Πετσετοκρεμάστρες - σύντομος οδηγός πριν την αγορά.

Οι Πετσετοκρεμάστρες στο μπάνιο δίνουν άνεση και μια αίσθηση απόλαυσης στο μπάνιο. Διαβάστε παρακάτω γιατί να αγοράσετε, ποιον τύπο πετσετοκρεμάστρας, ποια είναι τα υπέρ και τα κατά.

Πετσετοκρεμάστρες Greenbuilding. Η πετσετοκρεμάστρα είναι και καλοριφέρ

Θέρμανση

Greenbuilding

,

 

Οι πετσετοκρεμάστρες μπάνιου είναι συσκευές – θερμαντικά σώματα που είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να κρεμάμε τις πετσέτες. Είναι δυο οι βασικοί τύποι πετσετοκρεμάστρας, οι ηλεκτρικές και οι πετσετοκρεμάστρες καλοριφέρ ή ζεστού νερού. Οι πετσετοκρεμάστρες είναι ουσιαστικά κρεμάστρες για τις πετσέτες, που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα ή με ζεστό νερό από το καλοριφέρ. Υπάρχουν διάφοροι τύποι και σχέδια και στερεώνονται στον τοίχο του μπάνιου ή πατάνε σε ποδαρικά.

Πετσετοκρεμάστρες - χρησιμότητα.

Η βασική τους λειτουργία είναι να ζεσταίνουν τις πετσέτες για σας όταν βγαίνετε από το μπάνιο. Δεν είναι ιδανικές για την θέρμανση του μπάνιου. Να έχετε υπόψη ότι αν θέλετε ένα ζεστό μπάνιο τότε τα σώματα καλοριφέρ είναι πάντα πιο ζεστά από τις πετσετοκρεμάστρες.

Πολύς κόσμος προτιμάει να χρησιμοποιεί την πετσετοκρεμάστρα για να στεγνώνει τις πετσέτες. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο εδικά αν χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα αρκετές φορές. Απλά μπορείτε να την κρεμάτε μέχρι να στεγνώσει. Η πετσέτα στεγνώνει γρήγορα και έτσι δεν υπάρχει η αίσθηση της μούχλας που καμιά φορά αφήνουν στο μπάνιο οι βρεγμένες πετσέτες.

Η πετσετοκρεμάστρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ζεστάνει τις ρόμπες- μπουρνούζια που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο, πιτζάμες, ρούχα και γενικά ότι άλλο θέλετε να θερμάνετε πριν το φορέσετε.

Ευτυχώς σήμερα είναι δυνατόν, για όποιον το επιθυμεί να νιώσει την απόλαυση της ζεστής πετσέτας βγαίνοντας από το μπάνιο. Αν σκέπτεστε ότι το κόστος είναι τεράστιο ή ότι είναι μόνο για πολυτελείς κατοικίες και κατασκευές τότε σκεφτείτε το ξανά. Υπάρχουν φυσικά πετσετοκρεμάστρες που ξεπερνούν σε κόστος τα 1000€ αλλά μια μέση τιμή σε καλή ποιότητα είναι τα 50-100€.

Πετσετοκρεμάστρα επιλογή τύπου.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω δυο είναι οι βασικοί τύποι πετσετοκρεμάστρας και αυτοί λειτουργούν είτε με ηλεκτρικό ή με ζεστό νερό από το καλοριφέρ. Το πρώτο βήμα πριν την επιλογή σας είναι να ενημερωθείτε έτσι ώστε να αγοράσετε τον τύπο που σας ταιριάζει. Παραθέτουμε τα βασικά στοιχεία του κάθε τύπου για την ενημέρωση σας.

Πετσετοκρεμάστρες Ηλεκτρικές

Οι ηλεκτρικές πετσετοκρεμάστρες είναι πολύ εύχρηστες και μάλιστα κάποια μοντέλα μπορούν να  συνδεθούν απευθείας στην πρίζα. Άλλες πάλι χρειάζονται καλωδίωση και σύνδεση από εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο.

Έρχονται σε διαφορετικούς τύπους με άλλες να στερεώνονται στον τοίχο στο έδαφος και άλλες σε ποδαρικά. Υπάρχουν μοντέλα που καταναλώνουν πολύ λίγη ενέργεια ξεκινώντας από 50 W και φτάνοντας μέχρι και 1500 W.Προφανώς το κόστος αγοράς εξαρτάτε και από την ισχύ της πετσετοκρεμάστρας.

Το θερμαντικό στοιχείο μπορεί να είναι μια απλή αντίσταση ή ακόμα να περιέχει διάλυμα νερού-γλυκόλης ή διαθερμικό λάδι παρόμοιο με τα καλοριφέρ λαδιού. Όπως και να είναι τα μοντέλα που απαιτούν εγκατάσταση θα πρέπει να έχουν χρονοδιακόπτη και διακόπτη απενεργοποίησης.

Το κόστος αγοράς ξεκινά από 40€ και φτάνει έως τα 350€.

Πετσετοκρεμάστρες Καλοριφέρ με ζεστό νερό

Οι πετσετοκρεμάστρα/ες νερού αντί για ηλεκτρικό χρησιμοποιούν ζεστό νερό από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού. Προφανώς και η σύνδεση θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο υδραυλικών. Η εγκαταστάτη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή αλλά δεδομένου του ότι σίγουρα θα προκύψουν μερεμέτια, καλό θα είναι να προγραμματιστεί και να γίνει με μια γενική ανακαίνιση του μπάνιου ή ολόκληρου του σπιτιού.

Οι πετσετοκρεμάστρες καλοριφέρ μπορούν να εγκατασταθούν πολύ κοντά στη μπανιέρα ή στην ντουζιέρα κάτι που στις ηλεκτρικές δεν είναι εφικτό για λόγους ασφαλείας. Επίσης με αναμμένη τη θέρμανση ο χρόνος για να ζεσταθεί το σώμα είναι σημαντικά χαμηλότερος από ότι στις ηλεκτρικές.

Οι τιμές για πετσετοκρεμάστρα καλοριφέρ είναι πολύ υψηλότερες ξεκινώντας απο 150€ και φτάνοντας στα 1500€

Αν κοιτάξτε όλες τι επιλογές που σήμερα υπάρχουν στα καταστήματα και τα eshop θα καταλάβετε ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με την αγορά μιας φθηνότερης λύσης π.χ ηλεκτρική πετσετοκρεμάστρα μεταφερόμενη και να φτάσετε σε κρεμάστρες που είναι πραγματικά έργα τέχνης. Όπως όμως και να έχει οι πετσέτες θα είναι πια ζεστές.

Πηγή: European Commission

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.