Το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 33% από ΑΠΕ στη Γερμανία

ΑΠΕ στην Γερμανία Greenbuilding

ΑΠΕ στη Γερμανία: Στις 25 Ιουλίου 2015 η Γερμανία έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ. Στη Γερμανία και την συγκεκριμένη μέρα το 78% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας προερχόταν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό το ένα νέο ρεκόρ ήταν μόνο για μια μέρα μιας και ο μέχρι τώρα ευρωπαίος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - ΑΠΕ δεν έχει παράξει περισσότερο από 27% πράσινη ενέργεια μέσα στο χρόνο. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν από το Κέντρο Ηλιακής Ενέργειας της Βάδης - Βυρτεμβέργης (ZSW) και της Γερμανικής Ένωσης Ενέργειας και Υδάτων βιομηχανίες (BDEW) το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές θα φτάσει το 33% μέσα στο 2015.

Μια πρώτη εκτίμηση για τις ΑΠΕ στην Γερμανία

Η Γερμανία αναμένεται να παραγάγει περίπου 193 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (δις kWh) ηλεκτρικής ενέργειας, από ήλιο, τον αέρα ή άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό είναι περισσότερο από το ένα πέμπτο της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για το 2014.

Αν και αυτό είναι μια πρώτη εκτίμηση, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2015 τα αιολικά πάρκα είχαν ήδη προμηθεύσει 47% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, από ότι την ίδια χρονική περίοδο το 2014.

Αν και το τέλος του φθινοπώρου ο καιρός είναι απρόβλεπτος, η βιομηχανία των φωτοβολταϊκών πάρκων στη Γερμανία έχει ήδη παραγάγει στο 10μηνο του 2015 (35 δις kWh) όσο το σύνολο του έτους για το 2014.

Η σημασία των ΑΠΕ για την Γερμανία όλο και μεγαλώνει

Όπως αναφέρει ο Hildegard Müller, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου BDEW, "Ανεξάρτητα από την ακριβή αναλογία και το ποσοστό των ΑΠΕ στην συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το τέλος του έτους, είναι ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εξακολουθούν να κερδίζουν έδαφος στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία. Ταυτόχρονα, η ανάγκη για ανάληψη δράσης και μεγαλύτερη ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο συνολικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ολοένα και αυξάνεται. Ο κατάλληλος σχεδιασμός των απαραίτητων δομών πρέπει να επιταχυνθεί επειγόντως. Η BDEW (Γερμανική Ένωση Ενέργειας και Υδάτων βιομηχανίες) έχει ήδη υποβάλει εποικοδομητικές προτάσεις. Επιπλέον, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος στην επέκταση των δικτύων μεταφοράς και διανομής."

Ο Frithjof Staiß, διευθυντής του Κέντρου για την ηλιακή ενέργεια και το υδρογόνο Έρευνας ZSW, προσθέτει: «Αν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανταποκρίνονται πλέον στο ένα τρίτο του συνόλου των απαιτήσεων για ηλεκτρική ενέργεια, είναι σαφές ότι αυτό το στοιχείο της ενεργειακής πολιτικής στη Γερμανία είναι σε μια ελπιδοφόρα τροχιά. Το αυξανόμενο μερίδιο των ΑΠΕ στη Γερμανία καθιστά την χώρα λιγότερο εξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των στόχων της προστασίας του περιβάλλοντος. Παρ 'όλα αυτά, απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες που εκτος από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και μόνο- χρειάζεται η ηλεκτρική ενέργεια, η ενέργεια για την θέρμανση και τις μεταφορές να συνδεθούν στενότερα μεταξύ τους σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα."

Όπως δήλωσε ο Thomas Grigoleit διευθυντής του τμήματος Ενέργειας & Περιβάλλοντος του γερμανικού Οργανισμού Εμπορίου και Επενδύσεων "Ακόμα κι αν δεν επιτευχτεί ο στόχος του 33%, η συνολική αύξηση των ΑΠΕ στη Γερμανία είναι καταπληκτική είδηση. Δεν δείχνει μόνο πόσο σημαντικό είναι το θέμα των ΑΠΕ και οι στόχοι της για την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής, αλλά επιβεβαιώνει και την πρωτοποριακή θέση της Γερμανίας στον κλάδο. Η Γερμανία είναι σε θέση όχι μόνο να εγκαταστήσει αυτό το δυναμικό, αλλά και να το ενσωματώσει αποτελεσματικά στο δίκτυο."

Πηγή

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.