Νέα σχετικά με τους Επιλαχόντες του Εξοικονομώ

Επιλαχόντες του Εξοικονομώ 2021: Μάθετε τα τελευταία νέα για το Εξοικονομώ και το τι έχει γίνει με τους επιλαχόντες. Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 έχει ολοκληρωθεί στη φάση των αιτήσεων και αναμένεται η οριστική υποβολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου. Έτσι οι δικαιούχοι οι οποίοι έχουν εγκριθεί καλούνται να δώσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Εξοικονομώ 2021 Επιλαχόντες

Νέα για το Εξοικονoμώ 2021

Greenbuilding

Πολλοί όμως δικαιούχοι βρίσκονται στην κατάσταση επιλαχόντες, δηλαδή αναμένουν νεότερα σχετικά με το αν η αίτησή τους θα εγκριθεί και θα περάσει στη φάση της υποβολής ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου και μετά στη φάση της κατασκευής.

Επιλαχόντες του Εξοικονομώ 2021

Το Υπουργείο ενέργειας αφουγκραζόμενο το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και την αγωνία του κόσμου σχετικά με την καταστάσεις ενέργειας προσπαθεί να δώσει λύσεις. Έτσι έγιναν προσπάθειες για να βρεθούν extra κονδύλια τα οποία θα μπουν μέσα στο πρόγραμμα για να καλύψουν τις ανάγκες των περισσότερων αιτούντων.

Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας ύστερα από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έχει γίνει επιτακτική. Το Υπουργείο Ενέργειας προφανώς σε συνεργασία με την Κυβέρνηση κατάφερε να εξοικονομήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό και να το διοχετεύσει στο Eξοικονομώ του 2021. Συγκεκριμένα η  ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας για τους επιλαχόντες το Eξοικονομώ 2021 αναφέρει τα εξής:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, ότι στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι κι οι 47.433 επιλαχόντες.

Ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021» αυξάνεται κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 94%). Συνολικά οι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πλέον 87.578 νοικοκυριά.

Όσοι από τους δικαιούχους έχουν ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορούν να ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, που σχετίζονται με το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Το «Εξοικονομώ 2021» είναι το πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με ξεχωριστό προϋπολογισμό για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Αυτή η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων αυξάνεται κατά 81,8 εκατ. ευρώ κι αφορά σε 5.890 νοικοκυριά. Έτσι οι συνολικά 14.246 πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας ενισχύονται με 201,8 εκατ. ευρώ.

Οι νέες λίστες με τα ονόματα των επιλαχόντων θα επικαιροποιηθούν αμέσως μόλις βγει ο νέος οδηγός του προγράμματος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ανταποκρινόμαστε στο μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών νοικοκυριών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» και σήμερα εντάσσουμε σε αυτό, το σύνολο των επιλαχόντων τους οποίους μετατρέπουμε σε δικαιούχους.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για στήριξη της κοινωνίας με κάθε τρόπο στους πολύ δύσκολους καιρούς πού περνάμε και παράλληλα μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και προστατεύουμε το Περιβάλλον».

 

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.