Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια ξεκινάει.

Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια ξεκινάει – ένα μεγάλο όφελος για τα ελληνικά Νοικοκυριά. Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια ξεκινάει

Video

Greenbuilding

Πότε ξεκινάει το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια

Το Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ για έξυπνα σπίτια θα ξεκινησει σύντομα. Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο στα πλαίσια του γενικότερου Ευρωπαϊκού Προγράμματος για εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα.

Τα κτίρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενεργοβόρα. Περισσότερο από το 70% του σύνολου των κτιρίων στην Ευρώπη δεν είναι ενεργειακά αποδοτικά. Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση,στα πλαίσια ενίσχυσης της οικονομίας και μετά τον κορονοϊό σχεδιάζει το Πρόγραμμα Renovation wave. Το Πρόγραμμα αυτό θα έχει στόχο την την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και την τόνωση της οικονομίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι, στα πλαίσια αυτά θα κινηθεί και το Εξοικονομώ Αυτονομώ για έξυπνα σπίτια. Θα έχει στοιχεία από τα παλαιότερα Εξοικονομώ Που θα είναι η θερμομόνωση, διπλά κουφώματα, διπλά τζάμια συστήματα θέρμανσης. Στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η μετάβαση σε έξυπνα σπίτια-smart homes.

Νέα στοιχεία του Εξοικονομώ Αυτονομώ

Θα έχει όμως και καινούργια στοιχεία από έξυπνο κτίριο και φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και φόρτιση σε αυτοκίνητα.Φαίνεται ότι η στροφή της Ευρωπαϊκής ένωσης στην ηλεκτροκίνησης θα έχει θετικά αποτελέσματα για τα ελληνικά σπίτια.

Όμως καινούργια στοιχεία έχουν να κάνουν με τον τρόπο, τον οποίο θα δουλέψει το Πρόγραμμα Το Πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό, δηλαδή θα μπορεί να δουλεύεται όλο το χρονικό διάστημα χωρίς περιορισμούς χρονικούς για ένταξη. Το Πρόγραμμα θα έχει στοιχεία για ειδικές κατηγορίες ακινήτων.

Έτσι αν κάποια κτίρια είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα δηλαδή κατηγορίας Η ή Ζ όπως αυτά χαρακτηρίζονται από ενεργειακό πιστοποιητικό, θα έχουν έξτρα επιδοτήσεις αλλά θα πρέπει να πιάνουν και μεγαλύτερους στόχους.
Περιοχές της Ελλάδας που είναι λιγνιτικές, όπως η Μεγαλόπολη και η Κοζάνη θα έχουν κάποιες έξτρα επιδοτήσεις από το πρόγραμμα.

Οι ενεργειακοί στόχοι οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν, αλλάζουν . Θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε ποιο θα είναι αυτοί Τα οικονομικά κριτήρια και αυτά θα διευρυνθούν Γενικότερα το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση σε παραπάνω από 60,000 νοικοκυριά κάθε χρόνο.

Πηγή: ΥΠΕΝ  & euro2day

 

Ενημερώσου για τις υπηρεσίες μας

Εξοικονομώ Αυτονομώ & Greenbuilding

•Αναλαμβάνουμε το δικό σας σπίτι.
•Αναλαμβάνουμε το σύνολο εργασιών του προγράμματος
•Οι μηχανικοί μας επιβλέπουν τις εργασίες σε όλες τις φάσεις της κατασκευής του σπιτιού σας.
•Παραδίδουμε το έργο με όλα τα πιστοποιητικά.
•Σας εκπαιδεύουμε για την σωστή χρήση του εξοπλισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.