Ελληνικοί Πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου

Πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου

Νέα και Άρθρα για την Ενέργεια

Greenbuilding

Πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου - Πώς να σώσετε χρήματα από το λογαριασμό σας στην ενέργεια. Πώς να κάνετε την καλύτερη συμφωνία.

Πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μειώσετε τους λογαριασμούς σας σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα είναι να κάνετε μία καλή συμφωνία με τον πάροχο ενέργειας εξαρχής. Παρακάτω, σας αναλύουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε την καλύτερη συμφωνία για εσάς. Διότι μία καλή συμφωνία με τον σωστό πάροχο ενέργειας, μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ ετησίως. Οι πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου είναι πολλοί και τα προγράμματα όλο και ανανεώνονται.

Όσα περισσότερα γνωρίζετε για τις ανάγκες σας σε φυσικό αέριο ή / και ηλεκτρικό ρεύμα, τόσο ευκολότερα θα βρείτε τον σωστό πάροχο. Στη συνέχεια θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά τους παρόχους, παραγωγούς, τιμολογιακή πολιτική, tips και μυστικά για την αγορά καθώς επίσης και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε σε περίπτωση που επιθυμείτε την αλλαγή παρόχου.

Πάροχοι ΔΕΔΔΗΕ & ΕΔΑ

Για να γίνει η αλλαγή παρόχου πολλές φορες υπάρχουν τεχνικά προαπαιτούμενα που θα πρέπει να είναι σε ισχύ ή θα πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα.

Έτσι για να γίνει σύνδεση με πάροχο φυσικού αερίου θα πρέπει να υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη φυσικού αερίου και εγκατάσταση φυσικού αερίου. Με αυτόν το τρόπο επιτυγχάνεται και διασφαλίζεται μια σωστή εγκατάσταση μιας και θα φέρει την έγκριση της εταιρείας διανομής αερίου.

Για σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα προφανώς θα πρέπει να υπάρχει οικοδομική άδεια η οποία έχει ολοκληρωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει τακτοποίηση αυθαιρέτου και να έχει εκδοθεί η σχετική βεβαίωση 4495. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει και να είναι σε ισχύ πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου που θα πιστοποιεί την καλή κατάσταση της εγκατάστασης.

Οι Πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου δεν φέρουν τον ρόλο του ελεγκτή. Τον ρόλο αυτό τον έχει η ΔΕΔΔΗΕ, οι πολεοδομίες και οι εταιρείες διανομής αερίου.

Πάροχοι φυσικού αερίου

Συγκρίνοντας τις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.

Οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος σήμερα αναζήτησης συμφωνιών σε ενεργειακά θέματα. Συνήθως, παρουσιάζουν μία ενδεικτική σειρά διαθέσιμων συμβολαίων με βάση την τιμή, αλλά όχι ολόκληρη τη γκάμα τους. Υπάρχει περίπτωση να βρείτε μία προσφορά που είναι αποκλειστικά σε μία ιστοσελίδα ή είναι διαθέσιμη εάν επικοινωνήσετε απευθείας με τον προμηθευτή. Σε άλλες περιπτώσεις, ιστοσελίδες σας δείχνουν λεπτομερώς ενδεικτικές προσφορές που μπορούν να σας πουλήσουν ή απλά προσφορές από τις μεγαλύτερες μόνο εταιρείες του χώρου. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι σας παρέχονται πληροφορίες για όλες τις διαθέσιμες προσφορές.
Οι Πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου προσφέρουν πλέον διπλά. Εάν επιθυμείτε τον ίδιο πάροχο για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, μία συμφωνία διπλού καυσίμου τις περισσότερες φορές λειτουργεί φθηνότερα από την αγορά των δύο διαφορετικών πηγών ενέργειας χωριστά.

Ενέργεια - Κίνητρα Σταθερά και μεταβλητά τιμολόγια ενέργειας

Πολλοί πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου προχωρούν σε γενναίες ανταμοιβές εάν επιλέξει κάποιος τη μετάβασή του σε αυτούς από κάποιον άλλον ανταγωνιστή. Εάν σκέφτεστε να μεταβείτε σε κάποιον άλλον πάροχο με αυτόν τον τρόπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει καλά την τιμή του συμβολαίου που υπογράφετε και εάν είναι φθηνότερη η συμφωνία με το νέο προμηθευτή. Πώς συγκρίνεται η τιμή αυτή στην αγορά ενέργειας εάν συνυπολογίσουμε την ύπαρξη τυχόν κινήτρων από άλλους παρόχους σε περίπτωση που υπογράψετε κάποιο συμβόλαιο προκαθορισμένης διάρκειας. Ελέγξτε εάν υπάρχουν τυχόν τέλη εξόδου σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε την αλλαγή και σταθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου.

Οι ενεργειακές συμφωνίες έρχονται σε δύο βασικούς τύπους : α) Σταθερές ή β) Μεταβλητές. Αυτό που θα σας κάνει να επιλέξετε τελικά είναι η βεβαιότητα που επιθυμείτε στην τιμή που πληρώνετε ή πόσο συχνά θέλετε αυτή να αλλάζει. Τα μεταβλητά τιμολόγια έχουν την ιδιαιτερότητα να αλλάζουν κάθε φορά που ο πάροχος αλλάζει τις τιμές. Έτσι το προεπιλεγμένο τιμολόγιο του παρόχου σας, θα είναι συχνά μία μεταβλητή συμφωνία. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το προεπιλεγμένο τιμολόγιο με τον πάροχο ενέργειας, υπόκεινται σε ανώτατο όριο τιμών. Το όριο αυτό, αφορά τη χρέωση για κάθε μονάδα ενέργειας που καταναλώνεται και όχι ένα πλαφόν στο συνολικό σας λογαριασμό.

Τα σταθερά τιμολόγια από την άλλη πλευρά, ορίζουν εξ αρχής το ποσό που πληρώνετε για κάθε μονάδα ενέργειας που χρησιμοποιείτε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ( για παράδειγμα 1 ή 2 έτη ). Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζετε ότι η τιμή που πληρώνετε δεν θα αυξηθεί στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της σύμβασής σας. Έτσι, δεν θα επηρεαστείτε σε περίπτωση αύξησης τιμών που μπορει να κανοθν οι πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και δεν θα ωφεληθείτε σε περίπτωση που οι τιμές του παρόχου ενέργειας μειωθούν.

Οι πλέον φθηνότερες προσφορές στην αγορά, τείνουν να γίνουν ένα μείγμα σταθερών και μεταβλητών συμβολαίων. Βέβαια πριν από λίγο καιρό, οι σταθερές μονοετείς συμφωνίες ήταν εκείνες που κυριαρχούσαν στην αγορά. Χρέωση δηλαδή σταθερής τιμής της κιλοβατώρας αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος καθόλη τη διάρκεια του συμβολαίου. Οι επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να προσελκύσουν πελάτες και να διευρύνουν τα μερίδιά τους στην αγορά για αυτό και τα πακέτα αυτά που προσφέρουν είναι ελκυστικά. Με τις μεταβλητές συμφωνίες υπάρχει ο κίνδυνος οι εταιρείες να αλλάξουν τις τιμές, εάν για παράδειγμα αυξηθεί η τιμή της χονδρικής ενέργειας. Έτσι, η φθηνή συμφωνία που υπογράψατε το καλοκαίρι για παράδειγμα μπορεί να γίνει ακριβή το χειμώνα.

Τέλη εξόδου

Πριν αλλάξτε τον πάροχο στην ενέργεια, ελέγξτε τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγής σας. Εάν θέλετε να αφήσετε ένα συμβόλαιο προκαθορισμένης διάρκειας πριν από το τέλος της σύμβασης, μπορεί να χρειαστεί να καταβάλλετε ένα τέλος εξόδου. Βέβαια δεν έχουν όλες οι σταθερές προσφορές τέλη εξόδου. Επιλέξτε ένα συμβόλαιο από αυτά και εάν οι τιμές ανέβουν θα είστε προστατευμένοι, ενώ εάν κατέβουν μπορείτε να αλλάξετε πάροχο χωρίς κόστος. Επιπλέον, δεν πληρώνετε τέλος εξόδου εάν μετακομίζετε και αλλάζετε απλά διεύθυνση, αλλά διατηρείτε τον ίδιο πάροχο. Τέλος, εάν επιθυμείτε να αλλάξετε συμβόλαιο αλλά να παραμείνετε στον ίδιο πάροχο, μπορείτε να απαλλαγείτε από το τέλος εξόδου, αρκεί να το επιδιώξετε.

Ενέργεια και Ελληνική αγορά

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα, έπειτα και από την απελευθέρωση της αγοράς στο φυσικό αέριο, υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές για όσους επιθυμούν να μειώσουν τα πάγια έξοδά τους σε λογαριασμούς ενέργειας για το σπίτι τους. Το σημαντικότερο βέβαια είναι όπως έχουμε προαναφέρει ο ίδιος ο καταναλωτής να ξέρει τις ανάγκες του και να ψάξει να βρει το προϊόν στην αγορά που ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτές. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες ενέργειας έχουν ξεφύγει πλέον από τον κλασικό ανταγωνισμό στο κόστος της ενέργειας. Στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην αγορά και να προσελκύσουν νέους καταναλωτές, προσφέρουν και άλλες παροχές που συνδυαστικά μπορεί να αποτελέσουν αρκετά ενδιαφέρουσες επιλογές.

Εμείς, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι της σωστής και επιτυχημένης έρευνας αγοράς, παρουσιάζοντας τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

Πάροχοι ρεύματος

Πάροχοι ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Η κατάσταση στην αγορά της ενέργειας, χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη των ανταγωνιστών της ΔΕΗ και των πρώτων παρόχων φυσικού αερίου. Αυτοί διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες : α) Των παραγωγων, που παράγουν οι ίδιοι ηλεκτρικό ρεύμα π.χ ELPEDISON, Protergia και ΗΡΩΝ και β) οι εταιρείες που δεν διαθέτουν δικές τους μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και είναι μεταπωλητές ρεύματος / ενέργειας, όπως για παράδειγμα η NRG, Volterra, η Watt&Volt κλπ. Και οι δύο κατηγορίες παρόχων, εγγυώνται ρεύμα σε χαμηλότερες τιμές από εκείνες της ΔΕΗ.

 1. ELPEDISON.
  Η ELPEDISON, εισήλθε στην ελληνική αγορά ενέργειας το 2005 με το πρώτο της εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησε πέντε χρόνια αργότερα και δεύτερο εργοστάσιο στη Βοιωτία. Στα σημαντικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η ELPEDISON ως εναλλακτικός πάροχος ενέργειας, εντάσσονται σημαντικές εκπτώσεις όσον αφορά τον κύριο πάροχο και τους υπόλοιπους εναλλακτικούς παίκτες στα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Επίσης, παρουσιάζει σημαντικές εκπτώσεις στους συνεπείς πελάτες.
 2. Protergia
  Ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί 100% θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος. Διαθέτει σημαντικό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο, προσφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, επιδιώκοντας να προσφέρει ανταγωνιστικό προϊόν και αξιόπιστες υπηρεσίες.
 3. nrg
  Οι βασικοί στόχοι της nrg, που ανήκει στον όμιλο της Motor Oil είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών σε ανταγωνιστικές τιμές. Η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά ενέργειας το 2012 και σήμερα, με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο εταιρικών πελατών αλλά και με μερίδιο αγοράς στους οικιακούς καταναλωτές η εταιρεία παρουσιάζει μία αξιόλογη πορεία.
 4. ΔΕΗ
  Βέβαια, πολύ σημαντικό ρόλο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας διαδραματίζει και η ΔΕΗ, η οποία παραμένει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και κατορθώνει να διατηρεί την καλή της φήμη μεταξύ των Ελλήνων καταναλωτών. Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν τω μεταξύ να περιορίσει το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ έως το 2020 θα επιφέρει επιπλέον μειώσεις στο κόστος χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές.
 5. ΗΡΩΝ
  Με την απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου από την 1/1/2018 η εταιρεία ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική Ανώνυμη Εταιρεία, εισέρχεται και στην προμήθεια φυσικού αερίου σε οικιακούς χρήστες. Διαθέτει δύο ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες και δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του oμίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του ομίλου ENGIE.
 6. Volton
  Η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε., είναι μία Ελληνική Εταιρεία η οποία εισέρχεται στο χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην eλληνική αγορά. Προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες που εκπληρώνουν τις ολοένα αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών, φιλοδοξεί να γίνει μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου.
 7. WATT + VOLT
  Η WATT+VOLT δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και στην προμήθεια φυσικού αερίου. Δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το 2011, προμηθεύοντας ηλεκτρικό ρεύμα σε οικιακούς καταναλωτές, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλη την επικράτεια.
 8. VOLTERRA
  Η VOLTERRA A.E. δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής, της εμπορίας και της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά της Ελλάδας. Στον τομέα της παραγωγής, η εταιρία διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αδειοδοτούμενων έργων, που αφορούν όλα μονάδες από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
 9. ZeniΘ
  Η ZeniΘ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000 με κύρια δραστηριότητα την προμήθεια και πώληση φυσικού αερίου & ηλεκτρικής ενέργειας. Προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτήρια. Μοναδικός μέτοχος της ΖενίΘ είναι από το 2018 η Eni, ιταλική πολυεθνική και ένας από τους κορυφαίους στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
 10. Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας
  Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας διατηρεί τον ρόλο του προμηθευτή αερίου στους καταναλωτές (στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν.4001/2011 σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου) και προσφέρει λύσεις σε κάθε ενεργειακή ανάγκη. Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία, στην οποία συμμετέχει η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) σε ποσοστό 100%. Σήμερα το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρείας Ενέργειας προσφέρει και ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΡΑΕ

Ενημερώσου για τις υπηρεσίες μας

Βεβαίωση μηχανικού Νόμου 4495/2017

•Με το Νόμο 4495/2017 είναι υποχρεωτική η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και η βεβαίωση από τον αρμόδιο μηχανικό που αφορά την νομιμότητα κτιρίου ή οικοπέδου που μεταβιβάζεται.
•Με την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και τη βεβαίωση μηχανικού πιστοποιείται ότι στο ακίνητο δεν υπάρχει κτίσμα ή στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ” υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας, καθώς και ότι δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μελέτη φυσικού αερίου για μια σωστή εγκατάσταση με απόδοση

•Η μελέτη βασίζεται στην νομοθεσία και τους κανονισμούς του φυσικού αερίου.
•Οι μελετητές μας θα προτείνουν την βέλτιστη συσκευή φυσικού αερίου λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες.
•Εμείς στην Greenbuilding εκτός εκτός από τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία θα μελετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε για εσάς το νέο σας σύστημα θέρμανσης με αέριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.