Η θέρμανση με κλιματιστικά ως λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης.

Τα κλιματιστικά τα έχουμε όλοι συνδέσει στο μυαλό μας με το καλοκαίρι, τον καύσωνα και την ψύξη του χώρου μας. Τι γίνεται όμως όσον αφορά στο χειμώνα και στη θέρμανση με κλιματιστικά ;

Θέρμανση με κλιματιστικά.

Η θέρμανση με κλιματιστικά είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια των καταναλωτών να βρουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης καθώς η τιμή του πετρελαίου είναι ακόμα και απαγορευτική σε ορισμένες περιπτώσεις.

  • Η θέρμανση με κλιματιστικά αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την θέρμανση του σπιτιού, ιδιαίτερα σε μικρότερα σπίτια αφού μπορούν να θερμάνουν το χώρο γρήγορα και αποδοτικά.
  • Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι το κόστος χρήσης των κλιματιστικών επιβαρύνει ξεχωριστά τον κάθε καταναλωτή και όχι ολόκληρη την πολυκατοικία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κάθε ιδιοκτήτη να αποφασίζει μόνος του για τη θέρμανση του χώρου του.
  • Το κόστος τοποθέτησης και συντήρησης των κλιματιστικών είναι χαμηλότερο από τις άλλες μεθόδους θέρμανσης, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το κλιματιστικό είτε υπάρχει ήδη είτε επιλέγεται ως αναγκαστική μέθοδος δροσισμού το καλοκαίρι. Επίσης, δε συναντάμε απώλειες στη θερμότητα όπως συμβαίνει συχνά με τους λέβητες και τους καυστήρες, λόγω κακής συντήρησης.
  • Τα κλιματιστικά inverter αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για θέρμανση με κλιματιστικά αφού εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καθώς καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια κατά τη λειτουργία τους με το συντελεστή απόδοσής τους να πλησιάζει σε αρκετές περιπτώσεις το 4. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε κιλοβατώρα (kwh) που καταναλώνουμε ζεσταινόμαστε με τετραπλάσια θερμική ενέργεια.
  • Τέλος, η θέρμανση με κλιματιστικά μας δίνει πλήρη αυτονομία καθώς μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο χώρο του σπιτιού επιθυμούμε να θερμάνουμε. Έτσι λοιπόν μπορούμε να ζεσταίνουμε ξεχωριστά το υπνοδωμάτιό μας για παράδειγμα, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνουμε άσκοπα ενέργεια για το υπόλοιπο σπίτι. Επίσης, ο ρόλος των κλιματιστικών μπορεί να είναι και συμπληρωματικός της κύριας θέρμανσης, ειδικά για τους μεγάλους χώρους, εξασφαλίζοντάς μας με αυτό τον τρόπο ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Θέρμανση με κλιματιστικά κατά

Όπως και να έχει τα κλιματιστικά προσφέρουν μια λύση για θέρμανση χωρίς όμως να αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για θέρμανση του σπιτιού.

  • Τα κλιματιστικά ζεσταίνουν τον αέρα και όχι τον τοίχο τα σώματα τα αντικείμενα. Σαν αποτέλεσμα πολλές φόρες μπορεί να ζεσταίνεστε στο κεφάλι ή το σώμα και τα πόδια σας να είναι κρύα.
  • Σε χαμηλές θερμοκρασίες τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν σωστά.
  • Επίσης έχουν την τάση να ξεραίνουν τον χώρο.
  • Μόλις κλείσετε το κλιματιστικό το δωμάτιο παγώνει αμέσως.

Τα κλιματιστικά είναι μια καλή λύση για τοπική θέρμανση. Ένα κάλο κλιματιστικό είναι χρήσιμο για την γρήγορη θέρμανση ενός δωματίου. Φυσικά, θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι για την απόδοση του κλιματιστικού μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η σωστή τοποθέτησή του. Για αυτό είναι χρήσιμο να απευθύνεστε στους ειδικούς πριν προχωρήσετε σε αυτή την κίνηση, ώστε να εξασφαλίσετε τα μέγιστα αποτελέσματα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ζητήστε βοήθεια στο πρόβλημα

Που έχετε στην θέρμανση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.