Κάντε τις εργασίες θέρμανσης αυτό το καλοκαίρι

Καλοκαιρινές εργασίες για τη θέρμανση του σπιτιού: Το καλοκαίρι είναι μία πολύ καλή περίοδος για να γίνουν εργασίες για το σύστημα θέρμανσης στο σπίτι. Μπορούν να αλλαχτούν πολλά πράγματα. Μπορούν να γίνουν επισκευές, αντικαταστάσεις, συντηρήσεις. Ο λόγος είναι προφανής. Ο καιρός είναι πάρα πολύ καλός σε όλη την Ελλάδα και η θέρμανση δεν χρειάζεται να λειτουργήσει. Παράλληλα το σπίτι μπορεί να μείνει ανοιχτό και να γίνουν διάφορες οικοδομικές εργασίες.

εργασίες θέρμανσης το καλοκαίρι

Θέρμανση

Greenbuilding

Eργασίες θέρμανσης που μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι.

Η καλοκαιρινή περίοδο ειναι ιδανική για να βελτιώσετε το σύστημα θέρμανσης. Ξεκινάμε από την πιο απλή εργασιε και πιγαινουμε στις πιο συνθετες.

Συντήρηση συστήματος θέρμανσης

Αν δεν έχετε κάνει συντήρηση στο σύστημα θέρμανσης μπορείτε να κάνετε συντήρηση στο λέβητα του σπιτιού σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις και να προετοιμάσετε το σύστημα για της θέρμανσης για να είναι έτοιμο για το φθινόπωρο που θα χρειαστεί θα θερμάνετε το σπίτι σας. Η συντήρηση ειναι υποχρεωτική βάση νομοθεσίας. Αλλά και να μην ήταν ειναι μια εργασία που ειναι απαραίτητη και για λόγους ασφαλείας αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας.

Αλλαγή ή και αντικατάσταση καλοριφέρ

Το καλοκαίρι μπορούν να γίνουν αντικαταστάσεις σε σώματα καλοριφέρ. Κάποια θερμαντικά σώματα υπολειτουργούν. Δεν ζεσταίνουν όπως πρέπει το χώρο είτε γιατί δεν έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί σωστά, είτε γιατί μπορει να υπάρχουν προβλήματα από την παλαιότητα. Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να αλλάξετε αυτά τα πράγματα. Ένα σώμα μπορεί να αλλάξει θέση ή και να αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου. Το ίδιο μπορει να γίνει και με κάποιο κύκλωμα με θερμαντικά σώματα που μπορει να υπολειτουργεί.

Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης

Μπορείτε να αλλάξετε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας εξ ολοκλήρου. Αν έχετε παλιό σύστημα πετρελαίου μπορείτε να βάλετε φυσικό αέριο αλλά και αντλίες θερμότητας. Το φυσικό αέριο μπορει τώρα να έχει πάρα πολύ υψηλές τιμές, όμως δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ένα πράγμα,  το οποίο είναι άγνωστο σε πολύ κόσμο. Οι λέβητες αυτοί του φυσικού αερίου μπορούν ταυτόχρονα να παράγουν άμεσα ζεστό νερό. Άρα σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή που δεν μπορεί να μπει η αντλία θερμότητας ή δε δουλεύει ο λέβητας πετρελαίου της πολυκατοικίας το φυσικό αέριο είναι μία λύση.

Οι σύγχρονες μονάδες με αντλίες θερμότητας δεν είναι απαραίτητο ότι μπορούν να μπουν παντού. Για παράδειγμα αν έχουμε ένα διαμέρισμα που δεν μπορεί να μπει κάποια μονάδα εξωτερικά, το φυσικό αέριο ειναι η μόνη λύση που μπορεί να θερμάνει το σπίτι αυτό με μια εσωτερική μονάδα (που συνήθως μπαίνει στην κουζίνα).

Αν είσαστε συνδεδεμένοι σε παλιά πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να γίνει η ο διαχωρισμός. Το να αποκοπεί ένα διαμέρισμα τον χειμώνα δεν είναι το ίδιο εύκολο με το καλοκαίρι, γιατί η θέρμανση της πολυκατοικίας λειτουργεί. Τώρα μπορεί να γίνει η αποκοπή πολύ πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Σε καινούργιες κατασκευές που γίνονται από την αρχή οι εγκαταστάσεις θέρμανσης , το καλοκαίρι ενδεδειγμένο. Υπάρχει το πλεονέκτημα ότι οι παράλληλες εργασίες ή εργασίες που έπονται μπορούν να γίνουν σε μία περίοδο η οποία θα είναι σωστή.

Η Θερμομόνωση ειναι μια από τις εργασίες θέρμανσης το καλοκαίρι

Τέλος το καλοκαίρι είναι μία πολύ καλή περίοδος για να ενισχύσετε το σύστημα θέρμανσης με την καλύτερη οικοδομική εργασία που μπορεί να γίνει  - την Θερμομόνωση.

Μπορείτε να κάνετε ότι εργασίες θέρμανσης το καλοκαίρι θέλετε και μπορείτε. Τώρα είναι μία πολύ καλή περίοδος για να μπει η θερμομόνωση. Γενικά η άνοιξη το καλοκαίρι και αρχές του φθινοπώρου είναι μία πολύ καλή περίοδος γιατί Μπορούν να μπουν τα υλικά και να ωριμάσουν με τις κατάλληλες συνθήκες.

Κλιματιστικά

Αντίστοιχα μπορείτε να κάνετε και πρέπει να κάνετε κάθε χρόνο συντήρηση στο κλιματιστικό. Σε πολλά σπίτια που βασίζεται η θέρμανση της κατοικίας με τα air-condition η συντήρηση το καλοκαίρι είναι απαραίτητη. Ο λόγος απλός: επειδή το ο μεγαλύτερος φόρτος του κλιματιστικού γίνεται το καλοκαίρι καλό είναι στην αρχή της σεζόν δηλαδή αρχές Μαΐου με αρχές Ιουνίου να κάνετε συντήρηση στο κλιματιστικό σας.

Το συντήρηση στο κλιματιστικό αυτό θα διαρκέσει μιας και η συντήρηση αυτή θα κρατήσει για τη λειτουργία όλης της καλοκαιρινής περιόδου αλλά θα και για τη θέρμανση.  Η θέρμανση με το κλιματιστικό είναι κάτι το οποίο συνηθίζεται πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και είναι κάτι το οποίο βοηθάει πάρα πολύ ιδιαίτερα στις περιόδους που δεν έχει έντονο κρύο. Μπορεί με μικρά φορτία θέρμανσης από το κλιματιστικό να θερμανθεί ολόκληρο το σπίτι ή ένας μικρός χώρος. Η συντήρηση είναι απαραίτητη διότι εκτός από την καλή λειτουργία προλαβαίνει και πολλά προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου.

Υπηρεσίες Greenbuilding

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.