Κάγκελα αλουμινίου Ασφάλεια, αντοχή, στυλ και ελάχιστη συντήρηση

κάγκελα αλουμινίου kankela alouminiou

Τα κάγκελα αλουμινίου είναι πρακτικά, ανθεκτικά, έχουν στυλ και έχουν έρθει για να μείνουν. 

Σε ένα κτίριο μπορούμε να συναντήσουμε κάγκελα για διάφορες χρήσεις: κάγκελα εξωτερικού χώρου, κάγκελα μπαλκονιών, κάγκελα για εσωτερικές σκάλες κτλ. Τα κάγκελα δε χρησιμεύουν μόνο για την ασφάλεια του χώρου αλλά συμβάλουν και στη διακόσμησή του, για αυτό και τα συναντάμε σε διάφορα στυλ(μοντέρνα, παραδοσιακά, και πολλά άλλα). Για ποιο λόγο όμως να επιλέξουμε κάγκελα αλουμινίου;

Τα κάγκελα αλουμινίου χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια αφού παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων υλικών (σιδερένια, ξύλινα κ.ά.). Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής απαιτώντας σχεδόν μηδενική συντήρηση. Καθώς το αλουμίνιο δεν απορροφά υγρασία και δεν επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία, τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν την ιδανική επιλογή για εξωτερικούς χώρους αφού έχουν μεγάλη αντοχή στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό που έχουν τα κάγκελα αλουμινίου είναι η ευελιξία στο σχεδιασμό τους η οποία σε συνδυασμό με τη δυνατότητα βαφής (με την ηλεκτροστατική βαφή) μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε διάφορους συνδυασμούς σχεδίων και χρωμάτων. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ζωής τους τα κάγκελα αλουμινίου δε χρειάζονται τίποτα παραπάνω από ένα απλό καθάρισμα για την συντήρησή τους αφού ούτε σκουριάζουν ούτε σαπίζουν, σε αντίθεση με τα άλλα υλικά που ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζονται τρίψιμο και βάψιμο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το αλουμίνιο είναι ένα «οικολογικό» προϊόν, αφού εκτός από το γεγονός ότι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής είναι και ανακυκλώσιμο χωρίς να χάνει κανένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του όσες φορές κι αν επαναληφθεί αυτή η διαδικασία. Το μικρό του βάρος σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητά του σημαίνει περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται λιγότερη ενέργεια τόσο για την επεξεργασία του όσο και για τη συντήρησή του.

Η τοποθέτηση κάγκελων σε ένα χώρο έχει στόχο την ασφάλεια και την οριοθέτηση του χώρου χωρίς όμως να παραβλέπεται η ανάγκη για κομψή αισθητική. Τα κάγκελα αλουμινίου ικανοποιούν αυτές τις ανάγκες αφού πέραν της ασφάλειας χαρίζουν και ένα ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Κάγκελα Αλουμινίου Υπέρ και κατά.

Υπέρ
  • Αντοχή και Δύναμη - Το αλουμίνιο παρόλο που είναι πολύ ελαφρύ είναι πολύ ανθεκτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές που πρέπει να αντέχουν.
  • Συντήρηση ή μάλλον έλλειψη συντήρησης. Τα κάγκελα από αλουμίνιο δεν χρειάζονται συντήρηση βάψιμο κλπ. επισκευές. Μπορείτε να καθαρίζετε με νερό και ένα πανί και θα είναι σαν καινούργια.
  • Ομορφιά και στυλ.
Κατά
  • Τα μειονεκτήματα του αλουμινίου σε κάγκελα είναι πραγματικά ελάχιστα. Το μόνο που μπορεί να πει κάποιος, είναι ότι άπλα δεν του αρέσει το αλουμίνιο και προτιμά άλλα υλικά από καθαρά προσωπική προτίμηση.

 

Θέλετε να ανακαινίστε το σπίτι;

Αφήστε τα στοιχεία σας

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.