Τα καλύτερα Φορητά Κλιματιστικά για να δροσιστείτε φέτος το καλοκαίρι!!!

Φορητά Κλιματιστικά για ένα πιο δροσερό καλοκαίρι. Το καλοκαίρι να είναι πλέον στις πιο ζεστές του μέρες και τα κλιματιστικά είναι πλέον ζωτικής σημασίας για πολλούς συνανθρώπους μας. Ένα σπίτι στο κέντρο της Αθηνάς μπορεί και να ξεπερνά του 32 βαθμούς Κελσίου. Φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι για τους ενοίκους να ζουν σε ένα τέτοιο διαμέρισμα χωρίς κλιματισμό.

φορητά κλιματιστικά

Τα πιο διαδεδομένα κλιματιστικά είναι τα split ή στα Ελληνικά Αντλίες θερμότητας αέρα –αέρα διαιρούμενου τύπου. Όπως οι μονάδες split είναι ιδανικές για αρκετές εφαρμογές, για χρήση σε πληθώρα διαφορετικών χώρων, από δωμάτια σε κατοικίες, καταστήματα, γραφεία κλπ, έτσι και τα καλά φορητά κλιματιστικά είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δροσιστείτε αυτό το καλοκαίρι.

Τις ιδιαίτερα θερμές μέρες, τα φορητά κλιματιστικά όπως και όλα τα κλιματιστικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της καλής υγείας ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Σε μελέτες που έχουν γίνει, ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κλιματισμός στις κατοικίες μείωσε τους θανάτους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες έως και 80% από το 1960. Άρα τα κλιματιστικά είναι εδώ για να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, άνετη και ασφαλή.

Ανάλογα με τις ανάγκες και το χώρο σας, ένα φορητό κλιματιστικό μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή. Προφανώς και υπάρχουν ευκολίες μιας και μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Όλα αυτά όμως θα τα δούμε αναλυτικά. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από όλα να δούμε τα βασικά τι είναι και πως λειτουργεί ένα φορητό κλιματιστικό

Φορητά κλιματιστικά : Τι είναι και πως λειτουργούν;

Τα Φορητά Κλιματιστικά όπως το λέει και η ίδια η λέξη είναι ένα κλιματιστικό που είναι κινητό. Σε αντίθεση με τα split, ή τις μεγαλύτερες μονάδες κλιματισμού, οι φορητές μονάδες δεν απαιτούν μόνιμη εγκατάσταση. Συνήθως, τα φορητά κλιματιστικά έχουν τροχούς για μεγαλύτερη ευκολία στην μεταφορά και είναι σχετικά ελαφρά

Τα φορητά κλιματιστικά τραβούν ζεστό αέρα από το δωμάτιο, τον κρυώνουν και διοχετεύουν τον ψυχρό αέρα μέσα στον χώρο. Ο ζεστός αέρας και η υγρασία φεύγουν μέσω ενός αγωγού στο περιβάλλον. Ο ζεστός αέρας και η υγρασία πρέπει να αποβάλλονται οπωσδήποτε από το δωμάτιο από κάποια κοντινή πόρτα η παράθυρο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά.

Τα φορητά κλιματιστικά και ο θόρυβος είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο. Το φορητό κλιματιστικό έχει όλα τα στοιχειά μιας κλιματιστικής μονάδας ενσωματωμένα και όλα αυτά μέσα στον χώρο. Γι' αυτό πριν την αγορά του κλιματιστικοί θα πρέπει να δείτε πόσα ντεσιμπέλ δίνει ο κατασκευαστής για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Προφανώς όσο λιγότερα τα ντεσιμπέλ db τόσο πιο αθόρυβη η λειτουργία του μηχανήματος.

Η ισχύς του μηχανήματος αναγράφεται πάνω στο κλιματιστικό ή στα παραστατικά του. Η ισχύς του έχει να κάνει με την δυναμικότητα του μηχανήματος, την επιφάνεια δωματίου που μπορεί να καλύψει και πόσο γρήγορα μπορεί να το κάνει αυτό. Εδώ καλό είναι να συμβουλευτείτε τον πωλητή του καταστήματος από όπου πρόκειται να αγοράσετε το κλιματιστικό.

Όπως σε όλα τα κλιματιστικά σημαντικό ρόλο παίζει ο βαθμός EER - δείκτης αποδοτικότητας. Όσο μεγαλύτερος τόσο καλύτερο το κλιματιστικό και πιο αποδοτικό. Ένα κλιματιστικό με καλό EER προσφέρει εξοικονόμηση ενεργείας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με τηλεχειριστήριο προγραμματιζόμενο χρονοδιακόπτη και λειτουργία αναμονής για εξοικονόμηση ενέργειας.

Μέχρι στιγμής τα φορητά κλιματιστικά δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για κατοικίες. Και στο Εξοικονομώ κατ Οίκον αλλά και στο Εξοικονομώ-Αυτονομώ ο οδηγός του προγράμματος επιτρέπει μόνο την εγκατάσταση σε αντλίες θερμότητας αέρα –αέρα διαιρούμενου τύπου.

Πηγή: European Comission & ΥΠΕΝ

Ενημερώσου για τις υπηρεσίες μας

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι & το γραφείο-Κατασκευή Greenbuilding

Στην Greenbuilding δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε την μεγίστη εξοικονόμηση ενεργείας, προσαρμοσμένη στο δικό σας ακίνητο.

• Αντικατάσταση κουφωμάτων
• Μόνωση των τοίχων και οροφής
• Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα
• Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.