Τα πέτρινα σπίτια είναι ιδανικά για μόνιμη κατοικία

πέτρινα σπίτια Greenbuilding petrinaspitia

Τα πέτρινα σπίτια είναι μια συνηθισμένη εικόνα στη χώρα μας, ειδικότερα σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Ηπείρου. Όλοι μας έχουμε θαυμάσει σπίτι τα οποία έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την πέτρα, είτε αφορά το σπίτι στο σύνολό του είτε ένα μέρος του.

Η εξ ολοκλήρου κατασκευή ενός σπιτιού με πέτρα είναι αρκετά δαπανηρή για αυτό και δεν τη συναντάμε πολύ συχνά. Συνηθίζεται όμως να τοποθετούμε πέτρες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς τοίχους σε συνδυασμό με κάποιο άλλο υλικό (μπετόν, ξύλο κτλ.), για τη δημιουργία πλακόστρωτου ή φράχτη περιμετρικά του κήπου, για τη διακόσμηση μέρους του σπιτιού κ.ά. Ακόμη, η πέτρα τοποθετείται πολύ συχνά και σε εξοχικές κατοικίες, αφού δένει αρμονικά με το φυσικό τοπίο.

Τα πέτρινα σπίτια ξεχωρίζουν για την κομψότητά τους και για την επιβλητική τους εμφάνιση. Υπάρχουν πολλά είδη πέτρας για να καλύψουν όλα τα γούστα αλλά και όλες τις ανάγκες ενός σπιτιού. Έτσι συναντάμε πέτρινα σπίτια με ανάγλυφες πέτρες για μια πιο μοντέρνα επένδυση αλλά και πέτρινα σπίτια με ακανόνιστες πέτρες που παραπέμπουν περισσότερο στο φυσικό περιβάλλον.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των πέτρινων σπιτιών είναι ότι η πέτρα είναι πολύ ανθεκτικό υλικό στο χρόνο, στην υγρασία αλλά και στις καιρικές συνθήκες (βροχή, αέρας κ.ά.). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πέτρινα σπίτια να είναι εύκολα στη συντήρηση γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα στον ιδιοκτήτη τους, αφού για παράδειγμα δε χρειάζονται βάψιμο εξωτερικά όπως συμβαίνει στα άλλα σπίτια.

Επίσης, τα πέτρινα σπίτια χαρακτηρίζονται από υψηλή θερμοχωρητικότητα γεγονός που βοηθάει στη δημιουργία συνθηκών θερμικής άνεσης στο χώρο. Με άλλα λόγια, ένα σπίτι που έχει πέτρινη επένδυση διατηρεί πολύ καλύτερα και για περισσότερο χρόνο την εσωτερική του θερμοκρασία και το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι, μειώνοντας έτσι τα έξοδα για τη θέρμανση και την ψύξη του κτιρίου.

Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την ηχομόνωση που προσφέρει ένα σπίτι με πέτρα αλλά και την αντισεισμική προστασία λόγω της ισχυρής στατικότητάς του, χαρακτηριστικά τα οποία έχουν συμβάλει και αυτά στη διατήρηση και ανάπτυξη αυτής της τεχνικής από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Δείτε Τώρα τις Υπηρεσίες μας

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακαινίσεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων

•Ψάχνετε για Εταιρεία να αναλάβει την ανακαίνιση σας; Θέλετε να αποφύγετε την καθημερινή τριβή με τα συνεργεία;
•Σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επίπεδου για Ανακαίνισεις γραφείων & σπιτιών στην Αθήνα. Εξασφαλίζουμε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέλετε να ανακαινίστε το σπίτι;

Αφήστε τα στοιχεία σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.