120.000 κατοικίες στο Εξοικονομώ 2021

120.000 κατοικίες στο Εξοικονομώ 2021

Νέα για το Εξοικονoμώ 2021

Greenbuilding

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 έχει μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με το Υπουργείο υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πολύς κόσμος ζήτα να εντάξει τα ακίνητα του στο πρόγραμμα εξοικονομώ του 2021. Προφανώς κάποια ακίνητα μπορούν να ενταχθούν όπως είναι, ενώ άλλα άλλα θα πρέπει να διευθετήσουν κάποια πράγματα έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα της ένταξης στο πρόγραμμα.

Η αύξηση του αριθμού των δυνητικών δικαιούχων και η αύξηση των αιτήσεων που καταγράφεται είναι τεράστια. Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη το πρόγραμμα ήταν να υλοποιήσει την ενεργειακή αναβάθμιση σε 50.000 κατοικίες, ενώ ο προϋπολογισμός όλου του προγράμματος ήταν 632 εκατομμύρια ευρώ.

120.000 κατοικίες στο Εξοικονομώ

Πλέον από ότι φαίνεται ο στόχος για ενεργειακή αναβάθμιση μέσω του Εξοικονομώ στις κατοικίες τείνει να αναθεωρηθεί και να γίνει 120.000 κατοικίες. Αυτό είναι ένα νούμερο ρεκόρ για την Ελλάδα. Εκατόν Είκοσι χιλιάδες κατοικίες να αναβαθμιστούν ενεργειακά. Είναι το μεγαλύτερο Εξοικονομώ που έχει γίνει ποτέ. Το ανώτατο που έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξεπεράσει τις 50.000 υπαγωγές, τις 50.000 αιτήσεις.

Για να καλυφθούν όμως αυτά τα ποσά το Υπουργείο Ενέργειας σχεδιάζει ένα ποσό ρεκόρ για Εξοικονομώ. Έτσι λοιπόν τα κονδύλια για το εξοικονομώ σχεδιάζονται πάντα σύμφωνα με το ταμείο ανάκαμψης να φτάσουν το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου 354 εκατομμυρίων ευρώ. Εξετάζεται επίσης η υποβολή αιτήματος για άντληση από το από το ΕΣΠΑ ενός ποσού περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ. 300 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή ένα τεράστιο ποσό το οποίο θα μπει στην αγορά για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών. Ένα μέτρο το οποίο θα τονώσει την αγορά, αλλά το κυριότερο θα βοηθήσει τα νοικοκυριά. Θα βοηθήσει τα σπίτια έτσι ώστε να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας  στο νοικοκυριό.

Αναμένουμε λοιπόν σύμφωνα με τις πληροφορίες του Insider.gr τις τελευταίες εξελίξεις για την για την αύξηση των αριθμών των αιτήσεων στο Eξοικονομώ 2021. Oι αιτήσεις αυτές στο σύνολό τους αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γίνει αυτό αυτό τότε θα βοηθήσει πάρα πολλά νοικοκυριά.

Συμπληρώστε την Φόρμα του Εξοικονομώ 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.