Διπλασιασμός Προϋπολογισμού Εξοικονομώ 2021

Διπλασιασμός Προϋπολογισμού Εξοικονομώ 2021: Πραγματοποιείται το συνέδριο Green deal Greece 2022 στο κέντρο πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Το συνέδριο αυτό η οποία διοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο και από το economix.gr Πολλοί, φορείς, παράγοντες ομιλητές αναφέρονται στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας. Στο συγκεκριμένο συνέδριο το λόγο έλαβε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Διπλασιασμός Προϋπολογισμού Εξοικονομώ 2021

Νέα για το Εξοικονoμώ 2021

Greenbuilding

Στην ημερίδα ο Υπουργός αναφέρθηκε για τις προκλήσεις της Κυβέρνησης και στα μέτρα που έχει λάβει για την ενεργειακή διασφάλιση της χώρας. Σε ένα μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στο Νέο Εξοικονομώ 2021 , ενα Εξοικονομώ το οποίο σχεδιάστηκε ύστερα από την εμπειρία των προηγούμενων προγραμμάτων. Το Εξοικονομώ του 2021 και φέρνει πάρα πολλές καινοτομίες.

Διπλασιασμός Προϋπολογισμού Εξοικονομώ 2021

 

Παραθέτουμε κάτω την ομιλία του Υπουργό σχετικά με το διπλασιασμό των κονδυλίων του Εξοικονομώ.

" Σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο δημιουργήσαμε το νέο Εξοικονομώ. Το ονομάσαμε νέο Εξοικονομώ έτσι γιατί ήτανε νέο. Γιατί ήταν γιατί είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Όλα τα προηγούμενα είχανε μία αρχή την χρονική προτεραιότητα όποιος δηλαδή Όποιος προλάβει.

Αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα και περιείχε και πολλές αδικίες. Όπως φαίνεται αυτό σε όλα τα προηγούμενα εξοικονομώ 5% απο τα σπίτια άνηκαν σε ευάλωτα νοικοκυριά. Στο Νέο εξοικονομώ βάλαμε κοινωνικά κριτήρια, βάλαμε εισοδηματικά. Θεσπίσαμε μία νέα υποκατηγορία με 100 εκατομμύρια ευρώ μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά.

23% από σπίτια που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά ανήκουν σε ευάλωτα νοικοκυριά. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν θέλουμε να πετύχουμε την ενεργειακή μετάβαση καταρχήν πρέπει να στηρίξουμε καταρχήν και περισσότερο όλους αλλά κυρίως αυτούς που είναι πιο αδύναμοι και αυτοί που είναι πιο ευάλωτοι.

Για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. Γιατί χωρίς κοινωνική συνοχή δεν πάμε πουθενά. Δεν μπορεί να προοδεύσει καμία κοινωνία άμα οι μισοί περνάνε καλύτερα και οι μισοί περνάνε πάρα πολύ δύσκολα. Θα πρέπει όλοι να είναι μαζί κάνεις να μην είναι να μη μείνει πίσω.

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα που σχεδιάσαμε με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το οποίο θα πάει πολύ καλά. Καταρχήν 630 δισεκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμός εκτιμούμε ότι αυτό θα φτάσει περίπου το 1 δισεκατομμύριο συνολική επένδυση με την ιδιωτική συμμετοχή. Αυτό φτάνει για 40-45 χιλιάδες αιτήσεις οι διπλάσιες έχουν κατατεθεί. Και είμαστε έτοιμοι να διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό ώστε τελικά όλοι ή σχεδόν όλοι να μπορέσουν να  προχωρήσουν με την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους."

Δείτε το video από το συνέδριο. Η ομιλία του Υπουργού για το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 ξεκινάει στο 3:13:30

 

Πηγή: ΤΕΕ

Υπηρεσίες Greenbuilding

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τεχνική Εταιρεία Εξοικονομώ 2021 στην Αθήνα

Εξοικονομώ 2021 και ενεργειακή αναβάθμιση με επιδότηση έως 75%. Όπως και τα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ έτσι και το Εξοικονομώ 2021 επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση για κατοικίες - σπίτια μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Εμείς στην Greenbuilding αναλαμβάνουμε τη μελέτη, την κατασκευή και το σύνολο των εργασιών του προγράμματος Εξοικονομώ 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.