Ανακαίνιση μπάνιου με την ποιότητα της Greenbuilding

 • Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους πλέον ζωτικούς χώρους του σπιτιού σας.
 • Καθημερινά θα κινηθείτε πολλές φορές μέσα σε αυτό το δωμάτιο για αυτό και πρέπει να είναι λειτουργικό αλλά και να δείχνει όμορφο.
 • Εμείς στην Greenbuilding αναλαμβάνουμε να ολοκληρώσουμε με συνέπεια και ποιότητα την Ανακαίνιση του Μπάνιου σας.
 • Υλοποιούμε τις εργασίες για την ανακαίνιση στο μπάνιο σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή ώστε να πετύχουμε ένα άριστο αισθητικά αποτέλεσμα με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές.

Γιατί την Greenbuilding

 • Γιατί προσφέρουμε ποιότητα και εξαιρετική εργασία για την ανακαίνιση του μπάνιου σας
 • Κατανοούμε ότι οι πελάτες μας θέλουν να απολαύσουν το αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου έργου αναδιαμόρφωσης του μπάνιου.
 • Υλοποιούμε το προϊόν σχεδιασμού που έχει προσαρμοστεί ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες σας και να εκπληρώσει τους στόχους σας.
 • Εστιάζουμε στις λεπτομέρειες την ανακαίνισης του μπάνιου σας
 • Καταλαβαίνουμε ότι οι λεπτομέρειες σε ένα έργο ανακαίνισης είναι συχνά μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο μπάνιο.
 • Έχουμε εμπειρία με ποιοτικά υλικά που μπορεί να θέλετε να βάλετε στο σπίτι σας, όπως ξύλινα κουφώματα, μαρμάρινα δάπεδα, επιφάνειες από γρανίτη και άλλα.
 • Η έμπειρη ομάδα των τεχνιτών μας έχει τις απαραίτητες δεξιότητες για να δημιουργήσει πραγματικά όμορφα αποτελέσματα στο σπίτι σας.
 • Μπορούμε να ενσωματώσουμε όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά στο μπάνιο σας. Από νέα και μοντέρνα φωτιστικά, θερμαινόμενα δάπεδα, ηχοσυστήματα και πολλά άλλα.
 • Μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι ότι θα συνθέσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για να έχετε ένα χώρο στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας.
 • Το νέο σας μπάνιο πλέον θα προσθέτει πραγματική αξία στο σπίτι σας.

Δώστε ζωή στο μπάνιο σας με μια Ποιοτική Ανακαίνιση

Ανεξάρτητα από το αν θέλετε μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση σε ένα μικρό ή μεγάλο Master μπάνιο, οι εξειδικευμένοι μηχανικοί και τεχνικοί μας μας είναι έτοιμοι να κάνουν το όνειρο σας πραγματικότητα. Οι προσπάθειές μας ξεκινούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπου και μαθαίνουμε περισσότερα για το τι περιμένετε από την ανακαίνιση του μπάνιου σας. Ο σχεδιασμός του μπάνιου θα γίνει έτσι ώστε να πετύχουμε ότι εσείς επιθυμείτε για το χώρο σας.

Όλα ξεκινούν με έναν σωστό σχεδιασμό

Ένας επιμελής και έξυπνος σχεδιασμός του μπάνιου αντιμετωπίζει όλες τις λειτουργικές ανάγκες σας για το χώρο. Επίσης, ενσωματώνει στοιχεία σχεδιασμού, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας σε ένα κομψό χώρο που είναι αισθητικά ευχάριστος για σας, σε καθημερινή βάση. Από μια μερική ανακαίνιση, μέχρι μια ολική-μεγάλη ανακαίνιση, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μεθοδικά για να αποκτήσετε το μπάνιο που ονειρεύεστε.

ανακαίνιση στο μπάνιο lux

Υδραυλικά και ανακαίνιση μπάνιου

Ένα από τα βασικότερα σημεία στα οποία χρειάζεται να επιστήσουμε την προσοχή σας, όταν πρόκειται να ξεκινήσει η γενική ανακαίνιση του μπάνιου, είναι η αποξήλωση των παλαιών σωληνώσεων και των υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων. Πολλές φορές συναντάμε καινούρια είδη υγιεινής τοποθετημένα πάνω σε παλιές εγκαταστάσεις. Το αποτέλεσμα είναι μετά από λίγο καιρό να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στα υδραυλικά και να χρειάζεται να γίνει εκ νέου αποξήλωση των ειδών υγιεινής και επανατοποθέτησή τους ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Στα υδραυλικά πρώτα από όλα επιλέγουμε λοιπόν να αντικαταστήσουμε τις παλιές σωληνώσεις και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Στην Greenbuilding διασφαλίζουμε την σωστή λειτουργία της εγκατάστασης από την αρχή. Τα πιο σημαντικά σημεία που προσέχουμε στην φάση της ανακαίνισης του μπάνιου σας είναι:

 • Τα δίκτυα αποχέτευσης να έχουν την σωστή κλίση.
 • Να βάλουμε οπωσδήποτε τάπες καθαρισμού.
 • Να βάλουμε τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό για να αποφύγουμε τα υδραυλικά πλήγματα.
 • Να αντικαταστήσουμε τον παλιό γενικό νερού οπωσδήποτε.
 • Χρησιμοποιούμε υλικά σωληνώσεων, υλικά συγκόλλησης και στηρίγματα όπως ορίζει η νομοθεσία.
 • Διαστασιολογούμε και βάζουμε τις σωστές διατομές σωληνώσεων για την κάθε χρήση.
 • Βάζουμε  τα υδραυλικά είδη σε κάποια απόσταση. Είναι σημαντικό να υπάρχει “αέρας” στο μπάνιο για άνεση αλλά και για λόγους συντήρησης.
 • Ελέγχουμε την παροχή του κρύου, του ζεστού νερού και την αποχέτευση για διαρροές.

Ανακαίνιση μπάνιου και Ηλεκτρολογικά.

Η μελέτη των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων είναι σαφώς απαραίτητη σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Στην Greenbuilding μελετάμε εκ την νέου τοποθέτηση πριζών, ηλεκτρικών παροχών και γειώσεων. Κάνουμε επανέλεγχο των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες ηλεκτρολογικές διατάξεις, την νομοθεσία αλλά και τη νέα διαμόρφωση του χώρου.

 • Θα ελεγχθεί ο θερμοσίφωνας και σε περίπτωση που είναι παλιός θα αντικατασταθεί ή ακόμη καλύτερα θα τοποθετηθεί νέος ηλιακός θερμοσίφωνας. Σε αυτό το σημείο μπορούμε προληπτικά και μόνο για την περίπτωση που μπορεί να υπάρξει διαρροή στο θερμοσίφωνα, να έχουμε προνοήσει να γίνει μια τρύπα στο ταβάνι ώστε το νερό να τρέξει απευθείας στην μπανιέρα και να μη δημιουργηθεί υγρασία στο σπίτι.
 • Το μπάνιο μαζεύει πολύ υγρασία. Αν δεν υπάρχει παράθυρο θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε σύστημα εξαερισμού.
 • Τα μπάνια πρέπει να έχουν τις κατάλληλες ηλεκτρολογικές συνδέσεις φωτισμού. Επειδή η υγρασία είναι αυξημένη η όλη εγκατάσταση θα πρέπει να έχει την κατάλληλη προστασία. IP προστασία αυξημένη για όλα τα ηλεκτρολογικά μέρη του μπάνιου
 • Ελέγχουμε συνολικά την γείωση του σπιτιού και την κατάσταση του πίνακα
 • Φροντίζουμε να ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη, εάν ο πίνακας του σπιτιού δεν είναι σύγχρονος και να έχει ρελέ διαφυγής να λάβει τα αντίστοιχα μέτρα.

Είδη υγιεινής, έπιπλα μπάνιου και μπαταρίες.

Όταν διαλέγουμε έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής είναι σημαντικό να έχουμε μετρήσει το χώρο μας έτσι ώστε να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ένα έπιπλο δεν αρκεί να είναι όμορφο για να το διαλέξουμε αλλά πρέπει να ταιριάζει και στο χώρο μας. Σκεφτείτε σε ένα μικρό μπάνιο να τοποθετούσατε μια μεγάλη μπανιέρα μόνο και μόνο επειδή έχει υδρομασάζ! Σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα ήταν λειτουργικό, αφού η μπανιέρα θα «έπιανε» όλο το δωμάτιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να κινηθεί ελεύθερα.

Ένα ακόμη βασικό σημείο που χρειάζεται να προσέξετε πριν διαλέξετε έπιπλα μπάνιου είναι οι ανάγκες που θέλετε να καλύψετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο θα πρέπει να διαλέξουμε ή να σχεδιάσουμε από κοινού κάποιο έπιπλο με συρτάρια και ντουλάπια για να μπορείτε να αποθηκεύετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Επίσης, αν υπάρχουν πολλά μέλη στην οικογένεια τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε δύο νιπτήρες δίπλα δίπλα, εφόσον βέβαια μας το επιτρέπει κι ο χώρος.

 • Σημαντικότατο σε μια γενική ανακαίνιση μπάνιου είναι η προμήθεια νέων ειδών υγιεινής. Τα παλαιά είδη μπορεί να εξακολουθούν να είναι λειτουργικά  αλλά καλό είναι να αλλαχτούν ώστε να μην υπάρξει μελλοντικά κάποια βλάβη και απαιτηθεί η αντικατάστασή τους και εργασίες εκ νέου.
 • Προσεκτική θα πρέπει να είναι και η επιλογή των μπαταριών μπάνιου, καθώς  ο στόχος είναι να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα που θα διαρκέσουν μακροπρόθεσμα.

Κόστος Ανακαίνισης Μπάνιου

Έχετε αποφασίσει να ανακαινίσετε το μπάνιο σας και έχετε την εικόνα στο μυαλό σας, των φωτιστικών των πάγκων, του γρανίτη και όλων των νέων και ωραίων στοιχείων του μπάνιου. Η εμπειρία δείχνει ότι μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού / διαμερίσματος αρχίζουν να επικεντρώνονται στο κόστος.

Οι τιμές για την ανακαίνιση στο μπάνιο θα εξαρτηθούν από το μέγεθος ή την ποσότητα εργασίας, καθώς και από τη συνολική ποιότητα (ποιότητα και ποσότητα υλικών, υφιστάμενες συνθήκες εγκατάστασης, τον σχεδιασμό κλπ.).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το συγκεκριμένο έργο ποικίλλει και θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερο ή λιγότερο, οι τιμές του γραφείου μας για μια ποιοτική ανακαίνιση ξεκινούν από 750€ / τ.μ.

Αυτά τα ποσά ενδέχεται να καταστήσουν τον μέσο άνθρωπο κατατονικό, αλλά είναι σημαντικό να διερευνήσετε τι θα πάρετε για τα χρήματά σας. Εάν αποφασίσετε να πάτε με τον εργολάβο που θα δώσει την χαμηλότερη τιμή, διατρέχετε τον κίνδυνο να εξοικονομήσετε στο κόστος, αλλά να χάσετε στην ποιότητα, την αρτιότητα και το χρόνο. Αφού αποφασίσετε τι είδους δουλειά θέλετε να κάνετε και το οικονομικό εύρος που είστε άνετοι που διαθέσετε, μελετήστε και αξιολογήστε τα επόμενα βήματα. Το μεγαλύτερο θέμα σε μια ανακαίνιση, εκτός από τα χρήματα, είναι ο επαγγελματίας που προσλαμβάνεται για να αναλάβει το έργο.

Μερικοί παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου για την επιλογή του εργολάβου είναι:

 • Ισχύουσα άδεια και πιστοποιητικά.
 • Λεπτομέρειες γραπτών συμβάσεων. Βεβαιωθείτε ότι η σύμβαση είναι εύκολη στην ανάγνωση και δεν είναι ασαφής ή διφορούμενη. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι υπογράφετε.
 • Ποιότητα και επίπεδο επαγγελματισμού, εμπειρία του επιβλέποντος στην εργασία.

Μην πανικοβληθείτε από το κόστος. Θυμηθείτε, θα ξεχάσετε την τιμή που πληρώσατε πολύ πριν ξεχάσετε μια κακή δουλειά που θα αναγκάζεστε να βλέπετε κάθε μέρα.