Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια ξεκινάει.

Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια ξεκινάει – ένα μεγάλο όφελος για τα ελληνικά Νοικοκυριά. Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά.

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια ξεκινάει

Video

Greenbuilding

Πότε ξεκινάει το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια

Το Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια θα ξεκινησει σύντομα. Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο στα πλαίσια του γενικότερου Ευρωπαϊκού Προγράμματος για εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα.

Τα κτίρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενεργοβόρα. Περισσότερο από το 70% του σύνολου των κτιρίων στην Ευρώπη δεν είναι ενεργειακά αποδοτικά. Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση,στα πλαίσια ενίσχυσης της οικονομίας και μετά τον κορονοϊό σχεδιάζει το Πρόγραμμα Renovation wave. Το Πρόγραμμα αυτό θα έχει στόχο την την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και την τόνωση της οικονομίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι, στα πλαίσια αυτά θα κινηθεί και το Εξοικονομώ Αυτονομώ για έξυπνα σπίτια. Θα έχει στοιχεία από τα παλαιότερα Εξοικονομώ Που θα είναι η θερμομόνωση, διπλά κουφώματα, διπλά τζάμια συστήματα θέρμανσης. Στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η μετάβαση σε έξυπνα σπίτια-smart homes.

Νέα στοιχεία του Εξοικονομώ Αυτονομώ

Θα έχει όμως και καινούργια στοιχεία από έξυπνο κτίριο και φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και φόρτιση σε αυτοκίνητα.Φαίνεται ότι η στροφή της Ευρωπαϊκής ένωσης στην ηλεκτροκίνησης θα έχει θετικά αποτελέσματα για τα ελληνικά σπίτια.

Όμως καινούργια στοιχεία έχουν να κάνουν με τον τρόπο, τον οποίο θα δουλέψει το Πρόγραμμα Το Πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό, δηλαδή θα μπορεί να δουλεύεται όλο το χρονικό διάστημα χωρίς περιορισμούς χρονικούς για ένταξη. Το Πρόγραμμα θα έχει στοιχεία για ειδικές κατηγορίες ακινήτων.

Έτσι αν κάποια κτίρια είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα δηλαδή κατηγορίας Η ή Ζ όπως αυτά χαρακτηρίζονται από ενεργειακό πιστοποιητικό, θα έχουν έξτρα επιδοτήσεις αλλά θα πρέπει να πιάνουν και μεγαλύτερους στόχους.
Περιοχές της Ελλάδας που είναι λιγνιτικές, όπως η Μεγαλόπολη και η Κοζάνη θα έχουν κάποιες έξτρα επιδοτήσεις από το πρόγραμμα.

Οι ενεργειακοί στόχοι οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν, αλλάζουν . Θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε ποιο θα είναι αυτοί Τα οικονομικά κριτήρια και αυτά θα διευρυνθούν Γενικότερα το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση σε παραπάνω από 60,000 νοικοκυριά κάθε χρόνο.

Πηγή: ΥΠΕΝ  & euro2day

 

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.