Ανακαίνιση γραφείου: 6 Βασικοί λόγοι & 4 tips για σωστή ανακαίνιση

Η ανακαίνιση γραφείου έχει στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων. Μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί να αλλάξουν τελείως την ψυχολογία μας στο χώρο εργασίας.

ανακαίνιση γραφείου Greenbuilding

Καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει ή αλλάζει, είναι αναπόφευκτο ο χώρος γραφείων να χρειαστεί ανασχεδιασμό και ανακαίνιση. Ο χώρος που καταλαμβάνει το γραφείο θα πρέπει να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί. Εάν η επιχείρησή σας έχει μεγαλώσει ή έχει αλλάξει αντικείμενο τότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για την αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση του γραφείου. Ακούστε το προσωπικό σας. Εάν σας λένε ότι χρειάζονται περισσότερο χώρο, ιδιωτικότητα, αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη.

Οι χώροι του κτιρίου των γραφείων πρέπει να αντικατοπτρίζουν τον σκοπό της εταιρείας.  Η ανακαίνιση μπορεί να δώσει μια νέα εμφάνιση στην επιχείρηση, να την κάνει αποτελεσματικότερη, να μείωση τα λειτουργικά κόστη και να αυξήσει τον κύκλο εργασιών. Υπάρχουν πέντε βασικοί λόγοι για την ανακαίνιση του χώρου γραφείων.

1. Ανακαίνιση στο Πνεύμα της Εποχής

Η πρώτη εντύπωση μετράει . Ακόμα και αν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας είναι σύγχρονα, μοναδικά και καινοτόμα, ένας παλιός χώρος γραφείων χτυπάει άσχημα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι οι πελάτες να πιστέψουν ότι η επιχείρηση περνάει σας κρίση.

Οι χώροι των γραφείων θα πρέπει να ανακαινίζονται τακτικά ώστε να παραμένουν μοντέρνοι, λειτουργικοί, με στυλ, και να έχουν μια σύγχρονη εμφάνισης. Επιπλέον, η ανακαίνιση του γραφείου μπορεί να αποτελέσει βασικό κομμάτι του ανασχεδιασμού και αναδιαμόρφωσης της επιχείρησης σας.

2. Ενισχύστε την παραγωγικότητα

Οι σοβαρές τεχνικές εταιρείες μπορούν να διασφαλίσουν ότι η επιχείρηση σας θα παραμένει ανοικτή κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Επιπλέον, μόλις τελειώσει, η ανακαίνιση του γραφείου σας θα πρέπει άμεσα να βελτιώσει την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης. Οι Μηχανικοί/Εργολάβοι που θα αναλάβουν το έργο θα πρέπει να έχουν στόχο έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση του χώρου. Θα πρέπει να δημιουργηθούν λειτουργικές θέσεις εργασίας, αποθήκευσης γίνει αποδοτικότερη η ροή της εργασίας.

Οι ανακαινίσεις τvn χώρων γραφείου πρέπει να  είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό των χώρων εργασίας μπορεί να αυξηθεί σημαντικά η  παραγωγικότητα.

3. Προστασία των εργαζομένων

Ο κόσμος, οι άνθρωποι μια εταιρείας, είναι ότι πολύτιμο έχει. Τα γραφεία πρέπει να σχεδιάζονται έτσι ώστε να λειτουργούν γι' αυτούς. Υπάρχει ένα σημαντικό θέμα με την ασφάλεια και λειτουργία του κτιρίου που βρίσκονται τα γραφεία. Αν δεν υπάρχει θα πρέπει να γίνει ο σωστός σχεδιασμός που να περιλαμβάνει:

Τήρηση των κανονισμών ασφάλειας
Έξοδοι σήμανση και μέτρα ασφαλείας
Πυρασφάλεια με τα αντίστοιχα μέτρα που απαιτούνται
Εργονομικά έπιπλα γραφείου,
Άνετος φωτισμός,
Προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες,
Σωστός Κλιματισμός, θέρμανση και εξαερισμός

4. Αφήστε χώρο για ανάπτυξη

Ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Διασφαλίστε ότι η επιχείρησή σας μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, παρέχοντας άφθονο χώρο για ανάπτυξη. Η ανακαίνιση του γραφείου θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της  επιχείρησης. Τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια, το γραφείο μπορεί να επανασχεδιαστεί για να επεκταθεί σύμφωνα με τις νέες ανάγκες.

Ένας σωστός σχεδιασμός στην ανακαίνιση,  μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία σας να παραμείνει στο ίδιο γραφείο ενώ μεγαλώνει. Ο χώρος μπορεί να σχεδιαστεί σήμερα για να ικανοποιήσει και τις μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες. Είναι όμως πολύ σημαντικό η ανακαίνιση να δώσει χώρο στους εργαζόμενους γραφείων, λαμβάνοντας υπόψιν την προσθήκη και νέου εξοπλισμού.

5.  Μειώστε τα λειτουργικά έξοδα

Στο σημερινό περιβάλλον, χρειάζεται έλεγχος του κόστους και μείωση των εξόδων. Ένας από τους στόχους της ανακίνησης του γραφείου, θα πρέπει να είναι η μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και γενικά της ενέργειας. Τα υλικά και ο εξοπλισμός έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Μερικά παραδείγματα που η ανακαίνιση του γραφείου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των δαπανών είναι:

Ενεργειακά παράθυρα και πόρτες εξοικονόμησης ενέργειας,
Βελτίωση της χρήσης και εξοικονόμηση του χώρου
Θερμομόνωση,
Καινούργια συστήματα θέρμανσης και ψύξης,
Φυσικός φωτισμό,
Αλλαγή σε LED.

6.  Ανακαινίστε το γραφείο σας με την Greenbuilding

Σκέφτεστε να μετακομίσετε ή να σχεδιάσετε έναν εντελώς νέο χώρο γραφείων; Μιλήστε πρώτα με έμπειρους και αξιόπιστους εργολάβους για το πώς να κάνετε τον σημερινό σας χώρο γραφείων πιο αποδοτικό.

Εκσυγχρονίστε το γραφείο σας αυξάνοντας την ασφάλεια και την λειτουργικότητα. Δημιουργήστε χώρο για την επέκταση της επιχείρησής σας, ταυτόχρονα με την μείωση του κόστους. Η ανακαίνιση μπορεί να έχει μεγάλη θετική επίδραση στην επιτυχία της επιχείρησής σας και το ηθικό του προσωπικού.

Καλέστε την Greenbuilding στο 210-6209258 για μια συζήτηση ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.

Tips για την ανακαίνιση του γραφείου

Δομημένη καλωδίωση

Ένα σημείο το οποίο χρειάζεται να προσέξουμε πολύ κατά την ανακαίνιση του γραφείου είναι η εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης. Με άλλα λόγια η δομή της καλωδιακής εγκατάστασης του δικτύου που θα χρησιμοποιούν οι υπολογιστές και οι άλλες συσκευές που θα είναι εγκαταστημένες στο γραφείο, παίζει καθοριστικό ρόλο αφού η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας πλέον. Για αυτό λοιπόν η δομημένη καλωδίωση του γραφείου χρειάζεται να είναι όχι μόνο γρήγορη και αποτελεσματική αλλά και συμβατή με νέες τεχνολογίες και μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Ηλεκτρολογικά και υδραυλικά

Το επόμενο σημείο είναι οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις του γραφείου. Η υδραυλική εγκατάσταση θα πρέπει να φροντίσουμε να καλύπτει τις ανάγκες του χώρου και να είναι ποιοτική, καθώς οποιεσδήποτε εργασίες επιδιόρθωσης αργότερα μπορεί να επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία του γραφείου. Ο έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης και η τοποθέτηση νέου πίνακα αν αυτό κριθεί απαραίτητο είναι καθοριστικής σημασίας αφού από εκεί τροφοδοτούνται όλες οι συσκευές , ο φωτισμός κτλ. Και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή ποιοτικών υλικών μπορεί να μας απαλλάξει από μελλοντικά προβλήματα.

Κλιματισμός & Θέρμανση

Η επιλογή και εγκατάσταση ενός συστήματος κλιματισμού είναι πολύ σημαντική υπόθεση όταν κάνουμε ανακαίνιση γραφείου. Η σωστή τοποθέτηση κλιματιστικού και η δυνατότητά του να καλύπτει τις ανάγκες του χώρου σε θέρμανση και ψύξη είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία ενός κλίματος στο οποίο οι υπάλληλοι αλλά και οι επισκέπτες θα νιώθουν άνετα και ευχάριστα. Σημαντικό είναι επίσης να φροντίσουμε να επιλέξουμε κλιματιστικά τα οποία θα κάνουν και εξοικονόμηση ενέργειας, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας. Παράλληλα με τα κλιματιστικά θα πρέπει να γίνει και σωστή μελέτη για τον εξαερισμό του χώρου.

Όπου χρειάζεται μπορούν να γίνουν χωρίσματα πολύ εύκολα και οικονομικά χρησιμοποιώντας γυψοσανίδες, γυψοσανίδες με τζάμι αλλά και υαλοπετάσματα. Έτσι μπορούν να γίνουν διαφορετικοί χώροι, με χρήσεις όπως κουζίνας, wc, αίθουσες παρουσιάσεων κ.α.

Ανακαίνιση Γραφείου & Φωτισμός

Τέλος, ο σωστός φωτισμός είναι ακόμη ένα σημείο που αξίζει να προσέξουμε αφού με το σωστό σχεδιασμό του μπορούμε να κάνουμε το γραφείο μας να ξεχωρίζει. Το κάθε γραφείο ανάλογα με το αντικείμενό του απαιτεί ξεχωριστό φωτισμό και λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες που περνάμε καθημερινά σε αυτό αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει την αποδοτικότητά μας ο λάθος φωτισμός. Για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση στο γραφείο λοιπόν απαιτείται και η ανάλογη μελέτη φωτισμού.

Συμπερασματικά, η ανακαίνιση του γραφείου σημαίνει αύξηση της λειτουργικότητας και βελτιωμένη εργονομία του χώρου, για να δημιουργήσουμε το περιβάλλον εκείνο στο οποίο εμείς και οι συνεργάτες μας θα μπορούμε να εργαζόμαστε με άνεση!

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.