Εξοικονομώ το ΤΕΕ καλεί για άμεση συμπλήρωση σε δικαιολογητικά και αξιολόγηση

Εξοικονομώ 2021 ΤΕΕ δικαιολογητικά και αξιολόγηση: Το ΤΕΕ καλεί τους δικαιούχους του προγράμματος Εξοικονομώ να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επόμενη φάση του Εξοικονομώ 2021. Αυτό το πρόγραμμα είχε αρκετές ιδιαιτερότητες αλλά και διευκολύνσεις σε σχέση με τα παλαιότερα.

Εξοικονομώ 2021 ΤΕΕ δικαιολογητικά και αξιολόγηση

Νέα για το Εξοικονoμώ 2021

Greenbuilding

Εξοικονομώ 2021 ΤΕΕ δικαιολογητικά και αξιολόγηση.

Πολλά από τα δικαιολογητικά είχαν απλουστευθεί και είχαν λιγοστέψει. Έτσι ουσιαστικά το μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό για να προχωρήσει η αίτηση ήταν η έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού. Το ενεργειακό πιστοποιητικό έμπαινε μέσα στο σύστημα και με τη διασταύρωση που γινόταν από το Taxisnet και μέσω Ε9 ολοκληρώνονταν  ο έλεγχος για την αίτηση στο πρόγραμμα.

Στην συνέχεια γίνονταν ο έλεγχος και οι αιτήσεις εγκρίνονταν ή απορρίπτονταν ή έμπαιναν στην κατάσταση επιλαχόντες. Για τις αιτήσεις οι οποίες είχαν εγκριθεί θα έπρεπε να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το επόμενο δικαιολογητικό ήταν  η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.

Πολλά θέματα έχουν ακουστεί σχετικά με πιθανή παράταση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας που έχουν ζητήσει Φορείς και Μηχανικοί. Από ότι φαίνεται όμως αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει και έτσι το Τεχνικό Επιμελητήριο καλεί τους δικαιούχους να συμπληρώσουν άμεσα τα δικαιολογητικά, που εκκρεμούν για το πρόγραμμα 2021. Έτσι όπως λέει και ο αρμόδιος Φορέας Υλοποίησης του Προγράμματος το ΤΕΕ, θα πρέπει στα ακίνητα τα οποία έχουν εγκριθεί αν έχουν αυθαιρεσίες αυτές να έχουν τακτοποιηθεί και στο τέλος να έχει βγει η ταυτότητα του κτιρίου. Σε άλλη περίπτωση που δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία απλά θα πρέπει να καταχωρηθεί η ταυτότητα στο σύστημα έγκαιρα και πριν τις 19/7/2022.

Όσοι δεν συμπληρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και Ηλεκτρονική Ταυτότητα εντός της προθεσμίας που λήγει στις 19/7/2022 διακινδυνεύουν να μην ενταχθούν στους Προσωρινούς Πίνακες Επιλέξιμων – Επιλαχουσών αιτήσεων...

Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΕΕ καλεί για άμεση συμπλήρωση δικαιολογητικών των εκκρεμών αιτήσεων.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΤΕΕ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υπαγωγής δικαιούχων στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 του ΥΠΕΝ. Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 28/04 τα αρχικά αποτελέσματα υποβολών μονοκατοικιών/μεμονωμένων διαμερισμάτων, βάσει των οποίων υποβλήθηκαν 87.578 αιτήσεις εκ των οποίων 40.145 κατατάσσονται ως «καταρχήν επιλέξιμες» και 47.433 ως «επιλαχούσες». Υπενθυμίζεται ότι στη φάση των αιτήσεων δεν υποβλήθηκαν δικαιολογητικά φακέλου συμμετοχής. Για τις αρχικά επιλέξιμες αιτήσεις, στις 20/5/2022 ξεκίνησε η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται και ιδίως της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία λήγει στις 19/7/2022.

Ήδη στο διάστημα από 20/5 δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι έχουν συμπληρώσει ψηφιακά τα δικαιολογητικά υπαγωγής και την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, η οποία είναι απαραίτητη για τον έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων νομιμότητας, χρήσης, επιφανείας και παλαιότητας του ακινήτου – και εν τέλει για την κατάταξη των αιτήσεων. Τονίζεται ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των αιτήσεων (πλην ειδικών περιπτώσεων και πρόσφατης απόκτησης) ο έλεγχος των δικαιολογητικών, των στοιχείων και η αξιολόγηση – κατάταξη γίνεται αυτόματα και ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα.

Ωστόσο, παρά το διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό της ολοκλήρωσης διαδικασιών από ενδιαφερόμενους και τους συμβούλους τους, εκκρεμούν ακόμη πολλές χιλιάδες αρχικά επιλέξιμων αιτήσεων για συμπλήρωση δικαιολογητικών και ΗΤΚ. Όσοι δεν συμπληρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και Ηλεκτρονική Ταυτότητα εντός της προθεσμίας που λήγει στις 19/7/2022 διακινδυνεύουν να μην ενταχθούν στους Προσωρινούς Πίνακες Επιλέξιμων – Επιλαχουσών αιτήσεων που θα εκδοθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος και αντιθέτως να καταταγούν στους πίνακες Απορριπτέων αιτήσεων.

Το διάστημα μέχρι την 19/7 θεωρείται κρίσιμο για την ολοκλήρωση των εκκρεμών αιτήσεων και καλούνται όλοι να συμβάλλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών που τους αφορούν, ώστε να υπάρξουν γρήγορα τα οριστικά αποτελέσματα και να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διαδικασία και η ένταξη των προτάσεων, ώστε να γίνει μια ώρα αρχύτερα, ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα η χρηματοδότηση των έργων και η λήψη της προκαταβολής της ενίσχυσης για τους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) αποτελεί τον Φορέα Υλοποίησης του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021» που σχεδίασε και εφαρμόζει το ΥΠΕΝ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0). Στα πλαίσια του έργου επιχειρείται μια ευρείας κλίμακας προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες και πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα στον τρέχοντα κύκλο έχει προϋπολογισμό δημοσίας δαπάνης 632 εκατομμύρια ευρώ και απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων, με έμφαση και υψηλά ποσοστά ενίσχυσης στα αδύναμα νοικοκυριά. Παράλληλα από την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα ξεπεράσουν σε ύψος το 1 δις ευρώ αναμένεται σημαντική ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα αλλά και των μηχανικών σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΤΕΕ

Υπηρεσίες Greenbuilding

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξοικονομώ 2021 για ενεργειακή αναβάθμιση στην Αθήνα.

Εξοικονομώ 2021 και ενεργειακή αναβάθμιση με επιδότηση έως 75%. Όπως και τα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ έτσι και το Εξοικονομώ 2021 επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση για κατοικίες - σπίτια μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Εμείς στην Greenbuilding αναλαμβάνουμε τη μελέτη, την κατασκευή και το σύνολο των εργασιών του προγράμματος Εξοικονομώ 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.