Ανακαινίζοντας τις υδραυλικές εγκαταστάσεις στο σπίτι.

υδραυλικές εγκαταστάσεις Greenbuilding

Υδραυλικές εγκαταστάσεις: Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης ελέγξτε τουλάχιστον όλα τα υδραυλικά του σπιτιού σας. 

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης στο σπίτι μας δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον έλεγχο και την ανακαίνιση στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Λέγοντας υδραυλικές εγκαταστάσεις αναφερόμαστε στο σύνολο των εγκαταστάσεων που μας εξασφαλίζουν πόσιμο νερό, ζεστό νερό χρήσης, νερό για το σύστημα θέρμανσης, το δίκτυο αποχέτευσης, τον ηλιακό θερμοσίφωνα κ.ά. Ποιες εργασίες όμως χρειάζεται να συμπεριλάβουμε στην ανακαίνιση των υδραυλικών εγκαταστάσεων; Τι χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να εξασφαλίσουμε συνθήκες άνετης διαβίωσης στο χώρο μας;

Αρχικά, θα συζητήσετε με τον επαγγελματία υδραυλικό που θα αναλάβει την εκπόνηση του έργου σας για τις ανάγκες του χώρου σας και στη συνέχεια εκείνος θα εκπονήσει την υδραυλική μελέτη ώστε να σας προσφέρει τις πλέον αποδοτικές αλλά και οικονομικές λύσεις για εσάς. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι στην αρχή της συνεργασίας σας είναι καλό να έχετε συμφωνήσει για όλες τις λεπτομέρειες, όπως τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών, ο χρόνος παράδοσης, ο τρόπος πληρωμής κ.ά.

Ο έλεγχος στις υδραυλικές εγκαταστάσεις ύδρευσης είναι από τα πρώτα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, ώστε με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσετε την ορθή λειτουργία του συστήματος και να αποκλείσετε τυχόν προβλήματα (διαρροές, σπασμένες σωλήνες κτλ.). Έτσι λοιπόν, μπορείτε να επιδιορθώσετε ή να αντικαταστήσετε τα σημεία εκείνα που έχουν πρόβλημα ούτως ώστε να αποφύγετε πιθανά προβλήματα στο μέλλον, όπως για παράδειγμα υγρασία στον τοίχο.

Το δίκτυο αποχέτευσης αποτελεί και αυτό μέρος των υδραυλικών εγκαταστάσεων ενός κτιρίου και ο έλεγχός του είναι απαραίτητος κατά τη διαδικασία της ανακαίνισης αφού είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των λυμάτων από την κουζίνα και το μπάνιο μας αλλά και των νερών της βροχής από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες. Έτσι λοιπόν θα ελεγχθούν οι αντλίες, τα σιφώνια, τα φρεάτια και τα υπόλοιπα μέρη και όπου χρειάζεται θα γίνει η αλλαγή τους, ώστε να εξασφαλισθεί η λειτουργικότητα, η εύκολη συντήρηση αλλά και η καλαισθησία του δικτύου.

Το σύστημα θέρμανσης συμπεριλαμβάνεται και αυτό στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτιρίου και χρειάζεται με τη σειρά του έλεγχο ή αντικατάσταση. Για παράδειγμα, σε πολλές περιπτώσεις κατά την ανακαίνιση ο ιδιοκτήτης μπορεί να προχωρήσει στη μετατροπή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή να τοποθετήσει ενδοδαπέδια θέρμανση. Σε κάθε περίπτωση η εγκατάσταση θέρμανσης θα πρέπει να ελεγχθεί αφού με τις σωστές παρεμβάσεις μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και μείωση των εξόδων για τη θέρμανση του χώρου μας.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν την καλύτερη λύση για να έχουμε ζεστό νερό χρήσης στο σπίτι μας. Καλό είναι λοιπόν να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, αφού είναι σίγουρο ότι θα καλύπτουμε τις καθημερινές μας ανάγκες σε ζεστό νερό και θα εξασφαλίσουμε σημαντική οικονομία και εξοικονόμηση ενέργειας. Στην περίπτωση που έχουμε απλό θερμοσίφωνα, θα πρέπει να ελέγξουμε τη σωστή λειτουργία του ή αν είναι μεγάλης παλαιότητας να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του.

Τέλος, άλλες εργασίες που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην ανακαίνιση στις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι ο έλεγχος του συστήματος άρδευσης, ο έλεγχος ή η εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος κτλ.

Θέλετε να ανακαινίστε το σπίτι;

Αφήστε τα στοιχεία σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.