Οι ανεμιστήρες οροφής εναλλακτική λύση για δροσιά το καλοκαίρι

Οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν μια εναλλακτική λύση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, οικονομική αλλά και φιλική προς το περιβάλλον. Με τους πρώτους καύσωνες να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και φέτος το καλοκαίρι η ανάγκη να δροσιστούμε γίνεται όλο και μεγαλύτερη!

 

Πώς λειτουργούν οι ανεμιστήρες οροφής;

Οι ανεμιστήρες οροφής δε μειώνουν τη θερμοκρασία με τον τρόπο που το επιτυγχάνουν τα κλιματιστικά. Η λειτουργία των ανεμιστήρων οροφής βασίζεται στο γεγονός ότι αναδεύουν τα ρεύματα του αέρα που βρίσκονται χαμηλά στο δωμάτιο και είναι πιο δροσερά με τα ρεύματα του αέρα που βρίσκονται ψηλά στο δωμάτιο και είναι θερμότερα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουν τη θερμοκρασία 2-4 βαθμούς και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες θερμικής άνεσης στο χώρο μας.

Γιατί όμως να επιλέξουμε ένα ανεμιστήρα οροφής στο σπίτι μας;
  • Οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν μια έξυπνη και οικονομική λύση για να δροσιζόμαστε το καλοκαίρι. Το κόστος αγοράς τους είναι πολύ μικρό και η κατανάλωσή τους σε ρεύμα ισούται με την κατανάλωση ενός λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Ακόμη, οι ανεμιστήρες οροφής βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο αερισμό του δωματίου.
  • Επίσης, ένας ανεμιστήρας οροφής είναι χρήσιμος και κατά τη χειμερινή περίοδο καθώς οι έλικες του μπορούν να λειτουργήσουν και ανάποδα κατεβάζοντας το ζεστό αέρα χαμηλά βοηθώντας έτσι στην αποτελεσματικότερη θέρμανση του δωματίου.
  • Οι ανεμιστήρες οροφής απέκτησαν κακή φήμη λόγω της αισθητικής και του κακού σχεδιασμού των παλαιών μοντέλων. Τα τελευταία χρόνια και με την εξέλιξη του design έχουν σχεδιαστεί μοντέλα όμορφα και λειτουργικά, με φώτα ή χωρίς, για ψηλοτάβανα και χαμηλοτάβανα σπίτια.
  • Οι ανεμιστήρες οροφής είναι άριστοι για υπνοδωμάτια. Πολλές φορές τα κλιματιστικά και η χρήση τους στα υπνοδωμάτια προκαλεί πρόβλημα, π.χ. ψύξη,πονοκεφάλους. Οι ανεμιστήρες αποτελούν μία άριστη εναλλακτική στο κλιματιστικό.
  • Υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους.

Συμπερασματικά, βλέπουμε ότι με την τοποθέτηση ανεμιστήρων οροφής στο χώρο κατοικίας ή εργασίας έχουμε σημαντικά οικονομικά οφέλη και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Για την επιλογή του κατάλληλου για τις ανάγκες σας ανεμιστήρα οροφής και την ασφαλή τοποθέτησή του να απευθύνεστε πάντα στους ειδικούς.

Οι ανεμιστήρες οροφής απέκτησαν κακή φήμη λόγω της αισθητικής και του κακού σχεδιασμού των παλαιών μοντέλων. Τα τελευταία χρόνια και με την εξέλιξη του design έχουν σχεδιαστεί μοντέλα όμορφα και λειτουργικά, με φώτα ή χωρίς, για ψηλοτάβανα και χαμηλοτάβανα σπίτια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter της Greenbuilding και ενημερωθείτε για την Κατασκευή και Ανακαίνιση του σπιτιού σας! Μάθετε τα Νέα πρώτοι για τρέχοντα θέματα όπως το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον, το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και την τακτοποίηση αυθαιρέτων.