Ημερομηνία για Αιτήσεις Εξοικονομώ στις πολυκατοικίες

Ημερομηνία για Αιτήσεις Εξοικονομώ στις πολυκατοικίες

Νέα για το Εξοικονoμώ 2021

Greenbuilding

Μεταφέρθηκε η ημερομηνία για τις αιτήσεις των πολυκατοικιών στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021. Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων των διαμερισμάτων και των μονοκατοικιών και την πολύ μεγάλη επιτυχία του προγράμματος αναμενόταν η υποβολή των αιτήσεων στις πολυκατοικίες.

Ημερομηνία για Αιτήσεις Εξοικονομώ στις πολυκατοικίες

Η ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων για τις πολυκατοικίες ήταν η 21η Μαρτίου του 2021. Από την 21η και μετά θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών να αιτηθούν για την ένταξη τους στο πρόγραμμα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων για τα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες ανακοινώθηκε στο site και το σύστημα του Εξοικονομώ (δηλαδή στην κεντρική σελίδα του Εξοικονομώ) ότι θα μεταφερθεί η ημερομηνία έναρξης σε νέα ημερομηνία.

Όλα αυτά θα ανακοινωθούν επίσημα στον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος το οποίο θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μέχρι και την 4η Απριλίου 2022. Έτσι λοιπόν υπάρχει χρόνος για όσους ενδιαφέρονται για τις πολυκατοικίες να εντάξουν τα ακίνητά τους και να γίνει μία ολοκληρωμένη δουλειά. Πλέον υπάρχουν μόνο οι πολυκατοικίες τύπου Α δηλαδή πολυκατοικίες οι οποίες θα πρέπει να γίνουνε εξοικονόμηση ενέργειας και όχι οι τύπου Β όπως υπήρχαν στο Εξοικονομώ Αυτονομώ.

Το ενδιαφέρον για τις πολυκατοικίες είναι και αυτό μεγάλο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πολυκατοικίες οι οποίες έχουν λίγα διαμερίσματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ένταξη στο Εξοικονομώ του 2021 και η αίτηση είναι ιδανική. Στις πολυκατοικίες αυτές θα μπορέσουν να γίνουν εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και ανακαίνισης της πολυκατοικίας. Ειδικά για τις παλιές πολυκατοικίες η υποβολή αιτήσεων και η ένταξη στο πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για πολλές κατοικίες.

Παραθέτουμε αυτούσιο την θέση από το επίσημο site του εξοικονομώ σχετικά με την προβλεπόμενη έναρξη υποβολής αιτήσεως των πολυκατοικιών.

Η προβλεπόμενη έναρξη υποβολής αιτήσεων πολυκατοικίας για τις 21/3/2022 μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, σύμφωνα με τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος που θα δημοσιευτεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως μέχρι τις 4 Απριλίου.

Για οποιαδήποτε ερώτημα το οποίο αφορά το Εξοικονομώ 202ι η άλλο θέμα σχετικά με την υποβολή αιτήσεων σε πολυκατοικία, αφήστε το σχόλιο αφήστε στο κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και θα σας απαντήσουμε.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.