ΔΕΗ και Φυσικό αέριο. Επιχειρησιακό πλάνο στην αγορά αερίου.

Φυσικό Αέριο

Μπαίνει η ΔΕΗ στην αγορά του φυσικού αερίου; Δύο θα είναι τελικά οι σύμβουλοι που επελέγησαν από τη ΔΕΗ προκειμένου να καταστρώσουν το επιχειρησιακό πλάνο για την είσοδο και δραστηριοποίηση της εταιρείας στην αγορά του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα στο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από τη ΔΕΚΟ, επελέγησαν η Boston Consulting και η Σαμαράς και Συνεργάτες, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο έναντι 255 χιλιάδων ευρώ.

Οι δύο σύμβουλοι καλούνται να αναλύσουν στη ΔΕΗ την αγορά προμήθειας φυσικού αερίου και να διαμορφώσουν τη στρατηγική δραστηριοποίησης στο retail με την ανάπτυξη συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου. Όμως το έργο των συμβούλων δεν περιορίζεται μόνο εκεί, αφού επιπλέον καλείται να προτείνουν στρατηγική δραστηριοποίησης και στη χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου. Το τρίτο κομμάτι του έργου των συμβούλων που επέλεξε η ΔΕΗ αφορά στην είσοδο της εταιρείας σε νέες αγορές του φυσικού αερίου, όπως είναι το CNG και το LNG αφού θα αναλύσουν τις υποδομές συμπιεσμένου και υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και τα δίκτυα διανομής προτείνοντας την εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας για είσοδο της ΔΕΗ και σε νέες περιοχές.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου ανοίγει για όλους τους καταναλωτές η αγορά προμήθειας φυσικού αερίου, ενώ ανοίγονται και νέες δυνατότητες για επέκταση της χρήσης του καύσιμου μέσω της επέκτασης των δικτύων διανομής ή της δημιουργίας νέων δικτύων συμπιεσμένου αερίου.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ πρόσφατα υπέγραψε νέα σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη ΔΕΠΑ αξίας 93 εκ. ευρώ ενώ επιπλέον προχώρησε στη δημοσιοποίηση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την υπογραφή πρότυπων συμφώνων πώλησης (Master Sales Agreements) με ενδιαφερόμενους προμηθευτές για υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG. Οι συμβάσεις που θα υπογράψει με ενδιαφερόμενους να μπουν στη λίστα των προμηθευτών LNG της ΔΕΗ θα έχουν τριετή διάρκεια με τη ΔΕΗ να εκτιμά ότι θα χρειαστεί κατ᾽ ελάχιστο 300 εκ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως.

Μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνετε.

greenbuilding Κατανάλωση ρεύματος

Κατανάλωση ρεύματος για θέρμανση ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π.

Κατανάλωση ρεύματος από τις ηλεκτρικές συσκευές – Οδηγός για να γνωρίζετε τι ρεύμα καταναλώνετε. Η κατανάλωση ρεύματος είναι κάτι που μας απασχολεί όλους μας. Πόσο ρεύμα…

27/03/2017
- , , ,
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
κατανάλωση-ρεύματος

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter της Greenbuilding και ενημερωθείτε για την Κατασκευή και Ανακαίνιση του σπιτιού σας! Μάθετε τα Νέα πρώτοι για τρέχοντα θέματα όπως το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον, το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και την τακτοποίηση αυθαιρέτων.