Ανάκληση ενεργειακού πιστοποιητικού 3 λόγοι

ανάκληση ενεργειακού πιστοποιητικού

Video

Greenbuilding

Ανάκληση ενεργειακού πιστοποιητικού : Θα δούμε πότε και γιατί γίνεται η διαδικασία ανάκλησης του ΠΕΑ ή αλλιώς ενεργειακού πιστοποιητικού.


Διαβάστε όλο το άρθρο μας και δείτε το video για την ανάκληση ενεργειακού πιστοποιητικού. Στην συνέχεια κάντε εγγραφή στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν τις κατασκευές, την ενέργεια και το σπίτι.


Υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να γίνει ανάκληση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης. Αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο και τις περισσότερες φορές γίνεται γιατί θα λυθούν κάποια λάθη. Αν έχουν μπει κάποια λάθος στοιχεία εκ παραδρομής όπως διεύθυνση του ακίνητου οδός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας λάθος φωτογραφία.

Μπορεί να έχει γίνει κάποια λάθος καταχώρηση ως προς την χρήση του ακίνητου, κατοικία – γραφείο – κατάστημα κλπ. Αυτοί είναι και οι πιο πιθανοί λόγοι που να χρειαστεί ανάκληση του ενεργειακού πιστοποιητικού. Γίνεται η σχετική αίτηση από τον μηχανικό που έχει εκδώσει το ΠΕΑ και σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία.

 

📲Δες τις Υπηρεσίες μας🤏

 

Ένα ακίνητο μπορεί να έχει μόνο ένα ενεργειακό πιστοποιητικό. Απαγορεύεται να υπάρχουν για το ίδιο ακίνητο δυο ενεργειακά π[πιστοποιητικά. Σε περίπτωση που εκδοθεί 2ο θα πρέπει να ακυρωθεί το 1ο ακολουθώντας την σχετική διαδικασία που ορίζει το Υπουργείο.

 

Ανάκληση ενεργειακού πιστοποιητικού και Εξοικονομώ

Όμως τώρα το 2020-2021 και συγκεκριμένα για το Εξοικονομώ Αυτονομώ έχει προκύψει μεγάλη απαίτηση και  ανάγκη για ανάκληση του ΠΕΑ. Όπως είπαμε κάθε ακίνητο μπορεί να έχει μόνο ένα πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης το οποίο κρατάει για 10 χρόνια.

Για να ενταχθεί κάποιο ακίνητο στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης Εξοικονομώ Αυτονομώ θα πρέπει να έχει ΠΕΑ με ενεργειακή κατηγορία Γ ή χαμηλότερη , το οποίο να έχει εκδοθεί μετά το 2017. Αν την μελέτη για το Εξοικονομώ την έχει κάνει κάποιος άλλος Μηχανικός, θα χρειαστεί να εκδοθεί νέο ενεργειακό πιστοποιητικό πάνω στο οποίο θα βασιστεί όλο το έργο.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να βγει ένα νέο πιστοποιητικό και θα πρέπει να γίνει ανάκληση του παλιού ενεργειακού πιστοποιητικού. Όπως είπαμε εάν έχει βγει άλλο ενεργειακό πιστοποιητικό από άλλον επιθεωρητή και σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις και την νομοθεσία θα πρέπει:

  • Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να συμπληρώσει μία υπεύθυνη δήλωση που να εξηγεί τον λόγο της ανάκλησης στη συγκεκριμένη περίπτωση: για το πρόγραμμα εξοικονομώ αυτονομώ, αλλαγή διεύθυνσης  ή κάποιο άλλο λόγο
  • Με την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ο επιθεωρητής ή η Εταιρεία που έχει βγάλει το παλαιότερο ενεργειακό πιστοποιητικό μπορεί να κάνει την ανάκληση του ενεργειακού πιστοποιητικού.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.