Ψευδοροφές - Ότι πρέπει να ξέρετε για τις αυτές

ψευδοροφές

 

Οι ψευδοροφές είναι οριζόντιες επιφάνειες που τοποθετούνται κάτω από την οροφή ενός χώρου με στόχο την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμισή του. Τις συναντάμε πολύ συχνά σε επαγγελματικούς χώρους (γραφεία, καταστήματα, κτλ.) αλλά και σε κατοικίες αφού κατασκευάζονται εύκολα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος.

Οι ψευδοροφές διακρίνονται σε διάφορα είδη ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, έτσι έχουμε ψευδοροφές από γυψοσανίδα, από αλουμίνιο, από ξύλο, ψευδοροφές ορυκτών ινών κ.ά. Η επιλογή της κατάλληλης κάθε φοράς ψευδοροφής εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε, όπως για παράδειγμα αντοχή στην υγρασία, θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντοχή στις κρούσεις και ούτω καθεξής.

Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ψευδοροφές είναι πολλά και ποικίλα. Αρχικά, με την τοποθέτηση ψευδοροφής μπορούμε να «κρύψουμε» υδραυλικές και ηλεκτρολογικές σωληνώσεις, ηχεία, φώτα ακόμη και οικοδομικές ατέλειες που μπορεί να υπάρχουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχει προηγηθεί μελέτη ώστε να εξασφαλισθεί η δυνατότητα επισκεψιμότητας στα σημεία εκείνα που θα υπάρχουν ηλεκτρολογικές ή υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Η τοποθέτηση ψευδοροφής βελτιώνει τις αναλογίες σε ένα χώρο. Έτσι λοιπόν αν θέλουμε να δώσουμε ύψος στο σαλόνι μας τότε μπορούμε να χαμηλώσουμε το ταβάνι στον προθάλαμο τοποθετώντας εκεί ψευδοροφή. Αυτή η δυνατότητα που μας δίνεται είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε χώρους που είναι στενόμακροι ή με λίγα τετραγωνικά. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ταυτόχρονα με τη μείωση του ύψους σε ένα χώρο έχουμε ως αποτέλεσμα την καλύτερη θέρμανση και ψύξη του.

Η δημιουργία παταριού σε κάποιο χώρο είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα των ψευδοροφών. Σε δωμάτια που είναι ψηλοτάβανα μπορούμε να κατασκευάσουμε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο ύψος τους. Συνήθως αυτό συμβαίνει στην κουζίνα, στο μπάνιο και στην αποθήκη. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχουμε προβλέψει το βάρος που θα χρειαστεί να συγκρατείται ώστε να γίνει η σωστή επιλογή υλικών (σκελετός στήριξης, κτλ.).

Τέλος, ειδικά στα καταστήματα, οι ψευδοροφές χρησιμεύουν για να οργανώσουν τους ανοιχτούς χώρους και να υποδείξουν και να εστιάσουν σε διάφορες υπηρεσίες ώστε να μπορεί το κοινό να κατευθύνεται σε αυτές. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που έχουμε για να τοποθετήσουμε κρυφό φωτισμό σε αυτές, τότε μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Θέλετε να ανακαινίστε το σπίτι;

Αφήστε τα στοιχεία σας

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.