Παρέμβαση ΤΕΕ ΤΔΜ για Παράταση προθεσμίας ΗΤΚ στο Εξοικονομώ 2021

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στο Εξοικονομώ. Το Εξοικονομώ 2021 έχει κλείσει, οι αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των αιτήσεων του εξοικονομώ και είναι στη φάση της διαδικασίας για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου.

Παράταση προθεσμίας ΗΤΚ στο Εξοικονομώ 2021

Νέα για το Εξοικονoμώ 2021

Greenbuilding

Οι μόνες περιπτώσεις που δεν απαιτείται η έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου ΗΤΚ, είναι οι περιπτώσεις όπου τα ακίνητα είναι για έλεγχο. Μετά αφού ελεγχθούν τα ακίνητα αυτά θα ζητηθεί να καταχωρηθεί η ΗΤΚ. Παρατηρείται από όλο τον τεχνικό κόσμο, Μηχανικούς, Ιδιοκτήτες και Κατασκευαστές, ότι υπάρχουν προβλήματα ως προς την έγκαιρη υπαγωγή για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου στο Εξοικονομώ του 2021. Έτσι μία παράταση είναι κάτι το οποίο θα εξυπηρετούσε όλους τους εμπλεκόμενους. Η ΗΤΚ θα πρέπει να πάρει παράταση μιας και υπάρχουν αρκετά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν.

Παράταση προθεσμίας ΗΤΚ στο Εξοικονομώ 2021

Πολλές φορές υπάρχουν αποκλίσεις στα τετραγωνικά μέτρα, υπάρχουν θέματα με κοινόχρηστους χώρους και την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, χιλιοστά ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας κ.α. Όλα αυτά είναι καινούργια πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι ΗΤΚ έχει πολύ λίγο χρονικό διάστημα που έχει μπει μέσα στην διαδικασία των Μηχανικών και του Υπουργείου. Υπάρχουν ερωτήματα. Υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν.

Έτσι καθώς όλος ο κόσμος τεχνικός ζητά παράταση στην προθεσμία της υπαγωγής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας για το Εξοικονομώ 2021, το Τεχνικό Επιμελητήριο με τον τομέα της Δυτικής Μακεδονίας που είναι ιδιαίτερα ενεργός Ζητά από τον Υπουργό Ενέργειας να παρατείνει την ημερομηνία οριστικής υπαγωγής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας

Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 19η Ιουλίου του 2022 όπου θα πρέπει όλα τα σπίτια που έχουν ενταχθεί και που έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση να έχουν ολοκληρώσει την ταυτότητα. Παραθέτουμε όλο το κείμενο της επιστολής προς τον Υπουργό ενέργειας από τον πρόεδρο κύριο Νικόλαο Συλλίρη.

Κρίνεται απαραίτητη η παράταση του ως άνω διαστήματος, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Προς: ΥΠΕΝ, Υπόψη Υπουργού, κου Σκρέκα

Κοινοποίηση:
- ΤΕΕ
- Περιφερειακά Τμήματα ΤΕΕ

Θέμα : Παράταση της προθεσμίας υποχρεωτικής υπαγωγής στην ΗΤΚ για τα έργα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, βάσει των καταβληθέντων αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», η ανταπόκριση των πολιτών ήταν υψηλότερη για φέτος, συγκριτικά με προγενέστερα έτη. Με βάση τις ανακοινώσεις που δημοσίευσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβλήθηκαν 87.578 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 40.175 αιτήσεις υπάγονται στις «Καταρχήν Επιλέξιμες» και οι 47.433 στις «Επιλαχούσες».

Επίσης, έχει ξεκινήσει από τις 20/5/2022 η δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις "Καταρχήν Επιλέξιμες" αιτήσεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών, με την υποχρέωση η υποβολή της ΗΤΚ να μπορεί να γίνει έως και τις 19/7/2022, ενώ για τις Ειδικές Περιπτώσεις όπως αυτές περιγράφονται στον Οδηγό του Προγράμματος, καθώς και τις Πρόσφατες Αποκτήσεις, η διαδικασία υποβολής θα ξεκινήσει μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Καθώς όμως σε πολλές περιπτώσεις η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, ειδικά όπου υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, μιας και απαιτείται η εκπόνηση μιας σειράς μελετών και σχεδίων, κρίνεται απαραίτητη η παράταση του ως άνω διαστήματος, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Ευελπιστούμε άμεσα να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Συλλίρης

 

Πηγή: ΤΕΕ-ΤΔΜ

Υπηρεσίες Greenbuilding

Τεχνική Εταιρεία Εξοικονομώ 2021 στην Αθήνα

Εξοικονομώ 2021 και ενεργειακή αναβάθμιση με επιδότηση έως 75%. Όπως και τα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ έτσι και το Εξοικονομώ 2021 επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση για κατοικίες - σπίτια μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Εμείς στην Greenbuilding αναλαμβάνουμε τη μελέτη, την κατασκευή και το σύνολο των εργασιών του προγράμματος Εξοικονομώ 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μελέτη φυσικού αερίου για μια σωστή εγκατάσταση με απόδοση

•Η μελέτη βασίζεται στην νομοθεσία και τους κανονισμούς του φυσικού αερίου.
•Οι μελετητές μας θα προτείνουν την βέλτιστη συσκευή φυσικού αερίου λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες.
•Εμείς στην Greenbuilding εκτός εκτός από τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία θα μελετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε για εσάς το νέο σας σύστημα θέρμανσης με αέριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.