Αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια: φωτίζουμε με ηλιακά φωτιστικά !!!

Είτε έχετε εξοχικό και περνάτε τα βράδια σας στον κήπο, είτε απολαμβάνετε τις καλοκαιρινές νύχτες στη βεράντα σας ο φωτισμός που έχετε επιλέξει για το χώρο σας είναι σημαντικός. Τα ηλιακά φωτιστικά κήπου κερδίζουν διαρκώς έδαφος καθώς φωτίζουν τον κήπο ή τη βεράντα μας επαρκώς και οικονομικά!

Τα ηλιακά φωτιστικά διατίθενται ευρέως στην αγορά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να τα τοποθετήσουν στον κήπο τους αλλά και στις βεράντες τους. Ας δούμε όμως μερικά από τα οφέλη που μας προσφέρει η επιλογή τους.

Όπως είναι φανερό και από την ονομασία τους, τα ηλιακά φωτιστικά αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια για να λειτουργήσουν. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας συλλέγουν το αστείρευτο ηλιακό φως το οποίο χρησιμοποιούν το βράδυ για να φωτίζουν το χώρο. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να μας προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας καθώς δεν καταναλώνουμε ηλεκτρικό ρεύμα για να φωτίσουμε τον κήπο μας, αλλά αποφεύγουμε και την τοποθέτηση καλωδιώσεων σε περίπτωση που δεν υπάρχει ήδη.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ηλιακών φωτιστικών είναι η εύκολη τοποθέτησή τους στο χώρο καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ποια σημεία του χώρου μας θέλουμε να φωτίσουμε. Ακόμη, και στα πιο δύσκολα σημεία η τοποθέτηση ηλιακού φωτιστικού είναι πολύ πιο εύκολη από ενός φωτιστικού ρεύματος. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξουμε σε αυτή την περίπτωση είναι να βάλουμε τα φωτιστικά σε τέτοια μέρη που να λαμβάνουν το μέγιστο της ηλιακής ακτινοβολίας έτσι ώστε να έχουν καλύτερη απόδοση.

Επίσης, τα ηλιακά φωτιστικά είναι εύκολα στη μεταφορά, οπότε μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη θέση τους ανά πάσα στιγμή το θελήσουμε χωρίς κόπο και έξοδα. Τέλος, είναι κατασκευασμένα ώστε να είναι ασφαλή και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Βέβαια, καλό είναι με τον ερχομό του φθινοπώρου να τα καθαρίσουμε και να τα αποθηκεύσουμε προστατεύοντάς τα από την άσκοπη έκθεσή τους στην κακοκαιρία του χειμώνα, αυξάνοντας έτσι το χρόνο ζωής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter της Greenbuilding και ενημερωθείτε για την Κατασκευή και Ανακαίνιση του σπιτιού σας! Μάθετε τα Νέα πρώτοι για τρέχοντα θέματα όπως το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον, το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και την τακτοποίηση αυθαιρέτων.