Δεν ζεσταίνει το καλοριφέρ στο σπίτι; Μάθετε γιατί

Δεν ζεσταίνει το καλοριφέρ. Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε πριν καλέσετε την εταιρεία που έκανε την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης ή τον υδραυλικό σας.

Δεν ζεσταίνει το καλοριφέρ του σπιτιού Greenbuilding

Το καλοριφέρ είναι ζεστό κάτω και κρύο πάνω.

Είναι πολύ ένα  συνηθισμένο περιστατικό και συνήθως οφείλεται σε αέρα που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σύστημα της θέρμανσης. Αυτό συνηθίζεται όταν το σύστημα θέρμανσης είναι σταματημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά μπαίνει σε λειτουργία. Ο αέρας που είναι εγκλωβισμένος στην εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης συγκεντρώνεται στο πάνω μέρος των σωμάτων.

Μπορείτε να κάνετε εξαέρωση στα σώματα που έχουν πρόβλημα χρησιμοποιώντας το ειδικό κλειδί για την εξαέρωση ή ένα ψιλό κατσαβίδι δοχείο για τα νερά και ένα πανάκι για καθάρισμα. Κάνοντας μεθοδικά την εξαέρωση καλοριφέρ είναι πολύ πιθανό να λύσετε το πρόβλημα που δεν ζεσταίνει το καλοριφέρ.

Το καλοριφέρ είναι κρύο κάτω και ζεστό πάνω.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο συνηθισμένη όσο αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Εδώ το σώμα είναι κρύο κάτω και ζεστό πάνω. Δεν θερμαίνεται επαρκώς στο κάτω μέρος λόγω της παρουσίας λάσπης και βρωμιάς. Βρωμιά και οξείδια του σιδήρου που δημιουργούνται με την πάροδο των χρόνων επικάθονται στο κάτω μέρος του σώματος. Έτσι το νερό εμποδίζεται να κυκλοφορήσει ελεύθερα από κάτω προς τα πάνω.

Αυτό αντιμετωπίζεται με μηχανικό και χημικό καθαρισμό.

Δεν ζεσταίνει το καλοριφέρ σε όλο το σπίτι.

Αν τα παντού είναι κρύα τα σώματα του καλοριφέρ τότε κάνετε ένα πρώτο έλεγχο. Πρώτα από όλα πρέπει να ελέγξτε ότι το σύστημα θέρμανσης είναι σε λειτουργία

  • Βεβαιωθείτε ότι ο λέβητας και γενικότερα το σύστημα θέρμανσης τροφοδοτείτε με ρεύμα και δεν έχει πέσει κάποια ασφάλεια.
  • Βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία πετρελαίου ή φυσικού αερίου είναι απρόσκοπτη. Πολλές φορές συμβαίνει να μην υπάρχει αρκετό πετρέλαιο για αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε επάρκεια στο καύσιμο.
  • Πρέπει να ο θερμοστάτης να είναι ενεργοποιημένος, να έχει μπαταρίες και να είναι ρυθμισμένος σε θερμοκρασία 20-21 °C.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο κυκλοφορητής δουλεύει κανονικά.
  • Ελέγξτε την πίεση του δικτύου.
  • Αν έχετε ατομικό επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου βεβαιωθείτε ότι ο πιλότος, η μικρή φλόγα που είναι σε συνεχή λειτουργία είναι ενεργή.

Όλα τα καλοριφέρ είναι ζεστά εκτός από ένα.

Εάν έχετε ένα μόνο σώμα σε όλο το σπίτι που δεν ανάβει καθόλου είναι πολύ πιθανό να μην έχει καθόλου ροή ζεστού νερού.

  • Έτσι το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξτε ότι οι βάνες είναι ανοιχτές. Οι βαλβίδες -  βάνες του καλοριφέρ θα πρέπει να είναι τερματισμένες  σε θέση που είναι αντίθετα στους δείκτες του ρολογιού – αριστερόστροφα.
  • Αν είναι κάποια βάνα κλειστή τότε προσπαθήστε να την ανοίξτε.
  • Πολλές φορές είναι δύσκολο να ανοιγοκλείσετε τις βάνες γιατί μπορεί να έχουν κολλήσει. Τότε μπορείτε να ξεβιδώσετε το καπάκι, να το τραβήξετε και να τις ανοίξετε περιστρέφοντας τον άξονα με ένα γαλλικό κλειδί.
  • Μπορεί να έχει κολλήσει η θερμοστατική βαλβίδα / θερμοστατική κεφαλή. Έτσι ενώ μπορεί να δείχνει η ένδειξη ανοιχτή είναι πολύ πιθανόν να έχει κολλήσει σε κλειστή θέση και να μην επιτρέπει το ζεστό νερό να περάσει μέσα από το σώμα.

 

Σχετικές Υπηρεσίες

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας του γραφείου μας

Αν θέλετε λύση ή συμβουλή

Στο πρόβλημα που έχετε στην θέρμανση αφήστε τα στοιχεία σας

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.