Πετροβάμβακας για Άριστη Θερμομόνωση και Ηχομόνωση

πετροβάμβακας για θερμομόνωση και ηχομόνωση Greenbuilding

Ο πετροβάμβακας όπως και ο υαλοβάμβακας είναι ινώδες ανόργανο υλικό. Είναι ένα υλικό με πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στις κατασκευές. Έρχεται σε διάφορες διαστάσεις, σε ρολό-πάπλωμα και σε πλάκες.

Τι είναι ο Πετροβάμβακας.

Ο πετροβάμβακας είναι ένα ινώδες μονωτικό υλικό όπως και ο υαλοβάμβακας. Είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά σε αντίθεση με τον υαλοβάμβακα. Ο πετροβάμβακας παράγεται με τρόπο παρόμοιο με τον υαλοβάμβακα αλλά σαν πρώτη ύλη χρησιμοποιείται βασάλτης και σκωρία. Τα δυο αυτά υλικά λιώνουν σε κλίβανο στους 1300°C με 1500°C. Τα σταγονίδια του λιωμένου υλικού περιστρέφονται δημιουργώντας ίνες του υλικού. Στις παραγόμενες ίνες προστίθενται συνδετικά υλικά και το προϊόν μπαίνει σε ειδικούς φούρνους για να αποκτήσει σκληρότητα. Το τελικό υλικό κόβεται στις επιθυμητές διαστάσεις συμπιέζεται και πακετάρετε.

Τι πλεονεκτήματα έχει ο πετροβάμβακας

  • Ο πετροβάμβακας είναι ένα υλικό που αντέχει στην υγρασία. Διατηρεί τις μονωτικές του ιδιότητες ακόμα και όταν βραχεί.
  • Έχει άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείτε στην θερμομόνωση των κτιρίων αλλά και δικτύων σωληνώσεων υψηλών θερμοκρασιών. Επίσης χρησιμοποιείται και την θερμομόνωση μηχανολογικού εξοπλισμού όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες όπως λέβητες, δοχεία παραγωγής κ.α.
  • Έχει την ιδιότητα να σταματά τον ήχο και χρησιμοποιείται κατά κόρον στο εσωτερικό των κτιρίων για ηχομόνωση.
  • Είναι άκαυστος μέχρι και 1000°C. Η μόνωση με πετροβάμβακα πολλές φορές λειτουργεί και σαν πυροφραγή καθυστερώντας την εξάπλωση της φωτιάς, δίνοντας έτσι χρόνο στην πυροσβεστική να ελέγξει την πυρκαγιά.

Μειονεκτήματα πετροβάμβακα σαν υλικό

  • Η εγκατάσταση του πετροβάμβακα σε εργασίες θερμομόνωσης αλλά και ηχομόνωσης πρέπει να γίνεται μόνο από έμπειρα συνεργεία. Πρέπει να γίνεται χρήση ατομικών μέσων προστασίας(μάσκα-γάντια κλπ) κατά την εγκατάσταση. Πολλές φορές κατά την φάση της κατασκευής μικρές ίνες του υλικού αποκολλούνται και μπορεί να προσκολληθούν στο δέρμα και να εισέρθουν στους πνεύμονες.
  • Τυχόν εισπνοή των ινών του πετροβάμβακα μπορεί να δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα – ασθένεια του πνεύμονα.
  • Η τιμή του είναι πιο ακριβή από άλλα υλικά θερμομόνωσης.

Χρήσεις του πετροβάμβακα στην οικοδομή.

Ο πετροβάμβακας χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες στην οικοδομή. Είναι ένα ασφαλές υλικό που έχει πολλές χρήσεις.

  • Η μόνωση πετροβάμβακα συμβάλλει στην πυρασφάλεια της οικοδομής με πολλούς τρόπους. Η μόνωση δεν καίγεται και δεν απελευθερώνει τοξικά αέρια ή καπνό όταν εκτεθεί σε υψηλή θερμοκρασία. Συμβάλλει στην καθυστέρηση της εξάπλωσης της φωτιάς και μπορεί να δώσει πολύτιμο χρόνο στους ενοίκους για να ξεφύγουν. Η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα. Μια μικρή φωτιά μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε πυρκαγιά. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ κρίσιμο να καθυστερήσει η εξάπλωση της φωτιάς, για να βγείτε έξω με ασφάλεια.
  • Οι κραδασμοί, ο θόρυβος της κυκλοφορίας, η ηχορύπανση  έχουν όλα σοβαρό και αρνητικό αντίκτυπο στην διάθεση και τρόπο διαβίωσης. Ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές η προστασία από τους θορύβους έχει θετική επίδραση στη φυσιολογία, την υγεία και την κοινωνική συμπεριφορά. Ο πετροβάμβακας είναι πολύ ανθεκτικός στη ροή του αέρα και εξαιρετικός στη μείωση του θορύβου. Οι πλάκες ή φύλλα πετροβάμβακα χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία σε χώρους οποί η ηχομόνωση είναι απαραίτητη. Ο θόρυβος που ακούγεται μέσα το σπίτι μπορεί να μειωθεί μέχρι και 50% εάν η μόνωση της στέγης-σκεπής γίνει με πετροβάμβακα.
  • Η μόνωση με πετροβάμβακα είναι εξαιρετική. Είναι ένα  άριστο υλικό, που λειτουργεί σε όλες τις κατασκευές σαν θερμομονωτικό και προστατευτικό από τις έντονες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Η διατήρηση της θερμοκρασίας του χώρου μπορεί να μειώσει αισθητά το κόστος θέρμανσης, ψύξης και αερισμού και να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα ενός κτιρίου.

Πηγη: ΥΠΕΚΑ , Knauf

Επωφεληθείτε από τις Υπηρεσίες μας

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άδεια Μικρής Κλίμακας 4495 σε Ανακαινίσεις και Κατασκευές

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που στις ανακαινίσεις χρειάζεται Άδεια Μικρής Κλίμακας. Η λήψη της άδειας:Διασφαλίζει την σωστή και απρόσκοπτη ροή των εργασιών.Προφυλάσσει από καταγγελίες.Διασφαλίζει τα απαραίτητα ημερομίσθια στο ΙΚΑ.

Οι πιο συνηθισμένες εργασίες που χρειάζονται Άδεια Μικρής Κλίμακας στην ανακαίνιση ενός διαμερίσματος είναι:Εργασίες με χρίση σκαλωσιάς.Γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων.Επενδύσεις όψεων και αντικατάσταση υαλοπετασμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.