Προστασία από την κακοκαιρία σήμερα

Προστασία από την κακοκαιρία

Video

Greenbuilding

Προστασία από την κακοκαιρία : Πρακτικές συμβουλές για να προστατευτείτε από το κρύο. Θα δούμε τις εργασίες και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από την κακοκαιρία. Απλές συμβουλές, γρήγορες λύσεις της τελευταίας στιγμής με τις οποίες μπορείτε να προστατέψετε το δικό σας σπίτι.


Διαβάστε όλο το άρθρο μας και δείτε το video για την Προστασία από την κακοκαιρία. Στην συνέχεια κάντε εγγραφή στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν τις κατασκευές, την ενέργεια και το σπίτι.


 

Προστασία από την κακοκαιρία

Πάμε λοιπόν να δούμε 8 χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα προστατεύσουμε το σπίτι μας από μια κακοκαιρία τον χειμώνα ή όποτε άλλοτε έρθει.

1. Συντήρηση στον λέβητα

Θα πρέπει να έχετε κάνει συντήρηση στον λέβητα. Κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται συντήρηση αλλά ειδικά αυτές τις στιγμές καλέστε το συντηρητή σας να έρθει να ελέγξει το σύστημα θέρμανσης. Να ελέγξει το σύστημα του καυστήρα και να βεβαιωθεί ότι το σύστημα δουλεύει σωστά. Η συντήρηση στο σύστημα θέρμανσης πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο – αυτό που όμως λέμε τώρα, είναι βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης δουλεύει. Φωνάξτε το συντηρητή/καυστηρατζή σας.

2. Δεξαμενή πετρελαίου

Πρέπει να ελέγξουμε τη δεξαμενή πετρελαίου. Πρέπει να δούμε αν μέσα υπάρχει πετρέλαιο. Δεν μπορεί να περιμένουμε μία κακοκαιρία και να έχουμε άδεια δεξαμενή από πετρέλαιο. Ανοίγουμε την θυρίδα, παίρνουμε το μέτρο και μετράμε πόσα λίτρα έχει μέσα η δεξαμενή. Δεν αφήνουμε τη δεξαμενή ποτέ άδεια.

Θα πρέπει να προσέξουμε και να έχουμε υπόψη μας ότι η σωλήνα του πετρελαίου που τροφοδοτεί τον καυστήρα, συνήθως έχει μια απόσταση από τον πάτο της δεξαμενής. Μπορεί να υπάρχουν 10 και 15 πόντοι οι οποίοι να είναι ανεκμετάλλευτοι και να μην μπορούμε να τους δώσουμε για τροφοδοσία στο λέβητα. Πρέπει να το γνωρίζετε και να μην το υπολογίζετε στα ωφέλιμα λίτρα της δεξαμενής. Πρακτικά αυτό το πετρέλαιο δεν θα καταναλωθεί ποτέ.

 

📲Δες τις Υπηρεσίες μας🤏

 

3. Παντζούρια & προστασία από την κακοκαιρία

Κλείνουμε τα παντζούρια από τα κουφώματα αυτές τις μέρες. Και η πιο μικρή βοήθεια μετράει. Μπορούμε να κλείσουμε το παντζούρι -αν έχουμε κάποιες βαριές κουρτίνες τις κλείνουμε γιατί βοηθάνε από το να χαθεί η θερμότητα μέσα στο σπίτι.

4. Καλύμματα καλοριφέρ

Τις μέρες αυτές που έχει κακοκαιρία καλό είναι να βγάλουμε τα ξύλινα καταλύματα από τα καλοριφέρ. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου καλύμματα πάνω από τα καλοριφέρ. Τώρα όμως τα βγάζουμε για να ελευθερώσουμε το σώμα του καλοριφέρ έτσι ώστε να μπορεί να δουλέψει καλύτερα και να αποδώσει την θερμότητα μέσα στο σπίτι.

 

5. Πυρανίχνευση

Αν το σπίτι έχει τζάκι ή κάποια ανοιχτή εστία καύσης καλό είναι να υπάρχει και ένα σύστημα πυρανίχνευσης. Γρήγορα μπορούμε να κάνουμε ένα τσεκ στην πυρανίχνευση και να δούμε αν δουλεύει σωστά. Ο πυρανιχνευτής θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι σε αρκετά δωμάτια, μιας και ειναι ένα πολύ μεγάλο μέτρο προστασίας για την ασφάλεια. Αν ανάψουμε ένα μικρό κεράκι η κάπνα που θα βγάλει θα πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα τον  ανιχνευτή (ένας γρήγορος τρόπος για να δούμε αν δουλεύει).

6. Αλλάξτε δωμάτιο

Αν έχουμε κάποιο δωμάτιο το οποίο είναι με βορινό προσανατολισμό, μπορούμε να φύγουμε από αυτό το δωμάτιο και θα πάμε σε ένα άλλο δωμάτιο το οποίο να είναι πιο ζεστό. Για παράδειγμα ένα δωμάτιο το οποίο μπορεί να ακουμπάει σε γειτονική κατοικία.

7. Κάλυμμα στην εξώπορτα

Ένα άλλο γρήγορο tip για προστασία από την κακοκαιρία πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμποδίσουμε τον αέρα που μπαίνει μέσα από τις πόρτες. Κλείνουμε τις χαραμάδες από κουφώματα και εξώπορτα όπως μπορούμε.

8. Φακός

Φωτισμός μέσα στο σπίτι. Σε μια μια διακοπή ρεύματος θα πρέπει να έχετε ομαλή πρόσβαση και να μπορείτε να  μετακινηθείτε μέσα στο σπίτι χωρίς ηλεκτρικό. Μην ξεχνάμε πολλές φορές με την κακοκαιρία έχουμε και διακοπές ρεύματος - ένας φακός πάντα χρήσιμος.

Κάντε share αυτό το άρθρο για να τον δουν φίλοι σας για να το δει πολύς κόσμος για να ενημερωθεί. Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει για το πώς μπορεί να προστατέψει το σπίτι του τις τελευταίες στιγμές από την κακοκαιρία η οποία έρχεται.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.