Θερμοδιακοπή: Γνωρίζετε τι είναι η θερμοδιακοπή στα κουφώματα;

θερμοδιακοπή σε αλουμίνιο thermodiakopi

Θερμοδιακοπή: Τον όρο θερμοδιακοπή τον χρησιμοποιούμε όταν αναφερόμαστε στα νέας γενιάς κουφώματα αλουμινίου. Ας δούμε όμως πρώτα τι εννοούμε όταν λέμε θερμοδιακοπή .

Πολλές φορές βλέπουμε στα απλά συστήματα αλουμινίου, τα οποία δεν έχουν θερμοδιακοπή, να δημιουργείται υγρασία και υδρατμοί λόγω της διαφοράς της εσωτερικής με την εξωτερική θερμοκρασία. Αυτό συμβαίνει επειδή το προφίλ του κουφώματος αποτελείται μόνο από αλουμίνιο το οποίο είναι καλός αγωγός της θερμότητας.

Στα νέας γενιάς κουφώματα, ανάμεσα στο εσωτερικό και εξωτερικό προφίλ του αλουμινίου παρεμβάλλεται το πολυαμίδιο (ένα είδος pvc), το οποίο επειδή είναι κακός αγωγός της θερμότητας μειώνει τη θερμοδιαπερότητα των κουφωμάτων. Με άλλα λόγια, το πολυαμίδιο εμποδίζει την είσοδο της θερμοκρασίας από το περιβάλλον στο εσωτερικό των κουφωμάτων.

 

 

Οφέλη της θερμοδιακοπής στα κουφώματα.

  • Οικονομία - Εξοικονόμηση ενέργειας και  χαμηλοί λογαριασμοί για θέρμανση και ψύξη.
  • Λιγότερες πιθανότητες σχηματισμού υγρασίας στο κούφωμα.
  • Άνεση και μακροχρόνια λειτουργία με βέλτιστη απόδοση του ενεργειακού κουφώματος

Τα κουφώματα με σύστημα θερμοδιακοπής έχουν πολλαπλά οφέλη. Αρχικά, μειώνουν τη μεταφορά θερμότητας από και προς το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας καθώς μειώνεται σημαντικά το κόστος θέρμανσης και ψύξης του χώρου.

Επιπλέον, τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αποτρέπουν τη δημιουργία υδρατμών προστατεύοντας και το κούφωμα αλλά και τους τοίχους από τις δυσάρεστες συνέπειές τους (υγρασία, μούχλα κλπ.). Ακόμη, βελτιώνουν σημαντικά την ηχομόνωση του χώρου ενώ είναι κατά πολύ ανθεκτικότερα σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα συστήματα κουφωμάτων με θερμοδιακοπή παρουσιάζουν εκτός από οικονομικά και περιβαλλοντολογικά οφέλη καθώς μειώνουν τις ανάγκες των κλιματιστικών για ψύξη και συνεπώς με την τοποθέτησή τους μειώνεται και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τα συστήματα κουφωμάτων με θερμοδιακοπή βοηθούν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου μας και αποτελούν μια εξαιρετική λύση για εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό που χρειάζεται να προσέξετε είναι να απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένους κατασκευαστές κουφωμάτων ώστε να γίνει η απαραίτητη μελέτη του χώρου σας και να επιλέγουν τα κατάλληλα κουφώματα που θα ικανοποιούν τις ανάγκες σας αλλά θα σας παρέχουν και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Θέλετε να μπείτε στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον;

Αφήστε τα στοιχεία σας

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.