Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι & το γραφείο-Κατασκευή Greenbuilding

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε στην πράξη να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας;

Στην Greenbuilding σας δίνουμε αυτή την ευκαιρία.

Αναλαμβάνουμε:

Αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών με αντίστοιχα ενεργειακά της δικής σας επιλογής

Μόνωση των τοίχων και της οροφής του σπιτιού σας

Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα

Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι εφικτή και απαραίτητη καθώς εκτός από άνεση και λειτουργικότητα σας προσφέρει και πολύ μεγάλη οικονομία. Η απόσβεση του κόστους εργασιών και η επιστροφή των χρημάτων σας ξεκινά άμεσα. Εξοικονομήστε ενέργεια στο χώρο διαμονής ή εργασίας σας (διαμέρισμα, πολυκατοικία, γραφείο) μέσω των εξειδικευμένων και ευέλικτων λύσεων που η Greenbuilding σας προσφέρει.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Greenbuilding

Ο τεχνικός σας σύμβουλος και στην εξοικονόμηση ενέργειας!

Γιατί αξίζει η εξοικονόμηση με την Greenbuilding;

 • Στην Greenbuilding δεσμευεόμαστε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε  την μέγιστη εξοικονόμηση ενεργείας, προσαρμοσμένη στο δικό σας ακίνητο.
 • Στην Greenbuilding εξετάζουμε συνολικά την ενεργειακή κατανάλωση του χώρου σας.
 • Υλοποιούμε προτάσεις και λύσεις σχεδιασμένες σε εσάς και τις ανάγκες σας.
 • Η μακρόχρονη εμπειρία μας στον σχεδιασμό και την κατασκευή έργων εξοικονόμησης ενέργειας, σημαίνει ότι διαθέτουμε την τεχνογνωσία που καλύπτει όλες τις εργασίες αλλά και την ισχύουσα μονοθέσια.
 • Γνωρίζουμε όμως ότι η τεχνολογία αλλάζει συνεχώς, γι’ αυτό και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε.

Τι λένε οι Πελάτες μας για την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η Greenbuilding έκανε άριστη δουλειά και πλέον η εξοικονόμηση ενέργειας φαίνεται. Υλοποιήσαμε την ενεργειακή μελέτη και οι λογαριασμοί έχουν μειωθεί αισθητά.

Στάθης Κονιδάρης

Είχαμε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας από την δουλειά που έκανε για εμάς η τεχνική εταιρεία Greenbuilding.

Χριστίνα Παπαζησίμου & Συνεργατες

Η συνεργασία με την greenbuilding ήταν άψογη. Γρήγορη εξυπηρέτηση, υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη εργασία, σωστό αποτέλεσμα !

Νίνα Μόρδου

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι

Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Άνετη και ευχάριστη διαβίωση
 • Ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια
 • Οικονομία στους λογαριασμούς ηλεκτρικού και καυσίμων

Πράσινο – Ενεργειακό σπίτι.

Αυτός είναι και ο στόχος σε ένα «πράσινο σπίτι», να αξιοποιούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ. ήλιος) και το σπίτι να προστατεύεται από τις εξωτερικές συνθήκες.

Πολύ συχνά ακούμε πια τον όρο «πράσινο ή ενεργειακό σπίτι». Τι γνωρίζουμε όμως για αυτό και πώς μπορούμε να το επιτύχουμε; Από παλιά οι άνθρωποι έχτιζαν τα σπίτια τους σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής. Το πράσινο σπίτι είναι ένα σπίτι που είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται την ενέργεια από το περιβάλλον αλλά και να είναι φιλικό προς αυτό.

Πώς όμως επιτυγχάνεται σήμερα κάτι τέτοιο;

Όλες οι κατασκευές που γίνονται σήμερα είναι άριστης ενεργειακής κλάσης.

 • Ο λόγος είναι απλός – Τα σπίτια πλέον μελετούνται και κατασκευάζονται με το κανονισμό ΚΕΝΑΚ. Ο κανονισμός αυτός υποχρεώνει τον μηχανικό που έχει αναλάβει την μελέτη του κτιρίου να εφαρμόσει όλες τις διαδικασίες του Ελληνικού Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Το κτίριο αφού μελετηθεί με τον ΚΕΝΑΚ κατασκευάζεται με τα υλικά που έχουν υποβληθεί στην μελέτη. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή τα υλικά (τεχνικές προδιαγραφές και τιμολόγια) ελέγχονται και συγκρίνονται με τις προδιαγραφές τις Μελέτης.
 • Τέλος εκδίδεται το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που θα πρέπει να είναι ενεργειακής κλάσης Β ή καλύτερο. Τότε και μόνο τότε εκδίδεται η βεβαίωση για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.
 • Με απλά λόγια αν το σπίτι δεν είναι ενεργειακά αποδοτικό δεν παίρνει ρεύμα.

Κατασκευή και Ανακαίνιση για Εξοικονόμηση ενέργειας

Στην Greenbuilding μελετάμε και κατασκευάζουμε με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας

Κλείστε Σήμερα ένα Ραντεβού

Πώς μπορεί να γίνει μια ενεργειακή αναβάθμιση σε μια ήδη υπάρχουσα κατασκευή;

 • Ένας τρόπος για να κάνουμε το σπίτι μας πράσινο είναι η αλλαγή των κουφωμάτων από απλά σε ενεργειακά. Τα ενεργειακά κουφώματα και τα ενεργειακά τζάμια ελαχιστοποιούν τις θερμικές απώλειες στο χώρο μας καθώς εμποδίζουν τη μεταφορά της θερμότητας από και προς το εσωτερικό του σπιτιού.
 • Ένας άλλος τρόπος είναι η τοποθέτηση και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας καλύπτει τις ανάγκες μας σε ζεστό νερό χρήσης αξιοποιώντας την ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια φροντίζοντας το περιβάλλον και κάνοντας το σπίτι μας πιο «πράσινο»!
 • Η θερμομόνωση του κτηρίου αποτελεί άλλη μια μέθοδο που συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς προστατεύει το σπίτι μας από τις καιρικές συνθήκες (έκθεση στον ήλιο κτλ) με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε πολύ λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση και την ψύξη του.
 • Το σύστημα θέρμανσης είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το πράσινο σπίτι. Η τάση που πλέον θα επικρατήσει είναι η αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων θέρμανσης με νέες τεχνολογίες (νέοι λέβητες υψηλής απόδοσης, λέβητες συμπυκνώσεως), η μετάβαση από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο και σε συστήματα αντλιών θερμότητας, η εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας (π.χ. αντιστάθμιση) κ.α.
 • Αγοράζοντας ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης μπορούμε να έχουμε οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι προτιμούμε τα κλιματιστικά inverter, φούρνους, ψυγεία, πλυντήρια κ.α. ενεργειακής κλάσης Α,Α+.
 • Στο φωτισμό χρησιμοποιούμε λάμπες οικονομίας καθώς και συστήματα LED, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά και μεγάλη οικονομία στην χρήση.
 • Η τοποθέτηση τεντών περιμετρικά του σπιτιού μας, η φύτευση της ταράτσας μας κτλ. αποτελούν μερικές ακόμα μεθόδους που μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι μας σε πράσινο σπίτι.
 • Ένταξη σε επιδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας όπως το εξοικονομώ κατ οίκον άλλα και επιδότηση για αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου από το Φυσικό Αέριο.

Εξοικονόμηση ενέργειας στο γραφείο

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας στο γραφείο; Ποια βήματα μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια στο χώρο του γραφείου;

 • Ένα βασικό σημείο το οποίο πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας είναι η κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση και ψύξη του χώρου. Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας παίζει καθοριστικό ρόλο αφού με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Ακόμη χρειάζεται να κλείνουμε τη θέρμανση και τον κλιματισμό στα δωμάτια που δε χρησιμοποιούμε (γραφεία, αποθήκες κτλ.)αλλά και να φροντίζουμε να είναι κλειστές οι πόρτες και τα παράθυρα στα δωμάτια που κλιματίζονται. Τέλος, η σωστή και τακτική συντήρηση των κλιματιστικών βοηθά στην καλύτερη λειτουργία τους.
 • Η αλλαγή των παλιών λαμπτήρων πυρακτώσεως με νέους λαμπες led μας εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας στο γραφείο έως και 75%. Σημαντικό είναι να σβήνουμε τα φώτα από το δωμάτιο όταν δεν το χρησιμοποιούμε όπως επίσης να εκμεταλλευόμαστε και το φυσικό φωτισμό όπου αυτό είναι εφικτό, π.χ. τραβώντας τις κουρτίνες.
 • Μια μεγάλη «πληγή» των γραφείων είναι η απερίσκεπτη κατανάλωση χαρτιού. Για αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξουμε συνήθειες φιλικές προς το περιβάλλον και σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, επιλέγουμε την ανταλλαγή email αντί να εκτυπώνουμε συνέχεια, χρησιμοποιούμε τα παλιά χαρτιά για να κρατάμε σημειώσεις αντί να τα πετάμε στα σκουπίδια και επιλέγουμε την εκτύπωση δύο όψεων αξιοποιώντας και τις δύο πλευρές του χαρτιού.
 • Μια ακόμη επιλογή που έχουμε για να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας στο γραφείο είναι η απενεργοποίηση των συσκευών όταν δεν τις χρησιμοποιούμε. Πριν σχολάσουμε λοιπόν, σβήνουμε τον υπολογιστή, το φωτοτυπικό μηχάνημα, τα ηχεία, την τηλεόραση και όποια άλλη ηλεκτρική συσκευή υπάρχει στο χώρο του γραφείου.
 • Τέλος να αναφέρουμε ότι για μεγάλα κτίρια γραφείων η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να αποτελεί σημαντικότατο κριτήριο για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Με σωστές παρεμβάσεις στο μηχανολογικό – ηλεκτρολογικό εξοπλισμό μπορεί να γίνει η καταγραφή και μετέπειτα τροποποίηση-επέμβαση σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, κάνοντας κάποιες εργασίες αναβάθμισης στο φωτισμό, στα ηλεκτρολογικά, στο σύστημα κλιματισμού-θέρμανσης μπορεί να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικό το οποίο θα είναι άμεσα ορατό, στο λογαριασμό της ΔΕΗ, στην κατανάλωση πετρελαίου ή φυσικού αερίου κτλ.

Η υιοθέτηση νέων συνήθειων, φιλικότερων προς το περιβάλλον, βοηθά σημαντικά τον οικονομικό προϋπολογισμό μας.