Αφύγρανση με κλιματιστικό μείωση της υγρασίας του χώρου.

Αφύγρανση με κλιματιστικό: Πώς να αφαιρέσετε την υγρασία ενός δωματίου χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό σας. Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, όλος ο κόσμος σκέπτεται πως θα αντιμετωπίσει τις ζεστές μέρες και ένα πιθανό καύσωνα. Στα παλιά σπίτια που δεν έχουν θερμομόνωση το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο.

Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο και κάντε εγγραφή στο Newsletter στην ενότητα που βρίσκεται στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

Αφύγρανση με κλιματιστικό Greenbuilding, ένας εύκολος τρόπος για αφύγρανση στο σπίτι

Αυτό όμως που κάνει την ζεστή ανυπόφορη και μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο άσχημα είναι η υγρασία στο χώρο. Πολλές φορές ακούμε τις εκφράσεις όπως  «Έχει κουφόβραση σήμερα», ή «Δεν είναι η ζέστη αλλά η υγρασία που δεν παλεύεται». Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται στο ότι η υγρασία δίνει την αίσθηση θερμοκρασίας πολύ μεγαλύτερης από ότι πραγματικά είναι. Παράλληλα αυξάνεται το αίσθημα δυσφορίας από την υγρασία στο χώρο.

Ευτυχώς που στα περισσότερα σπίτια πλέον υπάρχουν τα κλιματιστικά. Τα κλιματιστικά μπορούν και κατεβάζουν την θερμοκρασία του δωματίου. Παράλληλα δίνουν την δυνατότητα για μερική αφύγρανση του χώρου.

Οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε παρατηρήσει πόσο βοηθά το κλιματιστικό ειδικά τις μέρες με μεγάλη υγρασία. Η δυνατότητα για αφύγρανση με κλιματιστικό δίνει την άνεση σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας αλλά και σε όλους μας την δυνατότητα να ζούμε πιο άνετα στο σπίτι μας.

Πως γίνεται η αφύγρανση με κλιματιστικό;

Τα περισσότερα από τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν την δυνατότητα ρύθμισης της υγρασίας. Η βασική όμως λειτουργία του κλιματιστικού είναι να ψύχει τον χώρο. Παράλληλα όμως μπορεί να κάνει αποτελεσματικά και αφύγρανση του χώρου. Πως όμως γίνεται η αφύγρανση με κλιματιστικό;

Η βασική λειτουργία του κλιματιστικού είναι να αφαιρεί θερμότητα από τον αέρα. Ο αέρας περνά μέσα από το κλιματικό και ψύχεται στην εσωτερική μονάδα, σε μια επιφάνεια που ονομάζεται εξατμιστής. Με την ψύξη του αέρα σχηματίζονται συμπυκνώματα υδρατμών στο κλιματιστικό όπως ακριβώς και στο εξωτερικό ενός κρύου ποτηριού με νερό. Τα συμπυκνώματα συγκεντρώνονται και απομακρύνονται από το κλιματιστικό με ένα πλαστικό σωλήνα.

Η διαδικασία της αφύγρανσης του ζεστού αέρα με την κλιματιστική μονάδα μειώνει την υγρασία του χώρου. Όμως το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι σωστά διαστασιολογημένο. Εάν ένα κλιματιστικό είναι αρκετά μεγάλο σε δυναμικότητα δεν μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά για αφύγρανση. Ένα μεγάλο κλιματιστικό πιάνει άμεσα τα όρια που έχετε βάλει για ψύξη, σταματάει και δεν λειτουργεί όσο απαιτείται για να γίνει η αφύγρανση. Αντίθετα ένα μικρό κλιματιστικό δεν μπορεί να έχει την απαιτούμενη δυναμικότητα έτσι ώστε να ψύξει ικανοποιητικά τον χώρο σας.

Η αιτία που οι περισσότεροι αισθανόμαστε άσχημα με υψηλή υγρασία στο χώρο είναι επειδή το ανθρώπινο σώμα δροσίζεται με την εφίδρωση. Όταν η ατμόσφαιρα έχει πολύ υγρασία η διαδικασία της εξάτμισης του ιδρώτα δυσκολεύει. Η αφύγραση με κλιματιστικό βοηθά χαμηλώνοντας την θερμοκρασία του χώρου αλλά  και μειώνοντας της υγρασία του αέρα.  Αφαιρώντας την υγρασία του αέρα δίνουμε την  δυνατότητα στο σώμα μας να απορρίψει την παραπάνω θερμότητα με μεγαλύτερη άνεση.

Έχετε προβλήματα υγρασίας;

Καλέστε μας να λύσουμε το πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι σας.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.