Παράταση Εξοικονομώ 2023 & Εξοικονομώ Ανακαινίζω

Δόθηκε παράταση στα προγράμματα Εξοικονομώ 2023 και Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους.

Παράταση Εξοικονομώ 2023

Εξοικονομώ

Greenbuilding

Τα προγράμματα Εξοικονομώ 2023 και Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους είχαν ανακοινωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό από την Ελληνική Κυβέρνηση, με σκοπό να επιδοτηθούν κατοικίες για την ενεργειακή τους αναβάθμιση. Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση δίνει την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους μέχρι 39 ετών να κάνουν και μία ανακαίνιση στο σπίτι τους χρησιμοποιώντας έναν προϋπολογισμό που φτάνει στο ανώτερο του τις 10.000 ευρώ.

Η διαδικασία των αιτήσεων για ένταξη σε αυτά τα προγράμματα είχε ξεκινήσει κανονικά και η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 15η Σεπτεμβρίου. Αντικειμενικά υπήρχε πάρα πολύς χρόνος έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι εργασίες για την αίτηση στα συγκεκριμένα.

Παράταση Εξοικονομώ 2023

Όμως όλες αυτές οι καταστάσεις στις οποίες βίωσε η Ελλάδα σε πάρα πολλά της μέρη, έφερε εκτός από την πολύ μεγάλη θλίψη και πάρα πολλά προβλήματα στην υλοποίηση των μελετών και των εργασιών που προηγούνται της υποβολής των αιτήσεων.

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι στις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόταν κάποιος ήταν να αίτηση για ένταξη το πρόγραμμα. Το να εντάξει κάποιος το σπίτι του σε πυρόπληκτες ή πλημμυρισμένες περιοχές σε ένα από αυτά τα προγράμματα θα ήταν και ειναι πρακτικά αδύνατο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αφουγκράστηκε τα προβλήματα προφανώς τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα και πολύ σωστά έδωσε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων του Εξοικονομώ. Το θέμα έχει συζητηθεί και στη Βουλή αλλά και το είχε ζητήσει και το Τεχνικό Επιμελητήριο από το Τμήμα της Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας με επιστολή αίτημα για παράταση στον Υπουργό Ενέργειας κύριο Σκυλακάκη.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις πλέον των προγραμμάτων Εξοικονομώ του 2023 είναι η 15η Νοεμβρίου. Δίνεται λοιπόν δύο μηνών παράταση στα προγράμματα Εξοικονομώ 2023 και Ανακαινίζω για νέους έτσι ώστε οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους αφού προηγουμένως έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη και ο φάκελος από τους μηχανικούς.

Είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη παράταση είναι πολύ χρήσιμη και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει πολλούς δικαιούχους να εντάξουν τα σπίτια τους στα επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης του 2023.

Πηγή: ΥΠΕΝ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.