Ηλεκτρολογικά στο σπίτι και ηλεκτρολογική ανακαίνιση 6 tips

Ηλεκτρολογικά και ανακαίνιση: Οδηγός για μια σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση στην φάση της ανακαίνισης του σπιτιού σας .

ηλεκτρολογικά Ηλεκτρολογική Ανακαίνιση Greenbuilding

Video

Greenbuilding

Ηλεκτρολογικά

Όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε ανακαίνιση στο χώρο μας χρειάζεται να έχουμε στο νου μας ότι είναι απαραίτητος ο έλεγχος και η ανακαίνιση στα ηλεκτρολογικά του σπιτιού μας. Όταν λέμε ηλεκτρολογικά αναφερόμαστε σε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, από τον ηλεκτρολογικό πίνακα και τις πρίζες έως την καλωδίωση και τη γείωση. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ότι θα ανακαινίσουμε τα μια ηλεκτρολογική ανακαίνιση;

Αυτό που χρειάζεται αρχικά να κάνετε και αφού έχετε καταλήξει στον ηλεκτρολόγο με τον οποίο θα συνεργαστείτε, είναι να συναντηθείτε μαζί του και να συζητήσετε για τις ανάγκες του χώρου σας και στη συνέχεια να σας παραδώσει μια σχετική ηλεκτρολογική μελέτη. Πολλές φορές ένας ειδικός μπορεί να μας προτείνει λύσεις που εμείς δεν είχαμε φανταστεί, γλιτώνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο από περιττό κόπο και έξοδα.

Ποιες εργασίες χρειάζεται να γίνουν για την ηλεκτρολογική ανακαίνιση του σπιτιού μας; Μια από τις πρώτες απαραίτητες εργασίες είναι η συντήρηση και οι επιδιορθώσεις στην υπάρχουσα ηλεκτρολογική εγκατάσταση (καλώδια κτλ.) ή η αποξήλωσή της και η εγκατάσταση νέας, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του χώρου (π.χ. παλαιότητα). Επίσης, η ύπαρξη γείωσης χρειάζεται οπωσδήποτε να ελεγχθεί, καθώς δεν είναι σπάνια η απουσία της.

ηλεκτρολογικά GreenbuildingΣτη συνέχεια, ακολουθεί ο έλεγχος και η αντικατάσταση, αν αυτή κρίνεται απαραίτητη (π.χ. σε παλιές κατοικίες), του ηλεκτρολογικού πίνακα τόσο του σπιτιού όσο και του κλιμακοστασίου μας όπως και η εγκατάσταση ρελέ διαφυγής έντασης στο σπίτι.

Το επόμενο βήμα είναι η αλλαγή των παλιών διακοπτών και των πριζών (τηλεόρασης, τηλεφώνου κτλ.) με νέους. Καθώς οι ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα διαρκώς αυξάνονται (ίντερνετ, συναγερμός κ.ά.) αυξάνονται και οι ανάγκες σε πρίζες και διακόπτες. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, ο ηλεκτρολόγος σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση νέων πριζών και διακοπτών στους χώρους του σπιτιού ώστε να καλύπτονται οι ξεχωριστές ανάγκες σε κάθε δωμάτιο.

Η τοποθέτηση των ηλεκτρικών συσκευών και των φωτιστικών στους χώρους του σπιτιού έρχεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ανακαίνισης. Ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κρυφός φωτισμός είναι μερικές από τις εργασίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το στάδιο.

 


Διαβάστε όλο το άρθρο μας και δείτε το video για την Ανακαίνιση των Ηλεκτρολογικών του σπιτιου.  Αφήστε τα σχόλια και τις ερωτήσεις στο κάτω μέρος της σελίδας.


Ηλεκτρολογική Ανακαίνιση 6 tips

Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε σε μια ηλεκτρολογική ανακαίνιση,  είναι να έχετε άριστη την ηλεκτρική καλωδίωση. Ενώ σχεδιάζετε, μην ξεχάσετε να εξετάσετε τις λεπτομέρειες που θα κρατήσουν τα οικιακά και τα ηλεκτρονικά σας ασφαλή και θα προσθέσουν ευκολία και άνεση στην καθημερινή σας ζωή.

  1. Τα LED μπορούν να κάνουν μεγάλη αλλαγή στον φωτισμό. Τα LED είναι μια τεράστια βελτίωση του φωτισμού, μιας και παράγουν εντονότερο φως με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος από τους κανονικούς λαμπτήρες. Η τιμή του φωτισμού LED έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει επίσης μεγάλη επιλογή σε φωτιστικά και αποχρώσεις.
  2. Ξεκινώντας την ηλεκτρολογική ανακαίνιση είναι καλό μαζέψετε όλα τα καλώδια της τηλεόρασης τα καλώδια ήχου, DVD Player, κλπ., που μπορεί να είναι σκορπισμένα;  Αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο αντιαισθητική είναι επικίνδυνη. Ένα αδειούχος ηλεκτρολόγος μπορεί να προσθέσει επιπλέον πρίζες σε κυκλώματα προστατευμένα από υπέρταση αλλά και και να μαζέψει σκορπισμένα καλώδια από τον τοίχο.
  3. Βεβαιωθείτε ότι θα μπουν όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας για προστασία από ηλεκτροπληξία.
  4. Πολλές φορές μέσα στα χρόνια έχουν προστεθεί γραμμές, με ελλειπή ή και καθόλου γείωση. Η γείωση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
  5. Αντικαταστήστε τις φθαρμένες καλωδιώσεις.
  6. Αναβαθμίστε τον ηλεκτρικό πινάκα

Ηλεκτρολογική Ανακαίνιση Κόστος

Μια βασική ηλεκτρολογική ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα 60-80 τετραγωνικών μπορεί να ξεκινήσει από 600-700€.  Το κόστος αυτό μπορεί να ξεπεράσει τις 2,000€ αν πρέπει να αλλάξουν όλα τα καλώδια, πινάκας, τρίγωνο γείωσης, νέες γραμμές διακόπτες και πρίζες. Μιας και η ηλεκτρολογική ανακίνηση είναι σημαντική για την ασφάλεια των ενοίκων καλό είναι να γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία. Το κόστος μια ηλεκτρολογικής ανακίνησης από πιστοποιημένα συνεργεία δεν μπορεί ποτέ να είναι χαμηλό. Μην κάνετε εκπτώσεις στην ασφάλεια με συνεργεία που τα κάνουν όλα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι είναι απαραίτητο να εκδοθεί το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, το οποίο πιστοποιεί την ορθή λειτουργία της ηλεκτρικής εγκατάστασης του κτιρίου και είναι απαραίτητο για την αλλαγή ονόματος και σύνδεση με νέο παροχή σε περιπτώσεις μίσθωσης ακινήτου αλλά και για την ηλεκτροδότηση νέας οικοδομής. Το πιστοποιητικό - Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 κατατίθεται στο ΔΕΔΔΗΕ οποίος και εγκρίνει την όλη διαδικασία

 

Θέλετε να ανακαινίστε το σπίτι;

Αφήστε τα στοιχεία σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.