάγκες μας πολύ οικονομικότερα καθώς γλιτώνουμε πολλά χρήματα από τη λειτουργία του απλού θερμοσίφωνα για να ζεστάνουμε νερό.

Με απλά λόγια χρησιμοποιείται το νερό του λέβητα που έχει ζεσταθεί με πετρέλαιο η φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο αλλά και το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο φθηνά από το ηλεκτρικό ρεύμα. Εκεί έγκειται και η επιτυχία της χρήσης του ΜΠΟΙΛΕΡ.

Το αρνητικό όμως είναι ότι η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει στην κατανομή χιλιοστών θέρμανσης στην εγκατάσταση του ΜΠΟΙΛΕΡ.

Με την εγκατασταση του ΜΠΟΙΛΕΡ έχουμε διαθέσιμο ζεστό νερό χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και απελευθερώνοντας λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα. Στη χώρα μας ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν την εγκατάσταση ΜΠΟΙΛΕΡ στο χώρο τους, στην προσπάθειά τους να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και να προστατέψουν την «υγεία» του πλανήτη μας!

Δείτε τα Μπόιλερ που χρησιμοποιούμε στις εγκαταστάσεις μας.

 

Συμπέρασμα

Αυτό το σύστημα θα έπρεπε να υπήρχε σε όλες τις πολυκατοικίες. Θα έπρεπε να υπήρχε σε όλα τα σπίτια που έχουν ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης και με το αυτό σύστημα θερμαίνουν το σπίτι.
Όμως η νομοθεσία δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη για τα χιλιοστά στο σύστημα θέρμανσης, του ζεστού νερού χρήσης από το boiler του σπιτιού. Το boiler έχει πολλά πλεονεκτήματα και θα πρέπει να τα σκεφτείτε και εσείς αν αξίζει
και αν μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας ένα τέτοιο σύστημα θέρμανσης για το ζεστό νερό χρήσης.

ΥΓ.

Το μπόιλερ ειναι επιδοτούμενο από το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ. Συγκεκριμένα μπορούν να επιδοτηθούν τα παρακάτω

Σύστημα Παροχής ΖΝΧΑνώτατα όρια
Ηλιοθερμικό σύστημα για παραγωγή ζεστού νερού με boiler βεβιασμένης κυκλοφορίας3,000€ ανά αίτηση με ανώτατο όριο 6,000€ για πολυκατοικία.
Ηλιοθερμικό σύστημα για παραγωγή ζεστού νερού με boiler βεβιασμένης κυκλοφορίας και υποβοήθηση θέρμανσης10,000€ ανά αίτηση με ανώτατο όριο 25,000€ για πολυκατοικία.

Κερδίστε άνεση και απόδοση με ένα καλό boiler

Αφήστε τα στοιχεία σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.