Εργασίες συντήρησης στο μπάνιο

Εργασίες συντήρησης στο μπάνιο: Το μπάνιο όπως και όλο το σπίτι χρειάζεται συντήρηση. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι το σπίτι μας θα πρέπει να το συντηρούμε. Τρέχουμε την τελευταία στιγμή που έχει προκύψει και έχει ξεσπάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα να επισκευάσουμε. Μια σωστή και τακτική συντήρηση στο μπάνιο μπορει να προλάβει μελλοντικά προβλήματα.

συντήρηση στο μπάνιο

Συντήρηση στο μπάνιο

Το μπάνιο όπως και ολόκληρο το σπίτι πρέπει να συντηρείται να συντηρείται σε τακτική η και καθημερινή βάση Αλλά και να γίνονται προγραμματισμένες ενέργειες ή και έκτακτες όταν αυτές προκύψουν. Έτσι θα έχετε ένα μπάνιο σε πολύ καλή κατάσταση

Διώξτε την υγρασία.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να φροντίζετε να μην συσσωρεύεται υγρασία και μούχλα στο μπάνιο. Το μπάνιο είναι ιδανικό σημείο το οποίο μπορεί να δημιουργείται μούχλα επειδή είναι υγρό. Εκτός από την υψηλή υγρασία  αρκετές φορές είναι και ζεστό, ιδαίτερα ύστερα από ένα ζεστό μπάνιο. Πολλές φορές τα μπάνια είναι και σκοτεινά. Ζέστη, υγρασία και σκοτάδι ειναι οι ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθεί μούχλα.

Η μούχλα που δημιουργείται μέσα στο μπάνιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους τοίχους και στα ταβάνια. Εκτός από αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο δέρμα αλλά και προβλήματα υγείας και του αναπνευστικού συστήματος.

  • Θα πρέπει να φροντίζετε το μπάνιο να έχει επαρκή εξαερισμό όταν ολοκληρώστε το ντους σας ή το μπάνιο σας.
  • Θα πρέπει να ανοίξετε το μπάνιο να φύγουν οι υδρατμοί.
  • Άμα έχετε ένα σύστημα εξαερισμού τότε θα πρέπει να το ανοίξετε και να το αφήσετε να δουλέψει για μερικά λεπτά μετά από το μπάνιο σας.
  • Θα πρέπει μετά από το ντους να σκουπίσετε τις επιφάνειες στον τοίχο και στο δάπεδο όπου έχουν πέσει νερά. Κοιτάξτε έγκαιρα αν δείτε κάποια σημεία τα οποία μπορεί να εμφανίζονται μούχλες.

 

Γιατί λέμε γενική ανακαίνιση μπάνιου; Γιατί για να αλλαχτούν οι σωλήνες θα πρέπει να σπάσουν αρκετά σημεία μέσα στο μπάνιο.

 

Επισκευάσετε την διαρροή στο μπάνιο.

Φροντίστε να επισκευάσετε όποια διαρροή μπορει να υπάρχει στο μπάνιο. Οι διαρροές εκτός του ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες δημιουργούν και πολύ μεγάλα προβλήματα υγρασίας. Προφανώς αν έχετε κάποιο καζανάκι το οποίο τρέχει επισκευάστε το άμεσα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έρχονται υπέρογκα ποσά τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από μία διαρροή στο καζανάκι που τις περισσότερες φορές ίσα που γίνεται αντιληπτή. Αυτό είναι το πιο απλό και το πιο άμεσο που μπορείτε να κάνετε για να μην έχετε υπέρογκες χρεώσεις.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έχουμε διαρροές είναι συνήθως κάτω από το νιπτήρα όπου μπορεί να μπλοκάρει το σιφόνι. Εκεί αν μπορείτε, κάνετε κάποια πρώτη επέμβαση μόνος σας μόνοι, σας ξεβιδώνοντας και διορθώνοντας το, αλλιώς θα καλέστε τον υδραυλικό σας. Ο  υδραυλικός θα αποκαταστήσει άμεσα την διαρροή στο σπίτι. Αν υπάρχουν διαρροές από σωλήνες (αυτό συμβαίνει πλέον στα σπίτια της Ελλάδας τα οποία είναι 50, 60, 70 ετών παλιά) τότε τα προβλήματα είναι πολύ γενικότερα και μπορεί να πηγαίνετε για μία γενική ανακαίνιση μπάνιου Γιατί λέμε γενική ανακαίνιση μπάνιου; Γιατί για να αλλαχτούν οι σωλήνες θα πρέπει να σπάσουν αρκετά σημεία μέσα στο μπάνιο. Πολλές φορές αυτό οδηγεί σε μία εξ ολοκλήρου ανακαίνιση του μπάνιου.

Σύστημα εξαερισμού

Ελέγξτε το σύστημα εξαερισμού - βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εξαερισμού δουλεύει σωστά και ότι ο εξαεριστήρας στο μπάνιο δεν έχει πάψει να λειτουργεί ή να υπολειτουργεί. Σε περίπτωση που έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε ένα σύστημα για εξαερισμό του μπάνιου αυτό είναι το ιδανικό.

Βλέπουμε να υπάρχουν προβλήματα σε ιδιαίτερα σε WC τα οποία πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιούνται και για ντους. Εκεί βλέπουμε ιδιαίτερα προβλήματα υγρασίας μιας και η υγρασία παραμένει εγκλωβισμένη μέσα στο χώρο, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει παράθυρο αλλά και σύστημα εξαερισμού.

συντήρηση σε παλιό μπάνιο

Κόλλες - σιλικόνες

Ενα τελευταίο πράγμα το οποίο θα πρέπει να γίνεται για τη συντήρηση του μπάνιου θα είναι ο έλεγχος και η τοποθέτηση οικοδομικών υλικών σε αρμούς και όπου αλλού μπορει να υπάρχει φθορά. Μπορεί να υπάρχουν φθορές σε αρμούς, στα πλακάκια, μπορεί να υπάρχει φθορά σε σιλικόνη. Από εκει βρίσκει το νερό δίοδο και μπορεί να πάει είτε να καταστρέψει άλλα έπιπλα η πιθανώς να πάει και σε άλλους χώρους.

Φροντίστε να κάνετε μία τακτική συντήρηση όταν λέμε τακτική δεν εννοούμε κάθε χρόνο αλλά τουλάχιστον κάθε 5 χρόνια το αργότερο έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι τα υλικά αυτά είναι σε σωστή κατάσταση και όπως πρέπει μέσα στο μπάνιο.

Yπηρεσίες Greenbuidling

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τεχνική Εταιρεία Εξοικονομώ 2021 στην Αθήνα

Εξοικονομώ 2021 και ενεργειακή αναβάθμιση με επιδότηση έως 75%. Όπως και τα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ έτσι και το Εξοικονομώ 2021 επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση για κατοικίες - σπίτια μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Εμείς στην Greenbuilding αναλαμβάνουμε τη μελέτη, την κατασκευή και το σύνολο των εργασιών του προγράμματος Εξοικονομώ 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.