Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’οίκον II 2019

Είμαστε η Τεχνική Εταιρεία Greenbuilding

Η ομάδα μας καταρτισμένη πλήρως με Μηχανικούς, Σχεδιαστές και Εργοδηγούς αναλαμβάνει το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ ή γνωστότερο και σαν Εξοικονομώ κατ Οίκον, στην Αθήνα. Μελέτη, Κατασκευή & έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού.

Εξοικονομώ κατ οίκον στην Αθήνα

 • Αναλαμβάνουμε το δικό σας σπίτι.
 • Αναλαμβάνουμε το σύνολο εργασιών του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ σε όλη την Αττική.
 • Οι μηχανικοί μας επιβλέπουν τις εργασίες σε όλες τις φάσεις της κατασκευής του σπιτιού σας.
 • Σας παραδίδουμε το έργο με όλα τα πιστοποιητικά.
 • Σας εκπαιδεύουμε για την σωστή χρήση του εξοπλισμού.

Στην Greenbuilding αναλαμβάνουμε ολόκληρο το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον στην Αθήνα αλλά και ολόκληρη την Αττική.

Ο κ. Διονύσης Κοκκολιάς, Διευθυντής Σχεδιασμού στην Greenbuilding, μελέτησε και σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μελέτης και ανακαίνισης μέσω του εξοικονομώ κατ οίκον στην Αθήνα. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του Προγράμματος είναι μια συνθέτη διαδικασία που απαιτεί υψηλή τεχνική κατάρτιση και Επιστημονικές Γνώσεις.

Η διαδικασία ξεκίνα με έλεγχο της Ενεργειακής Μελέτης και των παρεμβάσεων που έχουν οριστεί. Επιλέγονται τα καλύτερα υλικά για την κατασκευή του έργου. Ολοκληρώνεται η κατασκευή με το το Δεύτερο ενεργειακό Πιστοποιητικό και την παράδοση του έργου.

Προτείνουμε την πλέον βέλτιστη μελέτη, διαστασιολόγηση του εξοπλισμού και των κατασκευών προσφέροντας την πιο αξιόπιστη πρόταση της αγοράς. Η Greenbuilding ξεκίνα το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον στην Αθήνα με στόχο τη άρτια και ολοκληρωμένη εφαρμογή και παροχή υψηλών υπηρεσιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Επιδοτούμενες εργασίες από το Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ Β' Κύκλος

Αναλαμβάνουμε το σύνολο των εργασιών που επιδοτεί το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον στην Αττική.
Το πρόγραμμα επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες μέσω των παρακάτω εργασιών.

 

 • Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά πιστοποιημένα κουφώματα αλουμινίου, PVC και ξύλου
 • Τοποθέτηση διπλών τζαμιών σε παλιά κουφώματα
 • Αλλαγή, αντικατάσταση σε Παντζούρια & Ρολλά
 • Εγκατάσταση συστημάτων σκίασης

 

 

 • Εργασίες Θερμομόνωσης οροφής, τοιχοποιίας και πυλωτής
 • Αναβάθμιση συστήματος Θέρμανσης
 • Αναβάθμιση συστήματος παραγωγής Ζεστού Νερού.
 • Εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων

 

Εξοικονομώ & Greenbuilding

Με την Πιστοποίηση του ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων βημάτων του προγράμματος

 • Σαν Σύμβουλος Έργου μετά από εξουσιοδότηση του εργοδότη μπαίνουμε στο διαχειριστικό σύστημα του Προγράμματος για λογαριασμό σας στο site του Υπουργειου .
 • Με τους κωδικούς μας στο taxisnet καταχωρούμε την αίτηση σας για υπαγωγή.
 • Καταχωρούμε τα ενεργειακά πιστοποιητικά.
 • Καταχωρούμε το σύνολο των εργασιών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως αυτές έχουν προδιαγραφεί από το έντυπο παρεμβάσεων.

 

 • Συντάσσουμε τον Προϋπολογισμό του έργου.
 • Παρακολουθούμε τη πρόοδο της αιτήσεως σε όλες της φάσεις του προγράμματος.
 • Καταχωρούμε με ανάλυση τα παραστατικά δαπανών των εργασιών.
 • Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα για λογαριασμό σας.

Καλέστε μας σήμερα! στο 210-6209258

Το εξοικονομώ κατ οίκον II ξεκινάει.

Το Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ Β’ Κύκλος είναι ένα πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Τα κτίρια στη χώρα μας είναι ενεργοβόρα κι αυτό οφείλεται κυρίως στην παλαιότητά τους και στην πεπερασμένη τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Έτσι λοιπόν συναντάμε κτίρια με ελλιπή θερμομόνωση, με κουφώματα παλαιάς τεχνολογίας, με συστήματα θέρμανσης ανεπαρκώς συντηρημένα κτλ.

Το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ επιδοτεί εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικίες και μόνο, δηλαδή μονοκατοικίες, μεμονωμένα διαμερίσματα και πολυκατοικίες στο σύνολό τους. Το σημαντικότερο όφελος που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από το πρόγραμμα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει από την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, η οποία συνεπάγεται και μειωμένα λειτουργικά έξοδα για το κτίριο.

Το πρώτο πρόγραμμα εξοικονομώ είχε μεγάλη επιτυχία και εφαρμόστηκε Πανελλαδικά την περίοδο 2007-2013. Το δεύτερο εξοικονομώ που προκηρύχθηκε το 2018 ήταν ιδιαιτέρα χρήσιμο και αποτελεσματικό. Από τα μέσα Ιουλίου ξεκινάει η Δεύτερη φάση του Εξοικονομώ Κατ Οίκον II. Πιο κάτω θα περιγράψουμε αναλυτικά τις προϋποθέσεις καθώς και επεξηγήσεις και σαφείς οδηγίες για την ένταξη το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ Β' Κύκλος- Δικαιούχοι.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα χρειάζεται να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Επιτρέπεται μια και μόνο αίτηση ανά Ωφελούμενο – Δικαιούχο. Η υποβολή αιτήσεων για παραπάνω από μια κατοικία προβλέπεται μόνο στην περίπτωση που αφορά πολυκατοικία.
 • Δεν μπορεί να ενταχθεί κάποιος που είχε ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 εφόσον οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης έχουν ολοκληρωθεί.
 • Το ακίνητο να είναι ενεργειακής κατηγορίας Δ και μικρότερης σύμφωνα με το Ενεργειακό Πιστοποιητικό
 • Το ακίνητο θα πρέπει να υφίσταται νόμιμα. Αυτό προϋποθέτει πως όλη η κατασκευή είναι σύμφωνη με την οικοδομική άδεια. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να προσκομιστεί το έντυπο της τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών.
 • Θα πρέπει να έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης που έχει εκδοθεί μετά την 26/11/2017.
 • Στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον 2019 μπορούν να συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα. Προϋπόθεση είναι που έχουν κάνει φορολογική δήλωση το προηγούμενο έτος. Θα πρέπει να πληρούν εισοδηματικά κριτήρια όπως αυτά φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.
 • Το κριτήριο της τιμής ζώνης πού ίσχυε στο προηγούμενο πρόγραμμα δεν υφίσταται πλέον.

Ωφελούμενοι Ποσοστό Επιδότησης

Τι ποσοστό επιδοτεί το Εξοικονομώ Κατ Οίκον Β' Κύκλος 2019;

ΚατηγορίαΟικογενειακό ΕισόδημαΑτομικό ΕισόδημαΒασικό Ποσοστό ΕπιδότησηςΑύξηση ανά εξαρτ. ΤέκνοΜέγιστο Ποσοστό Επιδότησης
1Μικρότερο από 20,000€Μικρότερο από 10,000€60%5%70%
2Μεγαλύτερο από 20,000€ & Μικρότερο από 25,000€Μεγαλύτερο από 10,000€ και Μικρότερο από 15,000€50%5%70%
3Μεγαλύτερο από 25,000€ και Μικρότερο από 30,000€Μεγαλύτερο από 15,000€ και Μικρότερο από 20,000€40% 5%70%
4Μεγαλύτερο από 30,000€ και Μικρότερο από 35,000€Μεγαλύτερο από 20,000€ και Μικρότερο από 25,000€35% 5%70%
5Μεγαλύτερο από 35,000€ και Μικρότερο από 40,000€Μεγαλύτερο από 25,000€ και Μικρότερο από 30,000€30% 5%50%
6Μεγαλύτερο από 40,000€ και Μικρότερο από 45,000€Μεγαλύτερο από 30,000€ και Μικρότερο από 35,000€25% 5%50%
7Μεγαλύτερο των 45,000€Μεγαλύτερο των 35,000€0% 5%0%

Πρόγραμμα Εξοικονομώ - Εργασίες  

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ
ΘερμομόνωσηΤοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, δηλαδή στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας. Σε περίπτωση που η εξωτερική θερμομόνωση δεν είναι εφικτή (π.χ. διατηρητέο κτίριο)χρηματοδοτούνται οι εργασίες εσωτερικής θερμομόνωσηςΈως 55 €/τ.μ.
ΘερμομόνωσηΤοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή αλλά και στην πυλωτή του κτιρίου. Επιδοτείται η εξωτερική θερμομόνωση συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης των υλικών σκαλωσιές κλπ. Έως 48 €/τ.μ.
Αντικατάσταση κουφωμάτωνΑντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων.  Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται η αντικατάσταση της εξωτερικής πόρτας του κτιρίου, τα κουφώματα του κλιμακοστασίου και του φωταγωγού κτλ.Δεν συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή κουφωμάτων σε εσωτερικούς θερμαινόμενους χώρους, όπως για παράδειγμα η πόρτα διαμερίσματος. Επιδοτούνται κουφώματα, ξύλινα, πλαστικά-συνθετικά, αλουμινίου ανοιγόμενα επάλληλα και συρόμενα.Έως 540 €/τ.μ.  Ρολλά έως 140 €/τ.μ. Υαλοπίνακες έως Έως 155 €/τ.μ.
ΘέρμανσηΑναβάθμιση συστήματος θέρμανσης. Στις εργασίες περιλαμβάνονται η αντικατάσταση του παλαιού συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα (λεβητοστάσιο και σύστημα διανομής) πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αντλίες θερμότητας, λέβητας βιομάζας κ.ά.). Στις επιδοτούμενες εργασίες περιλαμβάνονται και η αντικατάσταση/εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου του της θέρμανσης.Ατομικό σύστημα αερίου έως 3,500 €. Κεντρική θέρμανση αερίου έως 20,800 €. Ατομικό σύστημα Πετρελαίου έως 6,400 €. Κεντρική θέρμανση Πετρελαίου έως 21,500 €. Αντλία Θερμότητας έως 25,000 €. Συστήματα Γεωθερμίας έως 25,000 €. Συστήματα ελέγχου από 600 €.
Ηλιακός θερμοσίφωναςΧρηματοδοτείται η προμήθεια και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα απλού, επιλεκτικού τύπου αλλά και ηλιακού θερμοσίφωνα σωλήνων κενού. 1,100 €

Παρατηρήσεις για τις εργασίες του Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ Β' Κύκλος

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ* Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον 2019 καλύπτει εξ’ ολοκλήρου το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων που χρειάζεται να διενεργηθούν πριν και μετά τις παρεμβάσεις. Στο πρώτο ενεργειακο πιστοποιητικό αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση ενώ στο δεύτερο ενεργειακό πιστοποιητικό αποτυπώνεται η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.
** Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 25.000€.
*** Οι παρεμβάσεις γίνονται μετά από την μελέτη και τις συστάσεις ενεργειακού επιθεωρητή.

Θέλετε να μπείτε στο Εξοικονομώ;

Αφήστε τα στοιχεία σας ή περάστε από το γραφείο μας.