Αλλαγή ονόματος ΔΕΗ για την ενοικίαση & αλλαγή ιδιοκτήτη

αλλαγή ονόματος ΔΕΗ Greenbuilding

ΔΕΗ και αλλαγή του ονόματος μετά την ενοικίαση : Μάθετε γιατί χρειάζεται η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ στην ενοικίαση. 

Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ, είναι επίκαιρη όσο ποτέ με την εποχή των ενοικιάσεων στο φουλ της. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως και τι είναι απαραίτητο για να γίνει σωστά η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ , έτσι ώστε ο λογαριασμός του ηλεκτρικού να έρχεται στον ενοικιαστή του διαμερίσματος. Με τον τρόπο αυτό τα κόστη που επιβαρύνουν την ενοικίαση του ακίνητου είναι βάση πλέον μέρος της συμβατικής υποχρέωσης του ενοικιαστή.

Είναι πολύ σχηματικό να γίνει η αλλαγή του ονόματος και να μην παραμείνει ο λογαριασμός στο όνομα του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις όπου ενοικιαστές δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα τα χρέη να βαρύνουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Για να μην έχετε λοιπόν επιπλέον επιβαρύνσεις διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να μεταφέρετε τον λογαριασμό στο όνομα του ενοικιαστή.

Διαδικασία και δικαιολογητικά αλλαγής ονόματος.

  • Πρώτα από όλα για να γίνει η αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ  και εν συνεχεία στο λογαριασμό, είναι απαραίτητο να προσκομιστεί το επικυρωμένο από την εφορία - TAXISNET μισθωτήριο συμβόλαιο.
    • Για να εγκριθεί  από την εφορία το μισθωτήριο θα πρέπει αυτό να συνοδεύεται από το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του ακίνητου. Σύντομα να αναφέρουμε ότι για να βγει το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ή ενεργειακό πιστοποιητικό, θα πρέπει να έχει φροντίσει ιδιοκτήτης να μαζέψει τα κατάλληλα δικαιολογητικά και να καλέσει ένα ενεργειακό επιθεωρητή για την έκδοση του πιστοποιητικού. Με το έγκυρο ενεργειακό πιστοποιητικό μπορεί ο ιδιοκτήτης να καταθέσει στην μισθωτήριο στην εφορία.
    • Πλέον η κατάθεση των μισθωτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISNET.
    • Εκτυπώνετε το αποδεικτικό αποδοχής του μισθωτηρίου. Το αποδεικτικό βγαίνει μέσα από το TAXISNET σε ηλεκτρονική μορφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή  του ονόματος.
  • Αστυνομική ταυτότητα, ΑΦΜ και αριθμός παροχής του διαμερίσματος.
  • Επίσης χρειάζεται το έντυπο της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου (πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου) που πιστοποιεί ότι οι εγκαταστάσεις είναι σύμφωνες με τα πρότυπα να είναι σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η ισχύς της υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου, τότε απαιτείτε η έκδοση νέας. Την Υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη συνοδεύουν τα έντυπα Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης, Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384, Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΚΕΗΕ.

Με τα παραπάνω έντυπα ο ενοικιαστής υπογράφει το νέο συμβόλαιο Προμήθειας Ρεύματος, και ο λογαριασμός μπορεί πλέον να έρχεται στο όνομα του.

Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ ηλεκτρονικά δεν μπορεί να γίνει διότι ο δικαιούχος θα πρέπει να προσκομίσει υποχρεωτικά τα απαιτούμενα έντυπα σε κάποιο κατάστημα.

Πλέον εκτός από την ΔΕΗ υπάρχουν και εναλλακτικοί πάροχοι, με διαφορετικά τιμολόγια για την κατανάλωση ρεύματος. Οι εταιρείες αυτές είναι ΗΡΩΝ, elpedison, Protergia,Watt+Volt, volterra,Green. Τα δικαιολογητικά όμως και η διαδικασία για την αλλαγή ονόματος παραμένουν τα ίδια.

Πηγή: ΔΕΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter της Greenbuilding και ενημερωθείτε για την Κατασκευή και Ανακαίνιση του σπιτιού σας! Μάθετε τα Νέα πρώτοι για τρέχοντα θέματα όπως το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον, το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και την τακτοποίηση αυθαιρέτων.