Υποβολή δικαιολογητικών Εξοικονομώ Αυτονομώ

Υποβολή δικαιολογητικών Εξοικονομώ

Video

Greenbuilding

Υποβολή δικαιολογητικών Εξοικονομώ:Πάμε να δούμε ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για υποβολή στο πρόγραμμα εξοικονομώ αυτόνομο και πότε ξεκινά η διαδικασία της υποβολής.


Διαβάστε όλο το άρθρο μας και δείτε το video για την Υποβολή δικαιολογητικών στο Εξοικονομώ Αυτονομώ. Στην συνέχεια κάντε εγγραφή στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν τις κατασκευές την ενέργεια και το σπίτι.


Το προηγούμενο έτος ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ. Τον Φεβρουάριο του 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την ένταξη των πολυκατοικιών το πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ. Το ΥΠΕΝ προσπάθησε να απλοποιήσει την διαδικασία υποβολής όσο περισσότερο γίνονταν, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η χωρά. Οι ιδιοκτήτες είχαν σοβαρή δυσκολία να βρουν σημαντικά έγγραφα από την πολεοδομία και από άλλες υπηρεσίες.

Την χρονική στιγμή της υποβολής των αιτήσεων, για να διευκολυνθεί ο ιδιώτης και για να γίνει πιο γρήγορα η ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά ελαχιστοποιήθηκαν. Έτσι ο περισσότερος κόσμος μπόρεσε να κάνει αίτηση για το πρόγραμμα συντομότερα, παρακάμπτοντας την αρχική διαδικασία ύστερα από τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου.

Τώρα έχει έρθει η ώρα για να γίνει συνολικά η υποβολή των δικαιολογητικών, έτσι ώστε να γίνει ο τελικός έλεγχος και να εγκριθούν οι εργασίες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν κάνει την αίτηση, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και βρίσκονται στην κατάσταση 3.ε θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υποβολή δικαιολογητικών Εξοικονομώ Αυτονομώ

Ποια είναι αυτά τα δικαιολογητικά και πότε ξεκινάει τη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών στο πρόγραμμα. Θα δούμε ποια είναι απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή ενός διαμερίσματος στο πρόγραμμα που είναι άλλωστε και η πιο συνηθισμένη περίπτωση.

  • Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης προφανώς υπογεγραμμένο από τον μηχανικό που ορίζει τις παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν
  • Η οικοδομική άδεια του σπιτιού της πολυκατοικίας της μονοκατοικίας ή κάποιο άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο
  • Εκτός από την οικοδομική άδεια μπορεί να μπει και κάποιο άλλο σχετικό έγγραφο, δηλαδή η ένταξη και η υποβολή σε κάποιο νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων 4178 4495 με όποιο τρόπο μπορεί να τακτοποιήσει κάποιος το ακίνητό του
  • Βεβαίωση από οικείο ΟΤΑ. Eάν η διεύθυνση που αναγράφεται στα δικαιολογητικά που προσκομίζεται δεν ταυτίζεται με τη σημερινή διάθεση του ακινήτου απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από οικείο ΟΤΑ που να προκύπτει η ταυτοποίηση του ακινήτου
  • Το αντίγραφο του λογαριασμού του ηλεκτρικού
  • Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αγόρασε πρόσφατα το ακίνητο επιπρόσθετα να υποβληθούν: ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου, το πιστοποιητικό μεταγραφής από το υποθηκοφυλακείο και μία υπεύθυνη δήλωση που να ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προτίθεται να έχει αυτό το ακίνητο πλέον σαν κύρια κατοικία
  • Το έντυπο παρεμβάσεων έχει ήδη υποβληθεί διότι ήταν προαπαιτούμενο για να γίνει η αίτηση

Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα δικαιολογητικά που αφορούν τα περισσότερα ακίνητα. Για διάφορες άλλες περιπτώσεις μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο του ΥΠΕΝ όλα τα δικαιολογητικά τα οποία είναι για διαμέρισμα πολυκατοικία γενικά όλο το σύνολο των δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν στην αίτηση.

Πότε Ξεκινάει η Υποβολή δικαιολογητικών;

Ενεργοποιείται την Τρίτη 2 Μαρτίου και 10:00 το πρωί το πληροφοριακό σύστημα για την υποβολή δικαιολογητικών του Εξοικονομώ. Εκεί οι δικαιούχοι μπορούν να καταχωρήσουν όλα τα δικαιολογητικά του ακινήτου τους μέσα στο πρόγραμμα.

  • Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους των ακινήτων και για όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας
  • Το διάστημα για να γίνει η υποβολή είναι 30 ημέρες.
  • Οι δικαιούχοι οι οποίοι μπορούν να ξεκινήσουν να βάζουν τα δικαιολογητικά ειναι οι δικαιούχοι που στο πρόγραμμα βρίσκονται στην κατάσταση 3.ε. – υποβολή δικαιολογητικών

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.