Υδραυλικά προβλήματα και λύσεις

Υδραυλικά προβλήματα: Πάμε να δούμε κάποια από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σε ένα μπάνιο σε μια κουζίνα και γενικά σε ένα διαμέρισμα.

Τα περισσότερα προβλήματα στα υδραυλικά ενός σπιτιού τα βλέπουμε στο μπάνιο και στην κουζίνα. Είναι υδραυλικά προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το νερό, την ύδρευση, την αποχέτευση και τα όμβρια. Βλέπουμε να προκύπτουν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με παλιές και ασυντήρητες υδραυλικές εγκαταστάσεις .

Υδραυλικά προβλήματα

Kataskevi

Greenbuilding

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται πολλές φορές πραλαβαίνονται όταν γίνεται μία σωστή και συστηματική συντήρηση στο μπάνιο αλλά και στο υπόλοιπο σπίτι. Άλλες φορές έχει να κάνει με την παλαιότητα που εκεί τα πράγματα ειναι πιο δύσκολα.

Υδραυλικά προβλήματα

Όπως γνωρίζουμε τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα είναι παλιά. Μπορεί να μην είναι τόσο παλιά όπως τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι παλιά. Οι περισσότερες πολυκατοικίες στην Αθήνα είναι φτιαγμένες το 60 έως το 80. Αυτά τα σπίτια γερνάνε, δημιουργούν προβλήματα στα μπάνια. Δημιουργούνται υγρασίες και θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πάμε να δούμε Λοιπόν τις 10 πιο συνηθισμένες βλάβες, τα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα σε ένα σπίτι.

Διαρροή στο καζανάκι

Το καζανάκι έχει είναι πάρα πολύ συνηθισμένο να έχει διαρροές και να χάνεται νερό. Δεν το παρατηρούμε και έχουμε τεράστια κόστη. Δείτε το βίντεο παρακάτω το οποίο εξηγεί και δίνει κάποια κόστη για πολύ μικρές διαρροές που ίσα ίσα φαίνονται.

Χαλασμένη Αποχέτευση και Υδρορροές

Πολύ σημαντικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν στα υδραυλικά ενός σπιτιού από το σύστημα αποχέτευσης αλλά και των όμβριων.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αποχέτευση του σπιτιού δουλεύει σωστά και ιδιαίτερα σε πολυκατοικίες. Οι περισσότερες πολυκατοικίες στην Ελλάδα είναι πλέον πάρα πολλών ετών και δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα στις αποχετεύσεις, σπάνε σωλήνες και δημιουργούνται προβλήματα εκτός από το ίδιο το διαμέρισμα, στους κάτω ορόφους. Συμβαίνει πολύ συχνά σε παλιές υδρορροές να πάνε και δημιουργούν υγρασία μέσα στους τοίχους. Γι' αυτό καλό είναι να φροντίζετε να ελέγχετε την ιδιοκτησία  σας . Θα πρέπει να υπάρχει ένας τακτικός έλεγχος της πολυκατοικίας  και μόλις διαπιστωθούν ότι υπάρχουν προβλήματα καλό είναι αυτά να τακτοποιούνται γερός

Διαρροή σε σωλήνες

Πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι η διαρροή που μπορεί να υπάρχουν σε σωλήνες. Οι σωλήνες μπορεί να είναι σωλήνες ύδρευσης ή να είναι σωλήνες για το ζεστό νερό χρήσης ή για τη θέρμανση του σπιτιού. Είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Μία τρύπια σωλήνα μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα μέσα στο σπίτι.

  • Οι σωλήνες συνήθως αρχίζουν στάζουν και να δημιουργούν προβλήματα όταν είναι παλιές.
  • Σε ένα παλιό σπίτι είναι αναμενόμενο πολλές φορές να υπάρχουν διαρροές επίσης όταν υπάρχει κάποια διάβρωση από ανομοιογένεια υλικών.
  • Ο παγετός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και να σπάσει κάποιες σωλήνες
  • ενώ μπορεί να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα εάν έχει γίνει λάθος κατασκευή και λάθος όδευση των σωληνώσεων από τη φάση της κατασκευής.

 

 

Μην το αμελείτε γιατί εκτός από το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας.

Υδραυλικά προβλήματα στην Θέρμανση

Σημαντικότατα θέματα που μπορεί να υπάρχουν στα υδραυλικά ενός σπιτιού είναι όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη θέρμανση. Η  θέρμανση πάντα έχει μεγάλο ρολό και μεγάλη σημασία στην Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τώρα που περιμένουμε μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια.

Η θέρμανση πολλές φορές δεν λειτουργεί σωστά διότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα

  • στον καυστήρα και τον λέβητα
  • αν δεν δουλεύει σωστά ο κυκλοφορητής
  • ο θερμοστάτης
  • και πολλά συστήματα και εξοπλισμοί που μπορεί να υπάρχουν στο κύκλωμα της θέρμανσης

Η θέρμανση θα πρέπει να ελέγχεται και να συντηρείται κάθε χρόνο από πιστοποιημένους τεχνικούς οι οποίοι φροντίζουν για την καλή λειτουργία του συστήματος. Μην το αμελείτε γιατί εκτός από το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας. 

Δεν ζεσταίνει ο ηλιακός

Δεν ζεσταίνει ο ηλιακός θερμοσίφωνας.  Μπορεί να υπάρχουν βλάβες οι οποίες είναι βλάβες του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα ή και του ηλιακού θερμοσίφωνα σπιτιού. Δείτε το σχετικό video.

Για Ανακαίνιση

Αφήστε τα στοιχεία σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.