Θωρακίστε ενεργειακά το σπίτι σας τον φετινό χειμώνα

Έχετε κάποιο διαμέρισμα ή μονοκατοικία και θέλετε να μάθετε πως θα το αναβαθμίσετε ενεργειακά;  Ο Μηχανολόγος Μηχανικός της GreenBuilding κος. Διονύσης Κοκκολιάς μιλάει στο Onetv για την ενεργειακή αναβάθμιση στο σπίτι. Μάθετε τους σημαντικότερους παράγοντες που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν να επενδύσετε στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας.

ενεργειακή αναβάθμιση στο σπίτι

Video

Greenbuilding

Ενεργειακή αναβάθμιση στο σπίτι Video

Ενεργειακή αναβάθμιση στο σπίτι

Καλεσμένος της κας. Λάσκαρη στην εκπομπή Ανάπτυξη του Onetv ο κ. Διονύσης Κοκκολιάς απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την θέρμανση, την θερμομόνωση ενός σπιτιού και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο video γίνεται λεπτομερής αναφορά και περιγραφή για εργασίες που μπορούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι και να γινουν σε λίγες ήμερες ακόμα και πριν τον φετινό χειμώνα.

 

Μιλάμε για :

  • Την εγκατάσταση ενός συστήματος φυσικού αερίου και την αποδέσμευση από το πετρέλαιο θέρμανσης. Η εγκατάσταση αυτή μπορεί να γίνει άμεσα και να ολοκληρωθεί σε 1 με δυο μήνες από την έναρξη με την μελέτη φυσικού αερίου μέχρι την παράδοση και θέση σε λειτουργία.
  • Το τι γίνεται σε περίπτωση που δεν περνάει φυσικό αέριο μπροστά από το σπίτι. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να μαζευτούν 2-3 ένοικοι ή και διαχειριστές σε πολυκατοικίες έτσι ώστε να γίνει δωρεάν εγκατάσταση.
  • Την ατομική θέρμανση με φυσικό αέριο. Δηλαδή για ατομικούς λέβητες για αυτονομία στην θέρμανση με κόστος από 3,000€.
  • Ατομικοί λέβητες για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης την στιγμή που το χρειάζεται ο καταναλωτής.
  • Ταράτσες κρύο τον χειμώνα ζεστή το καλοκαίρι. Συνηθισμένο πρόβλημα σε πάρα πολλά Ελληνικά. Η θερμομόνωση σε ταράτσες και τοίχους μπορεί να δώσει λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες.
  • Ενημέρωση για τα υλικά της θερμομόνωσης είναι ο πετροβάμβακας, πολυστερίνη εξηλασμένη και διογκωμένη. Δείγματα από δουλειές για εξωτερική θερμομόνωση σε ταράτσες – δώματα, πυλωτές και τοιχοποιίες.
  • Το κόστος για μια σωστή εργασία θερμομόνωσης ξεκινάει από τα 50€ και μπορεί να φτάσει έως και τα 60€ ανά τετραγωνικό μετρό.
  • Τα διπλά τζάμια και τα ενεργειακά κουφώματα που με κόστος 350€ ανά τετραγωνικό μετρό. Μια σύντομη ενημέρωση γιατί προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.