Άνοιξε δοκιμαστικά η πλατφόρμα εξοικονομώ αυτονομώ

πλατφόρμα εξοικονομώ αυτονομώ

Εξοικονομώ Αυτονομώ

Greenbuilding

Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις για τον νέο κύκλο του Εξοικονομώ / Αυτονομώ για το 2020. Η πλατφόρμα εξοικονομώ αυτονομώ 2020 έχει πλέον ανοίξει δοκιμαστικά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκεφτούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση exoikonomo2020.gov.gr .

Για την είσοδο στην πλατφόρμα θα απαιτηθούν οι κωδικοί TAXISNET του χρήστη. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος καθώς και τις ανακοινώσεις που σχετίζονται με αυτό. Εκεί βρίσκεται επίσης αναρτημένο το σύνολο του πληροφοριακού υλικού του προγράμματος Εξοικονομώ / Αυτονομώ 2020 (Οδηγός Εφαρμογής, Παραρτήματα, κλπ) καθώς και Εγχειρίδια για τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος και συχνές ερωτοαπαντήσεις.

ΑΝΟΙΞΕ η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ

 

Να σημειωθεί πως η δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας εξοικονομώ αυτονομώ 2020 αφορά αποκλειστικά και μόνον τις αιτήσεις μονοκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων και θα είναι ενεργή μέχρι και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εξοικειωθούν με τη διαδικασία χωρίς να πιέζονται από τον χρόνο.

Λάβετε όμως υπόψη πως στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν οριστικά οι αιτήσεις για το πρόγραμμα. Μόλις ολοκληρωθεί η φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας, όλες οι δοκιμαστικές αιτήσεις θα διαγραφούν αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα. Ακολούθως, και με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα ανά περιφέρεια, όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην πλατφόρμα εξοικονομώ αυτονομώ 2020 θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους από την αρχή.

Για επιπλέον πληροφορίες και βοήθεια, οι χρήστες θα μπορούν να απευθύνονται στο helpdesk της πλατφόρμας το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία καθημερινά από τις 7.00 έως τις 21.00, στο τηλέφωνο 210 6241829.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΦΑΣΕΙΣ

 

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα Εξοικονομώ / Αυτονομώ 2020 στοχεύει στην ουσιαστική βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων που εντάσσονται σε αυτό. Με επιδότηση που φτάνει μέχρι και το 85%, προτείνονται κτιριακές παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε μικρότερες ενεργειακές καταναλώσεις και συνεπώς σε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Παραδείγματα παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης περιλαμβάνουν την τοποθέτηση καινούριων κουφωμάτων, την αντικατάσταση ή την προσθήκη θερμομονωτικών υλικών, την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου θέρμανσης με ένα σύστημα φυσικού αερίου κ.α. Περαιτέρω, μπορεί να επιδιωχθεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό ενεργειακής αυτονομίας με την εγκατάσταση στο σπίτι «έξυπνων» συστημάτων και παρεμβάσεις για την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας. Παραδείγματα εδώ περιλαμβάνουν τους έξυπνους μετρητές και τα ηλιακά πάνελ.

Για όσους δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στην πλατφόρμα εξοικονομώ αυτονομώ 2020, ας σημειωθεί πως σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερα προγράμματα εξοικονόμησης από το επόμενο έτος και μετά.Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν υπαχθούν στο τρέχον πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους επόμενους κύκλους μαζί με άλλους ενδιαφερομένους, με νέες αιτήσεις, και επιπλέον μελλοντικούς πόρους.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.