Επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης αντί ηλεκτρικού

Με την τιμή του ηλεκτρικού να ανεβαίνει συνέχεια, με την τιμή της κιλοβατώρας να αυξάνεται συνεχώς επικρατεί προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο. Η Κυβέρνηση σκέφτεται τρόπους και μεθόδους για να μειώσει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα.

Επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης αντί κλιματιστικού

Ύστερα από την τελευταία κρίση με την αύξηση του φυσικού αερίου η τιμή της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Η Κυβέρνηση εξετάζει μέτρα και τρόπους για να μειωθεί η απαίτηση σε ηλεκτρική ενέργεια το 2022. Το κόστος παραγωγής και πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος έχει εκτοξευθεί και έτσι εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για τη θέρμανση των ελληνικών νοικοκυριών αυτό το χειμώνα.

Μία χαμηλότερη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, ειδικά αν επιδοτηθεί την κυβέρνηση θα από την Κυβέρνηση θα είναι σωτήριο για τα Ελληνικά νοικοκυριά. Το σχέδιο προβλέπει φθηνότερο πετρέλαιο σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον έγκαιρα.

Αυτό αφορά περίπου 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά που μπορεί να επιλέξουν το πετρέλαιο σαν τρόπο θέρμανσης. Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει και τρόπους για να επιδοτηθεί και τα 700.000 νοικοκυριά τα οποία θερμαίνονται λέβητες φυσικού αερίου.

Θα τους έρθει πιο φθηνά  το πετρέλαιο με ένα κίνητρο που θα δώσει η κυβέρνηση

Πάντως, οι αποφάσεις βρίσκονται κοντά στο τελικό στάδιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που παρουσίασε το θέμα. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να περιληφθούν στο πακέτο εξαγγελιών της ΔΕΘ δια στόματος του πρωθυπουργού.

Επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης αντί ηλεκτρικού

Η κα Λάσκαρη σχολίασε στο δελτίο του ΣΚΑΙ

Ερώτηση: Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει αποκαλύπτει ένα κομμάτι αυτών των ανακοινώσεων που αφορά τη στήριξη των νοικοκυριών

1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά επέλεξαν πέρσι να ζεσταθούν με κλιματισμό στο σπίτι τους να βγάλουν το χειμώνα με κλιματιστικά το πλήρωσαν πολύ ακριβά με λογαριασμούς

Απάντηση: Για το θέμα των νοικοκυριών που κάηκαν πέρσι στο χυλό των κλιματιστικών να το πω έτσι απλά.1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά επέλεξαν πέρσι να ζεσταθούν με κλιματισμό στο σπίτι τους. Να βγάλουν το χειμώνα με κλιματιστικά. Το πλήρωσαν πολύ ακριβά με λογαριασμούς υπέρογκους και ήρθες σε συνέχεια η παρέμβαση.

Σε αυτούς λοιπόν θα απευθυνθεί η Κυβέρνηση ούτως ώστε να του δώσει ένα κίνητρο να γυρίσουν να κλείσουν το κλιματιστικό και να ανάψουν ξανά το λέβητα που είναι ξεχασμένο στην πολυκατοικία. Θα τους έρθει πιο φθηνά  το πετρέλαιο με ένα κίνητρο που θα δώσει η κυβέρνηση.

Υπολογίζεται από το 1,5 εκατομμύριο 9 στα 10 νοικοκυριά έχουν λέβητες στην Πολυκατοικία που μπορούν να επαναφέρουν σε χρήση. Θα δώσει το κινητό η Κυβέρνηση ούτως ώστε το πετρέλαιο για αυτούς να είναι φθηνότερο να είναι ανεκτό για να θερμάνουν τα σπίτια τους.

Ερώτηση: Αυτό όμως που αναρωτιέμαι τι θα γίνει με τους υπόλοιπους οι οποίοι έχουν φυσικό αέριο και δεν έχουν πετρέλαιο. Αυτοί θα έχουν να περιμένουν κάτι από αυτό το καλάθι;

Πολύ δύσκολο να βρουν ακριβώς το μέτρο που θα επιλέξουν στο οικονομικό επιτελείο, γιατί είναι κρίσιμο το στοίχημα. Είναι 700.000 νοικοκυριά που πέρσι πήραν επιδότηση  20 + 20 ευρώ από το κράτος και και την ΔΕΠΑ , αλλά φέτος με τα 40 ευρώ και τη τιμή του φυσικού αέριου στα 250 είναι σταγόνα στον ωκεανό, αυτή η επιδότηση. Επομένως ψάχνουν να βρουν ένα συνδυασμό, δεν έχουν καταλήξει ακόμα. Κίνητρο εξοικονόμησης υποκατάστασης καυσίμου και επιδότησης για να βγει ο χειμώνας.

Πηγή : Diakiologitika

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.